Pikëpamjet e Guvernatorit të Rezervës Federale mbi Planet CBDC të SHBA mund të befasojnë shumë

Thashethemet rreth Monedhave Dixhitale të Bankës Qendrore (CBDC) dhe përparimit të Kinës në këtë fushë ka bërë që shumë vende të tjera të përshpejtojnë planet e tyre. Ligjvënësit në SHBA nuk janë ndryshe dhe kanë bërë thirrje për zhvillimin e përshpejtuar të Dollarit dixhital amerikan. Sidoqoftë, guvernatori i Rezervës Federale Christopher Waller ka ndarë një pikëpamje të kundërta që mund të befasojë shumë.

Waller gjatë një ngjarjeje të organizuar nga think tank i politikave publike të organizuar nga American Enterprise Institute mohoi nevojën për një dollar dixhital. Ai hodhi poshtë idenë e monedhës sovrane dixhitale si një zgjidhje në kërkim të një problemi duke pretenduar se ka mjaft risi në sektorin privat. Ai shpjegoi,

"Sektori privat tashmë po zhvillon alternativa pagesash më të lira për të konkurruar me sistemin bankar," thotë Waller. "Prandaj, duket e panevojshme që Rezerva Federale të krijojë një CBDC për të ulur kërkesat e pagesave që shohim nga bankat."

Waller thotë se CBDC nuk do të zgjidhë asnjë problem

Shumica e bankave komerciale tashmë përdorin transaksionet dixhitale të regjistruara si një detyrim për bankën. Nuk ka dallim midis transaksionit aktual dhe asaj që do të bëhej duke përdorur një CBDC pasi bankat tregtare e lidhin kursin e tyre të këmbimit 1: 1 kundrejt Rezervës Federale. Kështu Waller beson se CBDC nuk është asgjë më shumë se hype.

"Më duket se inovacionet e sektorit privat mund të zvogëlojnë përfitimet e ngarkuara nga bankat në mënyrë më efektive sesa një CBDC," thotë Waller. "Nëse bankat komerciale po fitojnë qira nga fuqia e tyre në treg, atëherë ekziston një mundësi fitimi që jo-bankat të hyjnë në biznesin e pagesave dhe t'i ofrojnë publikut të gjerë shërbime më të lira pagese."

Ndërsa komentet e Waller janë krejtësisht në kontrast me disa ligjvënës, ai shtron pyetjet e duhura se çfarë shërbimi shtesë mund të jetë për sektorin e pagesave përveç ndjekjes së trendit të blockchain.

Përparimi i Kinës në këtë fushë ka detyruar disa vende të punojnë më shumë për të nisur CBDC -në e tyre. Sidoqoftë, Kina synon të përdorë juanin dixhital si një mënyrë për të ndjekur rrjedhën e parave jashtë vendit dhe të ketë kontroll të plotë të rrjedhës së parave. Disa vende të tjera që përballen me sanksione ekonomike planifikojnë të përdorin CBDC edhe për tregtinë ndërkombëtare.

Lexo artikullin:  Robinhood ($ HOOD) merr një shije të ilaçit të vet, aksionet u ndalën pas 65% rritje

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju