Rregullatori Estonez dëshiron të heqë të gjitha licencat e shkëmbimit të kriptove

Rreth 400 kompani kripto në Estoni megjithatë mbajnë licenca pasi shteti revokoi praktikisht 2,000 licenca në 12 muajt e fundit.

Rregullatori Estonez dëshiron të heqë të gjitha licencat e shkëmbimit të kriptove

Rregullatorët financiarë brenda kombit baltik të Estonisë duhet të heqin të gjitha licencat e shkëmbimit të kriptove në përpjekje për të filluar përsëri të gjithë regjimin rregullator.

Matis Mäeker, kreu i Njësisë Estoneze të Inteligjencës Financiare (FIU), i ka bërë thirrje shtetit që të "rrëzojë rregulloren në zero dhe të fillojë licencimin përsëri", njoftoi të mërkurën kompania vendase e informacionit shtetëror Eesti Ekspress.

Mäeker pohoi se publiku i gjerë nuk është në dijeni të rreziqeve të tregtisë së kriptomonedhës. Më parë në krye të divizionit Kundër Pastrimit të Parave në Autoritetin e Mbikëqyrjes dhe Zgjidhjes Financiare, zyrtari identifikoi çështje të ndryshme të lidhura, së bashku me ushtrimet e paligjshme të kriptove, të ngjashme me pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit, përveç cenueshmërisë së tregtisë ndaj hakeve, duke deklaruar:

“Këto rreziqe janë shumë, shumë të tepërta. Ne duam të reagojmë kardinalisht dhe me të vërtetë shpejt. ”

Rreth 400 firma në Estoni tani mbajnë një licencë të furnizuesit të shërbimeve të aseteve dixhitale (VASP), e cila është më e madhe se të gjitha licencat VASP të dhëna në të gjithë Bashkimin Evropian, pohoi Mäeker. Sipas zyrtarit, kompani të tilla përdorin vetëm licencat e tyre për të "kapërcyer shumat shumë masive, ndërsa Estonia nuk do të marrë asgjë prej saj".

Në gjendjen e tij aktuale, tregtia kripto -estoneze as nuk krijon vende pune për banorët as nuk kontribuon "diçka vitale" për autoritetet tatimore të kombit, tha ai.

Mäeker propozoi të prezantonte nevoja më të rrepta të kapitalit për tregtinë, së bashku me sigurimin e firmave kripto që të kenë jo më pak se 350,000 euro (404,000 dollarë) në para ose letra me vlerë. Kërkesa e tanishme e drejtësisë për fillimet tregtare thuhet se është thjesht 12,000 euro (13,800 dollarë).

Related: Evropa shndërrohet në sistemin më të madh kripto ekonomik me mbi 1T $ në transaksione - Chainalysis

Zyrtari gjithashtu drejtoi kërkesën për firmat kripto që të organizojnë teknika më të sigurta të TI -së dhe i ndaloi ata të vendosen për diçka sado të vështirë për financim si një alternativë e zgjedhjeve të ngjashme me rifinancimin e pronës në mënyrë që të rrisë sigurinë e investitorëve. 

Lexo artikullin:  Demat Bitcoin fitojnë një vlerë prej 45 mijë dollarë pasi Twitter debuton me këshilla kripto

Siç ishte raportuar më parë, NjIF -i Estonez filloi një goditje serioze ndaj firmave kripto në qershor 2020, pasi kishte hequr licencat e afërsisht 70% të të gjithë VASP -ve brenda kombit deri në dhjetorin e fundit të 12 muajve. Sipas Transmetimit Publik Estonez, rregullatori revokoi një total prej 1,808 licencash VASP në 2020.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju