Raporti: I nxitur nga DeFi, vëllimi i kriptove të Amerikës së Veriut u rrit 1,000% nga viti në vit

Chainalysis deklaroi se blerjet DeFi të Amerikës së Veriut u udhëhoqën nga kapitalistët me pakicë në 2014, me disa blerje nën $ 10,000.

Raporti: I nxitur nga DeFi, vëllimi i kriptove të Amerikës së Veriut u rrit 1,000% nga viti në vit

Kompania dixhitale e analitikës Chainalysis raportoi se zhvillimi në tregun e kriptove të Amerikës së Veriut është nxitur në fakt nga rritja e tërheqjes së parave të decentralizuara.

Në Raportin e saj të Gjeografisë së Cryptocurrency të vitit 2021, Chainalysis deklaroi se vëllimi i marrëveshjeve kripto-mujore në të gjithë Amerikën e Veriut u zgjerua me më shumë se 1,000% nga korriku 2020 deri në qershor 2021. Vëllimi mujor arriti në një lartësi prej 164 miliardë dollarësh në Maj 2021 para se të binte në thjesht mbi 100 miliardë dollarë në Qershor

Sipas të dhënave të Chainalysis, paratë e decentralizuara, ose DeFi, ishin kryesisht përgjegjëse për Amerikën e Veriut që të ruante vendosjen e saj si një nga tregjet më të mëdha të kriptove në mbarë botën. Blerjet e DeFi ishin 37% të vëllimit të përgjithshëm të marrëveshjes së Amerikës së Veriut nga korriku 2020 deri në qershor 2021, me pronarët e shtëpive që dërguan rreth 276 miliardë dollarë kripto në sistemet në zonën DeFi.

Zona e Evropës Qendrore, Veriore dhe gjithashtu Perëndimore dërgoi një nga kripto në përgjithësi - 389 miliardë dollarë, afërsisht 40% e vëllimit të saj të përgjithshëm të marrëveshjeve gjatë të njëjtës periudhë. Chainalysis deklaroi se "Balenat DeFi" ishin përgjegjëse për transformimin e zonës në situatën më të madhe ekonomike të kriptovalutës në botë, me shumicën e transfertave me madhësi institucionale që shkonin në drejtim të sistemeve në para të decentralizuara.

Sidoqoftë, regjistrimi deklaroi se blerjet DeFi të Amerikës së Veriut u udhëhoqën nga kapitalistët me pakicë në 2014, me disa blerje nën $ 10,000. Uniswap ishte një nga sistemet më të preferuar DeFi në Amerikën e Veriut, me individët që kishin dërguar në të vërtetë më shumë se 100 miliardë dollarë në vëllim të marrëveshjes midis korrikut 2020 dhe gjithashtu qershorit 2021.

"Aktualisht, DeFi është në shënjestër në drejtim të ekspertëve të kriptove," tha drejtuesi i zhvillimit të dYdX David Gogel "Janë individë që kanë mbetur në treg për ca kohë dhe gjithashtu kanë fonde të mjaftueshme për të eksploruar zotërimet e reja."

Lexo artikullin:  Këtu është arsyeja pse Shefi i SEC dëshiron të kapë shkëmbimet e kriptove

Related: A po zhvendoset qendra e kriptomonedhës larg Azisë Lindore?

Në përmirësim, tregu i kriptove të Azisë Lindore në fakt është duke u zvogëluar, ka shumë të ngjarë të nxitur nga shtypjet rregullatore në tregun e kriptove të Kinës dhe gjithashtu minierat në zonë. Chainalysis raportoi se vëllimi i profesionit P2P në Kinë në të vërtetë kishte rënë ndjeshëm në krahasim me vitin 2014, duke e vendosur vendin në vendin e 155 -të në të gjithë botën në krahasim me 53 -të një vit më parë. Megjithëse Azia Lindore akoma mori 591 miliardë dollarë në blerje kripto midis korrikut 2020 dhe qershorit 2021-një zhvillim prej 452% nga viti në vit-kompania e klasifikoi zonën si "me rritjen më të ngadaltë" në vlerësimin e saj.

"Minierat nuk janë komponenti i vetëm i situatës ekonomike të Kripës së Kinës të ndikuar nga shtypja," raportoi Chainalysis "Qeveria federale në fakt ka ndërmarrë aktivitete të ndryshme të tjera të tilla si marketingu kundrejt kriptomonedhës në mediat e sponsorizuara nga shteti, duke vënë mesazhet kryesore paralajmëruese në aplikimet e lidhura me kriptovalutat , dhe gjithashtu ndoshta duke u mbështetur në biznesin e faqeve të mediave sociale për të nënshtruar përmbajtjen e internetit të lidhur me kriptomonedhën. "

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju