Çmimi i Bitcoin po korrigjohet, por çfarë tregojnë të dhënat e së ardhmes?

Çmimi i BTC u rrëzua afër 58,000 dollarë, por të dhënat e nënprodukteve zbulojnë se investitorët janë neutralë ndaj rritjes, duke lënë "hapësirë" të përshtatshme për një nivel krejt të ri të të gjitha kohërave në 2021.

Çmimi i Bitcoin po korrigjohet, por çfarë tregojnë të dhënat e së ardhmes?

Bitcoin në të vërtetë kishte qenë duke mos performuar në krahasim me shumicën e altcoins në 2 muajt e mëparshëm, por kjo modë u përmbys kur rritja e tij prej 20% e shtyu kapitalizimin e tij të tregut për të dëmtuar shifrën prej 1 trilion dollarë më 6 tetor. Kjo e ktheu fokusin e financuesve përsëri në kriptomonedhën kryesore, dhe gjithashtu altcoins janë aktualisht në humbje për ditën.

Energjia ekzistuese e favorshme mund të jetë e dëmshme nëse investitorët e Bitcoin (BTC) bëhen të guximshëm dhe gjithashtu keqpërdorin për të përdorur për të hapur cilësime të gjata. Për të parandaluar këtë, investitorët kërkojnë që të ekzaminojnë me përpikëri tregjet e nënprodukteve për të anashkaluar këtë rrezik.

Vini re saktësisht se si kapitalizimi i tregut të altcoin u rrit me 5.8%, ndërsa Bitcoin publikoi një fitim prej 20.8% në të njëjtën kohëzgjatje. Sigurisht të mjaftueshme, kishte disa të veçanta si Shiba Inu (SHIB), e cila u rrit me 200%, Fantom (FTM), e cila mblodhi 60%, dhe gjithashtu Klaytn (KLAY), e cila fitoi 36%. Sidoqoftë, kapitalizimi i akumuluar i tregut nga altcoins nuk shkoi së bashku me efikasitetin e Bitcoin.

Disa individualitete të njohura gjerësisht janë shprehur, siç është kapitalisti miliarder i Wall Street Bill Miller, i cili kohët e fundit ndau perspektivën e tij pozitive për Bitcoin duke rritur çështjet në lidhje me shumicën e vendeve të punës në altcoin. Miller vuri në dukje "institucionet e mëdha financiare" që merreshin dhe gjithashtu përshkroi "sasi të mëdha" të parave të kapitalit neto që derdheshin drejtpërdrejt në Bitcoin.

Mani aktual i Bitcoin duket i nxitur nga rrethanat makroekonomike. Shtetet e Bashkuara ngritën kufizimin e detyrimeve financiare me 480 miliardë dollarë për të shlyer angazhimet e tyre deri në fillim të Dhjetorit Stresi inflacionist i sjellë nga paketat stimuluese të pafundme dhe gjithashtu normat e dobëta të interesit në fakt po mban rritjen e gjatë të produkteve.

Për shembull, nafta arriti shkallën e saj më të lartë në 7 vjet dhe gjithashtu e ardhmja e grurit kohët e fundit arriti një dokument të lartë që nuk shihet sepse Shkurt 2013. Edhe indeksi i çmimeve të qëndrimit S&P Case-Shiller në fakt ka siguruar një fitim vjetor prej 23.3%.

Lexo artikullin:  Ky protokoll blockchain po krijon një fund për çdo kontratë të zgjuar

Për të kuptuar nëse investitorët e Bitcoin u emocionuan shumë, investitorët duhet të shqyrtojnë shenjat e nënprodukteve të Bitcoin si kostot e tregjeve të së ardhmes dhe gjithashtu të ndryshojnë zgjedhjet.

Kostot e së ardhmes zbulojnë se investitorët janë pak të favorshëm

Çmimi bazë mat dallimin midis marrëveshjeve të së ardhmes afatgjata dhe shkallëve ekzistuese të tregut të vendeve. Ky tregues shpesh përshkruhet gjithashtu si kostot e së ardhmes.

Një kosto vjetore prej 5% deri në 15% parashikohet në tregje të shëndetshme dhe të balancuara, e cila është një rrethanë e referuar si "contango". Ky dallim i çmimit nxitet nga shitësit që kërkojnë edhe më shumë para për të mbajtur negociatat shumë më gjatë.

Tubimi aktual i çmimit të Bitcoin prej 20% nxiti indikacionin për të arritur në tavanin e kësaj zone neutrale, duke nënkuptuar se financuesit janë të favorshëm, por ende jo të zhurmshëm. Sa herë që klientët kërkojnë shumë përdorim, çmimi bazë mund të kalojë me lehtësi 25%, siç shihet në mes të majit

Për të lënë jashtë sipërfaqet e caktuara për mjetin e së ardhmes, duhet të ekzaminoni gjithashtu tregjet e zgjedhjeve.

Zgjedhjet e Bitcoin sinjalizojnë besimin "neutral"

Ndryshuesi delta 25% kontraston thirrjen telefonike (bli) dhe gjithashtu vendos (shes) zgjedhjet. Këto statistika sigurisht që do të shndërrohen në të favorshme sa herë që "shqetësimi" është i përhapur pasi investitorët parashikojnë disavantazh të ardhshëm.

E kundërta vlen kur investitorët e zgjedhur janë të favorshëm, duke krijuar indikacionin e ndryshimit delta 25% për të lëvizur në vendndodhjen e pafavorshme. Leximet midis -8% dhe gjithashtu +8% përgjithësisht konsiderohen neutrale.

Grafiku i tepërt zbulon se nuk ka pasur një rrethanë të vetme zgjedhjesh që investitorët të përfundojnë të paturpshëm në 6 muajt e mëparshëm, gjë që sigurisht do të nënkuptonte "lakmi" pasi ndryshimi i deltës prej 25% zbriti i listuar nën -8%. Ndërkohë, treguesi ka ndryshuar në të vërtetë afër 0 për javën e kaluar, duke zbuluar rreziqe të balancuara mirë midis arinjve dhe gjithashtu demave.

Ato kërkime për gjithmonë zbulojnë një pasiguri nga klientët, por është krejt e kundërta. Sikur demat e Bitcoin aktualisht të ishin tepër të sigurt në 57,000 dollarë, sigurisht që do të kishte pak hapësirë ​​për përdorim të shtuar, duke rritur rrezikun e një likuidimi të thellë nëse do të ndodhte një modifikim i shkurtër i çmimit.

Lexo artikullin:  Indian Crypto Exchange CoinDCX Duke kërkuar të Rritë 120 Miliardë dollarë: Raport

Demat janë mjaft të sigurt, dhe gjithashtu një modifikim i çmimit 20% nuk ​​ka të ngjarë të ndryshojë skenarin pasi çmimi bazë i tregut të ardhshëm zbulon një kosto të përballueshme pas rritjes aktuale.

Pamjet dhe pikëpamjet e ndara më poshtë janë ekskluzivisht ato të shkrimtarit dhe gjithashtu nuk pasqyrojnë gjithmonë pamjet e CryptoPumpLajme. Çdo investim financiar dhe gjithashtu veprim tregtar sjell rrezik. Ju duhet të bëni studimin tuaj kur zgjidhni.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju