Rregullatorët po vijnë për kripto: A është përgjigjja identiteti dixhital?

It'sshtë koha për të siguruar kontroll mbi informacionin individual në bazat e të dhënave të kujdesura për një pjesë të vogël të firmave, si dhe qeveritë federale, të kthehen tek individët.

Rregullatorët po vijnë për kripto: A është përgjigjja identiteti dixhital?

Rregullatorët po mbyllen. Oneshtë një pikë për të ndarë veçoritë e tregut në përbërësit e tyre - kujdestarinë, koleksionistët si dhe Prime Brokerage - për të kënaqur ndarjet institucionale të konformitetit. Oneshtë një gjë tjetër për t'i mbajtur rregullatorët të kënaqur.

Nga Task Forca e Veprimit Financiar që vazhdon me ndihmën e saj për konformitetin e Rregullave të Udhëtimit në strukturën rregullative të tregjeve evropiane në zhvillim ende në kripto-asete, si dhe shpenzimet e objekteve amerikane mjaft të ngathëta, rregullatorët gradualisht po shtrëngojnë lakun e tyre, pasi Gjithashtu kam frikë se ky mund të jetë fillimi i një kostumi shumëvjeçar-me tregun e decentralizuar të parasë (DeFi) aktualisht të sigurt në pikëpamjet e tyre, gjithashtu.

Related: DeFi: Kush, çfarë dhe si të menaxhohet në një glob të pacaktuar, të qeverisur me kod?

A mund të ndihmojë identiteti dixhital?

Sa herë që më pyesin se cili aplikim i mrekullueshëm i Bitcoin (BTC) sigurisht do të ishte më shumë se 10 vitet e fundit, reagimi im ka qenë vazhdimisht "identiteti dixhital".

Sot, globi qëndron në një udhëkryq. Një kthesë rezulton në një mbikëqyrje gjithnjë në rritje, si dhe pushtuese të intimitetit, pasi paraja përfundimisht i përmbahet detajeve në binarët e rrjetit. Në anën tjetër të ndryshme është një rrugë që sheh informacionin individual të kthyer direkt në duart e njerëzve, si dhe nga burime të mëdha të të dhënave të goditjes nga AI të rregulluara nga një pjesë e vogël e firmave, si dhe qeveritë federale.

Mund të ketë qenë tabu për perfeksionistët shumë të hershëm të Bitcoin-it, por sulmet e së vërtetës, si dhe, duke hedhur argumentin në zgjerim që ka të bëjë me çelësat dixhitalë COVID-19 në përzierje, ne po shohim retë e një tornado të shkëlqyer në perspektivën që ka shumë të ngjarë për të përfunduar duke qenë historia thelbësore për vitet paraprakisht.

Ndërsa bankat rezervë pothuajse kudo shpërfillin pronat e kriptove si absolutisht asgjë më të madhe se çipat në tryezën e ruletës live për CBDC -të e tyre shumë "novatore", kënaqësia në të kuptuarit e tyre se ata aktualisht mund të bëjnë planin financiar si dhe mbikëqyrjen është e dukshme.

Tregjet e kriptove, megjithatë, aktualisht përfundojnë duke qenë vuajtës të suksesit të tyre, duke marrë rregullatorë të bërë edhe në një tizz. Sa më të mëdhenj të jenë fituar ato shifra "të tregut" (duke arritur në 2 trilion dollarë më parë këtë vit), rregullatorët shumë më të gërvishtur kanë përfunduar. Kinezët në fakt sapo kanë marrë metodën e çekanit dhe kanë nxjerrë jashtë ligjit çdo gjë (përveç CBDC -së së tyre të prezantuar kohët e fundit, sigurisht) ndërsa, në Perëndim, rregullatorët po (në mënyrë ideale) po përdorin një metodë të nuancuar, përndryshe duke luftuar me njëri -tjetrin në provincën e kujt. duhet të bjerë nën.

Related: Autoritetet po synojnë të mbyllin boshllëkun në çantat e panjohura

Me pjesën më të madhe të detyrës financiare kripto që vazhdon të shkëmbejë me shkëmbimet e rëndësishme të kriptove, si dhe tavolinat e punës OTC, FATF që kërkon pajtueshmëri me Rregullat e Udhëtimit për Ofruesit e Shërbimeve të Pasurive Virtuale (VASPs) mund të ruajë mirë xhinin në kontejnerin e tij për momentin, ndërkohë që këto devijime ndezëse/fikëse vazhdojnë të njihet shpejt. Por çfarë ndodh nëse, ose kur, krijohet një klimë kripto-ekonomike e vetë-mjaftueshme ku zhvendosja me shumicë nga supozimet e kaluara, si dhe, përkundrazi, merret "brenda" si dhe mbetet "brenda"?

Lexo artikullin:  Cardano (ADA) gjuan 22% në dy muaj me aktivitet të fortë zhvillimi

Apo nëse DeFi zgjerohet përtej vendndodhjes së saj të madhe, por të veçantë?

Fungueshmëria, hapja si dhe paratë e 'ndotura'

Duke investuar vitet e fundit apo edhe më shumë duke kërkuar “para fizike” konfidenciale jashtë sistemit, duke bërë thirrje për mbulimin e marrëveshjeve mbi një çift qindra dollarësh, a mund të imagjinoni brouhaha -n që duhet të ketë vizioni fillestar i Satoshi -t për një “sistem konfidencial të parave të gatshme parash” ”Në fakt shumohen?

Nëse dëshironi të dini zgjidhjen për këtë, thjesht shikoni se çfarë ndodhi kur Mark Zuckerberg kishte guximin të rekomandonte një koncept të tillë me punën e tij të stendcoin në Diem (më parë Libra) që mund të ketë përfunduar në duart e 3 miliardë klientëve gjatë natës - si dhe Diem ka (çfarë duhet të jetë dëshira e një autoriteti rregullator) një identitet dixhital të pjekur fort në procedurë qëllimisht nga fillimi jashtëzakonisht!

Related: Stablecoins problemet ekzistuese krejt të reja për rregullatorët ndërsa rritja masive po afrohet

Ndonjëherë këta njerëz me të vërtetë nuk mund të shohin lëndën drusore për pemët.

Aktualisht ka pasur një argument të pakufizuar gjatë viteve të fundit që ka të bëjë me fungibilitetin e Bitcoin (ose kriptove të tjerë të ndryshëm) me kusht që ata të mund të përfundojnë të "ndotur" nëse ose kur hartohen për përdorim të prishur. Transparenca e blockchains në fakt është konfirmuar të jetë një pajisje e dobishme që nuk është në dispozicion të tyre për policinë, ndërsa cyberpunkët në të vërtetë e kanë gjetur atë nga shumë e lehtë për të shndërruar boodle -in e tyre përsëri në fiat "të dobishëm" pasi shkëmben listat e zeza të rrugëve të tyre të dukshme të adresës së buxhetit Me

Por padyshim që "paratë" në vetvete nuk mund të jenë "të pastra" ose "të papastra", "të shkëlqyera" ose "të varfra"? Me siguri është thjesht një gjë e marrë (ose burimi i të dhënave, ose "bllokimi" i qasjes)? Me siguri është vetëm identiteti i një festimi negociues që mund të konsiderohet (megjithëse subjektivisht) i shkëlqyeshëm apo i varfër? Jo se ky është një argument unik nga një vend tjetër. Ju mund të ktheheni në një shembull të ligjshëm britanik të shekullit të 18 -të për të zbuluar se gjithçka është sugjeruar (si dhe korrigjuar) për një periudhë të gjatë dhe të gjatë kohore.

Duke lënë mënjanë synimet e vërteta të Zuck për Diem, për fat të mirë nuk kam qenë vetëm në këndvështrimin tim të mbajtur prej kohësh mbi detyrën që identiteti i decentralizuar (DID) mund të luajë si në të ardhmen tonë kripto ashtu edhe jo-kripto.

Related: Identiteti i decentralizuar është mjeti për të eleminuar informacionin si dhe vjedhjen e privatësisë personale

Identiteti Vetë Sovran, si dhe titanët e teknologjisë

Me gjithë kënaqësinë në kripto Twitter nga një murmuritje e interesit në Bitcoin nga çdo lloj emri i markës së teknologjisë së njohur gjerësisht, e vërteta se Microsoft-i i vjetër pa interes filloi të kontrollonte identitetin dixhital si rasti i tij i përdorur për "blockchain". 2017 pasi në fakt ka grumbulluar mjaft pak interes.

Jo se brenda tregut të kriptove nuk ishin aq vëzhgues sa që kjo me siguri do të përfundonte duke qenë një artikull vendimtar i objekteve. Projekte të tilla si Civic (2017) si dhe GlobalID (2016) aktualisht janë dy vjet të shkëlqyeshëm në avancim, si dhe subjekt i Identitetit Vetë Sovran, ku privatët - jo një burim qendror i të dhënave qendrore - mbajnë kontrollin ekskluziv të identitetit të tyre si dhe përcakton për veten se për t'i ndarë ato në vend të një korporate teknologjike, është përsëri lart në program.

Lexo artikullin:  Balenat Ethereum po shtyjnë çmimin e NFT -ve të CryptoPunk në Hënë

Me mbrojtjen e informacionit që do të jetë një problem i tillë për rregullatorët si dhe një vështirësi për shumicën e kompanive me një bazë klientësh on-line, ju me siguri do të kishit besuar se këto sugjerime sigurisht që do të pranoheshin nga rregullatorët si dhe biznesi njësoj.

Dhe ndoshta, thjesht ndoshta, rregullatorët me siguri do të bashkohen me ne nëse tregu i kriptove tregon se mund të zhvillohet më i sigurt, si dhe shumë sisteme më të qëndrueshëm. Ato sisteme kërkojnë të kënaqin nevojat rregullative për njohjen e festimeve negociuese në një vendbanim kolegësh-si dhe duke bërë kështu, bëjnë të mundur që edhe më shumë individë institucionalë të hyjnë të sigurt në tregjet e kriptove me policët e tyre të konformitetit të aftë për të pushuar gjatë nate.

Sidoqoftë, janë googlët dhe Facebook -ët që kanë nevojë për të hequr dorë nga identiteti dixhital i decentralizuar. Pa informacionin tonë për t'u paraqitur, ata janë të dehur në mënyrë madhështore.

Related: Klima ekonomike e informacionit është një dhimbje koke distopike

Murmuritjet e kundërshtimeve aktualisht po dëgjohen për t'u lidhur me veprimet në Thirrjen për Rishikim ekzistues të World Wide Web Consortium (W3C) në lidhje me Identifikuesit e Decentralizuar (DID) v1.0.

A do të votojnë gjelat me dashje për Krishtlindje apo ata përfundimisht do të kenë nevojë të zbulojnë një metodë për t'u marrë me të paparashikueshmet në të njëjtën mënyrë, në të cilën telcot e rëndësishme kishin nevojë në vitet '90 kur ata ishin në armë, me sugjerimin që po përdornin VOIP fillestare të tilla si Skype mund të shpëtojnë duke lejuar një telefon krejtësisht falas për të gjithë?

Mendja ime është se masat, sapo të pajisen me pajisjet e duhura, përfundimisht do të triumfojnë, por një pikë është e sigurt: Linjat e luftës në fakt janë tërhequr. Pra, kapni ushqimet, si dhe relaksohuni. Kjo betejë thjesht po fillon, si dhe ka edhe dy vjet të shkëlqyeshëm për të vazhduar, kur të ketë mbaruar, kripto geeks pothuajse kudo mund të shohin në fund të fundit nxitjen në mbarë botën që ata dëshirojnë.

Paul Gordon është pronar i Coinscrum, ndër ekipet e para të globit të Bitcoin Meetup në 2012, me mbi 250 raste të organizuara si dhe mbi 6,500 pjesëmarrës. Pali ka qenë në fakt një tregtar/ndërmjetës i nënprodukteve për më shumë se 20 vjet.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju