Komiteti i senatit Aussie propozon rishikimin e taksave të kriptos, DAO dhe licencat e këmbimit

Komiteti këshilloi edhe më shumë cilësi për DAO, burimet e reja fitojnë përcaktimet e detyrimit tatimor dhe zbritjen e detyrimeve tatimore për minatorët miqësorë me mjedisin.

Komiteti i senatit Aussie propozon rishikimin e taksave të kriptos, DAO dhe licencat e këmbimit

Komiteti i Senatit për Australinë si Qendër Teknologjike dhe Financiare (ATFC) në fakt thjesht ka regjistruar rekordin e tij të tretë dhe të fundit në Parlament, i cili ka 3 sugjerime të gjera për udhëzimin e sektorit të pronësisë elektronike dhe fintech.

Ai propozon licenca krejt të reja për shkëmbimet e kriptove, legjislacione krejt të reja për të rregulluar Organizatat Autonome të Decentralizuara, një rishikim të detyrimeve tatimore të fitimit të burimeve në DeFi dhe një normë zbritje të detyrimit tatimor për minatorët e kriptove që përdorin burime të rinovueshme.

Në parim, të dhënat zbuluan se ekziston një kërkesë për cilësi dhe siguri edhe më të madhe qeverisëse, duke qëndruar larg parandalimit të zhvillimit me kërkesa të rënda.

Një rekomandim vendimtar është zhvillimi i një Licence të re të Tregut DCE për shkëmbimet elektronike të parave, e përbërë nga kërkesa që lidhen me librat e burimeve dhe kontabilitetin. Kërkesat duhet të jenë të shkallëzueshme për t'u siguruar që drejtuesit me madhësi më të vogël të mos nxirren jashtë tregut.

Rregullat e detyrimeve tatimore mbi fitimin e burimeve duhet të përmirësohen për të ofruar edhe më shumë cilësi rreth terapisë së detyrimit tatimor për pronat kripto dhe vendosjen e DeFi. Komiteti rekomandoi që ndryshe nga sistemi aktual, detyrimet tatimore mbi fitimin e burimeve duhet të përdoren vetëm kur marrëveshjet e kriptomonedhës "me të vërtetë shkaktojnë një fitim ose humbje të qartë të burimeve".

Komiteti gjithashtu këshilloi që Thesari të drejtonte një plan dëshmues të prakticitetit të parasë elektronike të bankës rezervë (CBDC), së bashku me një propozim për një normë zbritjeje të detyrimit të fortë tatimor prej 10% për minatorët kripto që përdorin burime të rinovueshme.

Një referim kryesor në botë është zhvillimi i një kuadri të ri qeverisës për DAO, i cili përshkruan posedimin dhe administrimin e një procedure të zonave të decentralizuara.

"DAO -të nuk bien qartë brenda asnjë lloji të kornizave ekzistuese të biznesit të Australisë ... kjo paparashikueshmëri qeverisëse po mbron nga lehtësia e detyrave të një game të konsiderueshme në Australi."

Asher Tan, CEO i shkëmbimit të kriptove australiane Coinjar, përgëzoi kryetarin e komitetit senatorin Andrew Bragg dhe grupin për “teknikën e të menduarit përpara që kanë marrë me këtë strukturë qeverisëse të sugjeruar.

"Në pamjen tonë, rekordi AFTC godet me një ton shpresëdhënës që e sheh teknologjinë moderne blockchain si zhvillimin historik që është - dhe ai që përfshin mundësi dhe rreziqe që përputhen."

Komiteti foli me një sërë specialistësh dhe lojtarësh të sektorit të përbërë nga Blockchain Australia, shkëmbime kryesore dhe kompani të tilla si R3and Ripple The last këshilloi që çdo lloj strukture qeverisëse duhet të përdorë një "teknikë të bazuar në rrezik për të njohur zgjidhjet elektronike të pronësisë që pozicionojnë në mënyrë adekuate kërcënim për të garantuar udhëzues. "

Lexo artikullin:  Mjeshtri i shahut Magnus Carlsen dha trofeun NFT pas fitores së turneut

Steve Vallas, kreu i Blockchain Australia, pohoi se kompania ishte e etur për të mësuar përmes palëve të interesuara dhe sektorit për përgjigjet e tyre mbi sugjerimet.

Senatori Bragg pohoi se politikat e sugjeruara me siguri do të ndihmonin Australinë që të përfundonte të ishte një lider në pronat elektronike.

"Komiteti në fakt ka këshilluar një strukturë të detajuar të kriptove për të furnizuar menaxhimin australian. Ne do të jemi të përballueshëm me Singaporin, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA "

Ai përfshiu: "Kjo sigurisht që do të shtyjë investimet financiare dhe detyrat drejt Australisë."

Related: Profili mesatar i kriptove Aussie u zgjerua 258% në VF 20-21, zbulon studimi

Zyra Australiane e Tatimeve tha se më shumë se 600,000 tatimpagues kanë blerë prona elektronike kohët e fundit. Studimi i pavarur kërkimor rekomandon që 17% e australianëve aktualisht zotërojnë kriptovaluta.

Rekordi përfundoi se një strukturë qeverisëse e qëndrueshme u thirr për të siguruar klientët, për të reklamuar investimet financiare në Australi dhe për të vazhduar të jetë e përballueshme në të gjithë botën.

"Mundësitë e ardhshme financiare janë të mëdha nëse Australia ka aftësinë për të zhvilluar një mjedis të prirur përpara për artikujt e pronës elektronike të reja dhe të reja."

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju