Banka ANZ zgjidh çështjen e debankimit me tregtarin Aussie Bitcoin

Allan Flynn fitoi një negociatë me ANZ për debankimin e tij si dhe po shkon në gjykatë për të trajtuar Westpac javën tjetër.

Banka ANZ zgjidh çështjen e debankimit me tregtarin Aussie Bitcoin

Bitcoiner Allan Flynn në të vërtetë ka zgjidhur çështjen e tij të parë me Grupin Bankar të Australisë dhe Zelandës së Re (ANZ) për shkak të debankimit të njëanshëm në vitin 2018 për shkak të punës së tij si Shkëmbim i Monedhave Dixhitale (DCE).

Negociatat vijnë 20 muaj pasi banori i Kanberrës paraqiti për herë të parë çështje me ACT Civil, si dhe me Tribunalin Administrativ kundrejt ANZ.

Në negociata, ANZ mbajti në mend se i mbylli llogaritë e tij për shkak të kërcënimit të pastrimit të parave, si dhe financimit të terrorizmit (ML/TF) që ai sheh në mesin e shkëmbimeve. Ai gjithashtu pranoi se akti i mosbankimit të Flynn "mund të ketë arritur deri në diskriminim të paligjshëm, ndryshe nga zonat 7 (1) (p), si dhe 20 të Aktit të Diskriminimit 1991."

Sidoqoftë, ANZ hodhi poshtë çdo lloj përgjegjësie duke pretenduar se nëse do të kishte "viktimizuar z. Flynn duke mbyllur llogaritë e tij, ai diskriminim ishte praktik në skenarët si dhe për këtë arsye i autorizuar".

Deklarata nga ANZ pranoi gjithashtu se ai mbylli llogarinë e tij kur zbuloi detyrën e DCE pa u lidhur me Flynn për më shumë detaje në lidhje me detyrat e tij. Flynn thotë se një diskriminim i tillë është i paligjshëm sipas legjislacionit të Canberra -s i cili specifikon se, "Proteston legjislacionin që dikush t'ju viktimizojë për shkak të profesionit, profesionit, linjës së punës ose thirrjes".

Megjithëse kjo luftë e parë është e plotë, ai me siguri do të çojë bankën Westpac në gjykatë të enjten pas një botimi të dytë.

Westpac mbylli llogarinë e tij bankare në 2019 duke vënë në dukje të njëjtat shqetësime të ML/TF për atë që ai ishte një tregtar kriptosh.

Flynn e informoi Crypto -nPumpLajmi rasti ishte një rast vendimtar pasi sigurisht që do të jetë hera e parë që institucionet financiare me siguri do t'u kërkohet të deklarojnë përfundimisht nëse ata me siguri do t'u ofrojnë investitorëve Bitcoin. "E tëra që kërkoj është një lëvizje e arsyeshme," pohoi ai.

Lexo artikullin:  Bitmain ekspozon përgatitjen e investimeve për Antpool, pishina kryesore e minierave BTC

Flynn synon të përmendë shkeljet e të drejtave civile nga institucionet financiare për viktimizimin e tij, si dhe punën e tij. Ai me të vërtetë mendon se ky është kursi më i mirë për të marrë kontrollin për të kërkuar edhe më shumë politika, si dhe me të vërtetë shpreson se një fitore mund të detyrojë modifikimet e planit në të gjithë vendin ose ndoshta edhe në mbarë botën.

"Një fitore kundrejt institucioneve financiare mund të ketë efekte më të gjera për diskriminimin kundrejt linjës së punës."

Ai pohoi se një gjykim nga Tribunali sigurisht që do të kënaqë me analiza të gjera publike, ndërsa një negociatë para kohe mund të ndihmojë në transformimin e planit për shkak të një pranimi të pjesshëm të keqardhjes. Ai ka frikë, megjithatë, se një humbje mund të shohë edhe më shumë Bitcoiners të pa bankuar.

Lidhur: Rregulloret e reja të kriptove australiane me shumë mundësi në 2022, Senatori Bragg informon NFT Fest

Rasti i tij është shumë i veçantë. Muajin e kaluar, Rebecca Schot-Guppy, CEO e Fintech Australia informoi Senatin se deri në 91 pjesëmarrës të kompanisë së saj në të vërtetë ishin debankuar pa arsye të dukshme ose duke treguar për apelim.

Raportet e Transaksioneve Australiane si dhe Qendra e Analizës (AUSTRAC) në fakt kanë nxjerrë politika të caktuara në mënyrë domethënëse sepse 2015 në lidhje me saktësisht se si DCE duhet të funksionojnë, si dhe të trajtohen nga legjislacioni.

E rëndësishmja, AUSTRAC në fakt e ka bërë të qartë se legjislacionet e LPP/kundër terrorizmit nuk i detyrojnë institucionet financiare të mbyllin llogaritë e investitorëve në kripto.

Flynn mendon se veprimet e ANZ si dhe Westpac rekomandojnë "institucionet financiare nuk duan konkurrentë", të cilët nëse DCE do të lejoheshin të funksiononin të zhbllokuar, ata me siguri do të "dëmtonin kufizimin e normës si dhe do të tejkalonin institucionet financiare tipike".

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju