Dyqanet e kriptove OTC vërshojnë Hong Kongun, por rregulloret mund të ndikojnë në praninë e tyre

Shkëmbimet e kriptove me tulla dhe llaç janë të shpeshta në Hong Kong, por konsideratat qëndrojnë rreth rregulloreve të pasigurta që mund t'i shkatërrojnë plotësisht këto dyqane.

Dyqanet e kriptove OTC vërshojnë Hong Kongun, por rregulloret mund të ndikojnë në praninë e tyre

Hong Kongu, një nga objektet monetare të rëndësishme dhe kryesore në tokë, ka kryer një funksion të madh në kuadër të rritjes së kriptomonedhave. Me raste, territori kinez ka lindur një numër prej korporatave kripto më të themeluara dhe fitimprurëse deri më tani, së bashku me ndryshimin e derivateve të kriptove FTX, së bashku me platformën e aseteve dixhitale Crypto.com. 

Megjithatë, duke qenë se triliona {dollarë} tregtohen zakonisht me anë të shkëmbimeve të kriptove me bazë në Hong Kong, "Qyteti Vertikal" gjithashtu strehon një bollëk kriptoshqipesh trupore pa recetë po aq bukur. Henri Arslanian, drejtuesi i kriptove PwC dhe ish-kryetar i Shoqatës Fintech të Hong Kongut, këshilloi CryptoPumpLajmet se shumëllojshmëria e ndërmjetësve konvencionalë të kriptove OTC në Hong Kong padyshim bie në sy. “Këto janë në fakt dyqane me tulla dhe llaç për publikun me pakicë,” tha ai.

Një furnizim pa emër shtesë i këshilluar CryptoPumpLajmi se gjatë turneut në Hong Kong, ai nuk mund të mos zbulonte një rritje të madhe në shkëmbimet e kriptove OTC, disa prej të cilave madje paraqesin hyrje në ATM-të e kriptomonedhave.

Dyqanet me pakicë OTC përbëjnë traditën e kriptove në Hong Kong

Krahasuar me zona si Shtetet e Bashkuara ose Evropa, vendi ku blerja dhe promovimi i kriptomonedhave në shkëmbimet e rregulluara është mjaft i drejtpërdrejtë, vitrinat trupore të kriptove në Hong Kong janë një markë e vetme tregtare që u jep njerëzve me një strategji tjetër hyrjen e kriptove.

Kelvin Yeung, CEO dhe babai themelues i Hong Kong Digital Asset Exchange, ose HKD, e bën të qartë këtë çështje. Yeung këshilloi CryptoPumpLajmet se ndryshimi i kriptos HKD u bazua në vitin 2019, dyqani trupor u krijua në janar të këtij 12 muajsh dhe se ata përdorin mbi 30 anëtarë punëtorë për të ofruar mbështetje ndaj klientit.

Yeung shtesë vuri në dukje se dyqani i HKD vepron në mënyrë të barabartë me një institucion financiar konvencional, duke u dhënë perspektivave mundësinë për të realizuar një strategji praktike për blerjen e kriptove, së bashku me hyrjen tek ofruesit e këshillimit personal. Si i tillë, ai beson se dyqanet me pakicë me siguri do të jenë një zhvillim botëror që do të zhvendoset përpara, pasi kripto-ja kthehet në rrjedhë kryesore:

"Ndërsa blerësit shtesë dhe blerësit institucionalë hyjnë në biznes dhe forex dixhital kthehet në rrjedhë të zakonshme, ka të ngjarë të ketë një prirje për të hapur dyqane trupore së bashku me platformat on-line."

Yeung shtoi se ai beson se besimi më i mirë i blerësit ndërtohet midis HKD dhe bazës së tij të personit si rezultat i pranisë së tij trupore. “Klientët tanë janë kryesisht nga mosha 40 deri në 70 vjeç. Një bazë e blerësve më të vjetër është e nevojshme për të krijuar adoptim të zakonshëm, pasi shumë nga ata individë megjithatë mbajnë fiat Forex dhe besojnë vetëm teknikat monetare konvencionale,” vuri në dukje ai.

Interesante, nuk është thjesht teknologjia e vjetër që blen kripto në këto zona trupore. Priscilla Ng, babai themelues i Coiner HK - një tjetër ndryshim i shitjes me pakicë OTC në Hong Kong - këshilloi CryptoPumpLajmi se CoinerHK u lançua fillimisht në vitin 2020 për t'u përqendruar në tregun femëror: "Ne donim të krijonim një treg për vajzat si rezultat i nevojës për të promovuar konceptin që vajzat mund të jenë shumë të paanshme financiarisht dhe të vëzhgojnë vetëfinancimin."

Lexo artikullin:  Robinhood ($ HOOD) merr një shije të ilaçit të vet, aksionet u ndalën pas 65% rritje

Si i tillë, Ng ndau se perspektivat e CoinerHK janë kryesisht vajza, zakonisht midis 20 dhe 50 vjeç dhe rreth 70% e tyre blejnë dhe shesin me para për kripto. Është gjithashtu e famshme që CoinerHK ka dy zona trupore me pakicë brenda hapësirës së artë të Hong Kongut.

Duke i bërë jehonë Yeung, Ng shtoi se të kesh shkëmbime trupore OTC mund të paraqesë perspektiva me alternativa më të mira: "Ne sillemi me ta si miq kur blejmë dhe shesim dhe gjithashtu i japim perspektivave tona fenë tek ne, pasi ne zonat personale trupore." Ng më tej vuri në dukje se vendndodhja Wanchai e CoinerHK shërben gjithashtu si një galeri veprash arti që opsionon tokenat e pandryshueshëm (NFT).

Rregulloret mund të shtyjnë shkëmbimet trupore OTC

Ndërsa shkëmbimet trupore të kriptove OTC si HKD dhe CoinerHK duket se ofrojnë hyrje më të mirë në kripto në të gjithë Hong Kongun, rreziqe të ndryshme rregullatore lidhen me këto lloj institucionesh.

Me raste, Arslanian përcaktoi se së bashku me perspektivat e përbashkëta, pushuesit kinezë në kontinent kanë qenë blerës të synuar për këto institucione. Ai është i famshëm se shumë nga ato dyqane janë të vendosura në zona turistike për të tërhequr klientët, por janë shumë interesante për pushuesit kinezë si rezultat i ndalimit të kriptove në Kinë: “Dikush mund të supozojë se nëse pushuesit kinezë të kontinentit shkojnë në Hong Kong, asgjë nuk do t'i ndalojë ata. nga blerja e kriptove në këto dyqane OTC.”

Me këtë në mendime, Arslanian beson se mund të ketë shumë mirë një rritje në objektet OTC me pakicë në Hong Kong si rezultat i fluksit të pushuesve kinezë të etur për të blerë kripto. Nga ana e kundërt, Arslanian foli se kuadri rregullator i ardhshëm i Hong Kongut për shkëmbimet e kriptove mund të shkaktojë mbylljen totale të këtyre dyqaneve.

Si KriptoPumpLajmet e raportuara më parë, Shërbimet Financiare dhe Byroja e Thesarit të Hong Kongut kanë menduar të ndalojnë hyrjen e kriptove në portofolet me të paktën 1 milion dollarë sende. Nëse jepen, treguesit krejt të rinj do të kufizojnë hyrjen e kriptove në afërsisht 93% të banorëve të qytetit.

Megjithëse është një problem kryesor për dyqanet trupore OTC, Arslanian vuri në dukje se dyqanet OTC thjesht mund të transferojnë aktivitetet e tyre nën tokë. Megjithatë, ai është i famshëm se kjo është në gjendje të përbëjë një kërcënim të lartë për perspektivat: "Në rast se një gjë është e gabuar, publiku i gjerë ka shumë më pak gjasa t'i raportojë ato tek autoritetet."

Në lidhje me rregulloret e pasigurta, Yeung komentoi se problemi kryesor për momentin kur merret me HKD është të dihet nëse Hong Kongu do t'u mundësojë shpejt blerësve institucionalë të shpenzojnë para në kripto: "Kjo mund të ketë një ndikim të madh në ndërmarrjen tonë". Arslanian shtoi se shkëmbimet e rregulluara të kriptove që nuk kanë aftësinë për të shërbyer perspektivat e shitjes me pakicë është një gjë që grupi i kriptove kundërshton shumë, pasi kjo mund të përfundojë shumë bukur në kthimin e klientëve drejt platformave të parregulluara.

Fatkeqësisht, Arslanian shtoi se mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për dyqanet trupore OTC që të marrin licencat e duhura, edhe kur ato përpiqen të jenë absolutisht të rregulluara. Deri tani, Yeung foli për atë që HKD kërkon vetëm një ID të shëndoshë dhe verifikimin e trajtimit për të blerë dhe promovuar kripto në ndryshim.

Lexo artikullin:  Shiba Inu tërhiqet 40% pavarësisht shitjeve të mëdha nga balenat SHIB

Është magjepsëse të shohësh që për momentin, ndryshimi i rregulluar i kriptove në Hong Kong është OSL, i cili gjithashtu mund të jetë një njësi e grupit BC të mbështetur nga Fidelity. Drejtori menaxhues i OSL dhe kreu i ndryshimit Andrew Walton u përcaktua në CryptoPumpLajmet se OSL ishte ndërtuar qëllimisht me rregullore në mendime, dhe madje praktikoi vetë-rregullimin më herët se një numër i udhëzimeve ligjore aktuale.

Për më tepër, Walton ndau se OSL ishte gjyshi në bazë të Aktit të Shërbimeve të Pagesave të Singaporit, ose PSA, dhe për më tepër ka përdorur për një shenjë kostoje dixhitale, ose DPT, licencë me anë të Autoritetit Monetar të Singaporit. Miratimet mbresëlënëse rregullatore kohët e fundit lejuan OSL të zgjerojë ndërmarrjen e saj në Amerikën Latine. “Në Amerikën Latine, produkti OSL Exchange ka të ngjarë të jetë fillimisht i aksesueshëm për blerësit institucionalë {dhe profesionistë} brenda zonës, në Meksikë, Kolumbi dhe Argjentinë. Ofrimi i LatAm i OSL mund të kërkojë edhe licencim të pranueshëm ndërsa ndodhin zhvillimet rregullatore në të gjithë zonën,” shtoi Walton.

Blerësit me pakicë kërkohen nga perspektiva e ndërmarrjes

Ndërsa përpjekjet e OSL janë sigurisht të dukshme, Arslanian identifikoi se një shumëllojshmëri të ardhurash gjenerohet shpesh nga blerësit me pakicë që blejnë dhe promovojnë kripto në shkëmbime dhe qarkullimi i shitjes me pakicë, me pakicë, tërheq blerësit institucionalë. Si i tillë, ai tha se gatishmëria e Hong Kongut për të nxitur shkëmbimet e kriptove për t'u kujdesur vetëm për blerësit institucionalë është një kërkesë e vështirë nga perspektiva e ndërmarrjes. Edhe pse kjo mund të jetë, Walton vuri në dukje se OSL ka parë një përmirësim të madh në kuriozitet nga seksioni institucional gjatë 12 muajve të mëparshëm.

Duke pasur parasysh ngulmimin me pasigurinë rregullatore për kriptomonedhën, Arslanian foli se Hong Kongu mund të jetë shumë i përshtatshëm për blerësit institucionalë, ndërsa Singapori mund të jetë shumë logjik për perspektivat e shitjes me pakicë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju