Pilotët e bankës qendrore franceze CBDC me bazë blockchain për tregun e borxhit

I udhëhequr nga kompania belge e zgjidhjeve ekonomike Euroclear, testi aktual francez CBDC përfshiu një sistem nga titani i teknologjisë IBM.

Pilotët e bankës qendrore franceze CBDC me bazë blockchain për tregun e borxhit

Banka qendrore e Francës vazhdon të zbulojë në mënyrë aktive një para elektronike të bankës qendrore (CBDC), duke përfunduar një test thelbësor të një CBDC me bazë blockchain në tregun e borxhit të vendit.

Mbi 500 ndërmarrje në Francë kanë marrë pjesë në të vërtetë në një eksperiment 10-mujor duke shqyrtuar një CBDC të siguruar nga Banque de France për pazaret e bonove të qeverisë federale, raportoi Financial Times të martën.

Testi CBDC u drejtua nga kompania e zgjidhjeve ekonomike me bazë në Belgjikë Euroclear, si dhe përdori një sistem të krijuar nga titani i inovacionit amerikan IBM. Ekzaminimi CBDC gjithashtu përfshiu vendin e punës të borxhit publik francez së bashku me bankën qendrore, si dhe një konsorcium të firmave të rëndësishme ekonomike që funksionojnë në Francë, të përbërë nga kompani të tilla si BNP Paribas, Credit Agricole CIB, HSBC si dhe Societe Generale.

Si përbërës i testit, individët tregtuan bono të qeverisë federale, si dhe simbole sigurie, duke i zgjidhur ato duke përdorur një CBDC të siguruar nga banka qendrore Detyra vlerësoi situatat e përdorimit të një CBDC në një sërë detyrash të përditshme, të tilla si lëshimi i markës së re bonot, duke i shfrytëzuar ato në kontratat e riblerjes, përveç pagesës së kodeve promo si dhe pazare kompensuese.

"Ne në fakt me njëri -tjetrin kishim në mënyrë efikase aftësinë për të përcaktuar përparësitë themelore të kësaj risie, duke përfunduar që paratë elektronike të bankës qendrore mund të zgjidhin paratë e bankës qendrore në mënyrë të sigurt dhe të sigurt," pohoi ekzekutivja e Euroclear Isabelle Delorme.

Sipas Soren Mortensen, mbikëqyrës ndërkombëtar i tregjeve ekonomike në IBM, detyra "përpunoi përpjekjet e mëparshme të blockchain" për shkak të faktit se ajo testoi në mënyrë efikase "shumicën e kasafortave të sigurisë qendrore, si dhe procedurat e bankës qendrore", duke hequr veprimet ekzistuese të veprimit, si p.sh. zgjidhja midis ndërmjetësve të tregut.

Related: Udhëheqësit e G7 kanë problem me standardet e parasë elektronike të bankës qendrore

Pas prezantimit të një programi spekulativ CBDC në Mars 2020, banka qendrore e Francës në fakt ka ekzaminuar vazhdimisht CBDC të shumta që përdorin situatat. Në qershor, Banque de France vlerësoi një CBDC për të përsëritur negociatat, si dhe shpërndarjen e sigurisë së siguruar në bashkëpunim me bankën zvicerane të kriptomonedhës SEBA. Më parë, banka qendrore pilotoi një CBDC për të lëshuar aksione zëvendësuese me vlerë 2.4 milion dollarë duke përdorur një sistem blockchain ekskluziv.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju