Suksese në DEX? Shkëmbimet e kriptave me rritje të shpejtë mund të dëmtojnë investitorët e DeFi

Ndërsa DEX-të vazhdojnë të grumbullojnë miliarda dollarë në TVL brenda ditëve nga fillimi i tyre, disa pyesin nëse po manipulojnë me numrat e tyre.

Suksese në DEX? Shkëmbimet e kriptave me rritje të shpejtë mund të dëmtojnë investitorët e DeFi

Me rritjen e monedhave të ndryshme meme gjatë vitit të fundit apo më shumë, një mori shkëmbimesh të decentralizuara (DEX) kanë vazhduar të shfaqen dhe të mbledhin shuma masive të likuiditetit dukshëm brenda natës. Si rezultat, një numër i firmave të sigurisë kanë filluar të vënë në pikëpyetje gjatë javëve të fundit në lidhje me sigurinë e përgjithshme dhe transparencën e këtyre platformave.

Për shembull, DEX ShibaSwap, i cili ka qenë në gjendje të përfitojë nga popullariteti i lulëzuar i stilit të Dogecoin (DOGE) me shenjën amtare Shiba Inu (SHIB), kohët e fundit ishte në gjendje të grumbullojë një vlerë totale të mbyllur (TVL) prej më shumë se 1 miliard dollarë brenda një dite nga fillimi i tij. Kjo vë në pikëpyetje koeficientin e likuiditetit të DEX, veçanërisht pasi që hartimit të protokollit iu dha nota e ulët nga vlerësuesi i platformës DeFi Safety.

Firma fillimisht shënoi standardet e sigurisë dhe sigurisë së ShibaSwap-it me vetëm 3%, e cila është shumë poshtë pragut minimal të kalimit të platformës prej 70%. Sidoqoftë, pas një kontrolli nga Certik, një firmë që ka punuar më parë me të tjerë në industri si Neo, Crypto.com dhe Ontology, DeFi Safety ngriti rezultatin e ShibaSwap në 35%.

Zhvilluesi i Soliditetit Joseph Schiarizzi kohët e fundit lëshoi ​​një paralajmërim të rreptë në lidhje me kontratat e paligjshme të platformave të tilla të paprovuara, një shqetësim që u përsërit gjithashtu nga analisti i DeFi Watch Chris Blec. 

Blec deklaroi se, nëse, për shembull, funksioni i migrimit të kontratës inteligjente të ShibaSwap është ende nën kontrollin e një individi të vetëm, ekziston mundësia që pronari i kontratës të zgjedhë të fillojë një "funksion të ri migrimi", duke i lejuar ata të fitoni kontroll të plotë të pishinës së platformave.

Përdoruesit kini kujdes

Për të fituar një kuptim më të mirë të sigurisë - ose mungesës së tij - të disa prej këtyre DEX -ve të rinj, CryptoPumpLajmet arritën tek Red, një moderator i komunitetit për grumbulluesin e fermave të decentralizuara të prodhimit Harvest Finance. Sipas mendimit të tij, që nga fillimi i ofertave fillestare të monedhave - dhe tani japin bujqësi - një bandë e tërë e projekteve të sapo lançuara në dukje ka fituar aftësinë për të prerë shenja nga ajri i hollë dhe për të krijuar vlerë tregu, thjesht me premtime dhe thashetheme, por shumë pak substancë, duke shtuar:

Lexo artikullin:  Tregtarët lidhin rrugën e Ethereum në ATH të ri për miratimin eventual të Bitcoin ETF

Pa folur drejtpërdrejt për ndonjë projekt, Red deklaroi se sa herë që një përmbytje parash hyn në ndonjë protokoll shumë shpejt, zakonisht sugjeron që shumë pak kujdes i duhur është bërë nga përdoruesit e tij. "Edhe nëse qëllimet e zhvilluesve ishin të mira, një defekt në çdo kod të vendosur shpejt mund të ndikojë keq te të gjithë," tha ai.

Antoni Trenchev, partneri bashkë-menaxhues i platformës huadhënëse të aseteve dixhitale Nexo, tha për CryptoPumpLajmet se ka dy mënyra kryesore për të vlerësuar sigurinë e krijuesve të parave të automatizuara dhe DEX: 

A po DEX-et fryjnë artificialisht shifrat e tyre TVL?

Individët që ofrojnë likuiditet në një platformë zakonisht shpërblehen me stimuj të bukur të bazuar në shenja. Sipas Trenchev, ky model operativ ka qenë një mjet i fuqishëm për shumë zhvillues për të ndarë suksesin e tyre me mbështetësit dhe përdoruesit e tyre. Ai shtoi se falë përpjekjeve pioniere të protokolleve të huazimit të tilla si Kompleksi, kjo metodë ka qenë në gjendje të tërheqë flukse të mëdha kapitali.

Thënë kjo, një numër në rritje i përdoruesve në muajt e fundit janë marrë thjesht me anën nxitëse të gjërave, duke tërhequr pasuritë e tyre menjëherë pasi të jenë dhënë shpërblimet e tyre. "Skuadrat mund të tërheqin likuiditet, por në planin afatgjatë, mënyra e vetme për ta mbajtur atë do të ishte përmes ndërtimit të produkteve, shërbimeve dhe përvojave të qëndrueshme që njerëzit duan," deklaroi Trenchev.

Duke siguruar njohuritë e tij mbi temën e diskutueshme të inflacionit artificial TVL, Ross Middleton, bashkëthemelues dhe zyrtar kryesor financiar për DeversiFi, një platformë tregtare e financimit të decentralizuar të nivelit të dytë (DeFi), tha për CryptoPumpLajmet që DEX-të me kosto të ulët posedojnë aftësinë për të fryrë artificialisht vëllimet e tyre pasi ka shumë pak kosto ekonomike për tregtimin, duke deklaruar:

Sipas mendimit të Middleton, prova e vërtetë për ShibaSwap do të jetë nëse mund të ruajë apo jo vëllimet e saj aktuale të tregtisë për një kohë më të gjatë, veçanërisht pasi shpërblimet e minierave të protokollit vazhdojnë të thahen.

Kjo tha, ai pranoi që që ShibaSwap ka qenë në gjendje të krijonte një emër të fortë marke për vete - me komunitetin e tij mbështetës që thuhet të jetë 300,000 i fortë - njerëzit mund të jenë në të vërtetë bullish në projekt, megjithëse përkohësisht. Sidoqoftë, mungesa e likuiditetit që rrjedh nga Uniswap sugjeron Middleton se ShibaSwap mund të mos ketë qenë ende në gjendje të fitojë zemrat dhe mendjet e Eteranëve akoma.

Lexo artikullin:  MonoX mbledh 5 milionë dollarë për të prishur DEX-të tradicionale duke përdorur pishina likuiditeti të njëanshëm

Testimi afatgjatë është i domosdoshëm

Ndërsa nga pikëpamja e sigurisë, ShibaSwap është ndërtuar në Ethereum, prandaj, ofruesit e tij të likuiditetit (LP) nuk janë të ekspozuar ndaj rreziqeve themelore të sigurisë që përballen me zinxhirë anësorë ose bllokues të centralizuar. Sidoqoftë, fakti ende mbetet se ekosisteme të tilla ende nuk janë testuar.

Sipas mendimit të Trenchev, kontratat inteligjente të DEX-ve që lulëzojnë në lidhje me monedha si DOGE dhe SHIB me të vërtetë duhet t'i rezistojnë kohës para se investitorët të fillojnë të derdhin paratë e tyre në to. "Niceshtë mirë të shohësh një auditim nga Certik, por auditimet nuk kapin gjithçka dhe për këtë arsye, LP duhet të jenë të kujdesshëm," theksoi ai. 

Kështu, do të jetë interesante të shihet se si kjo hapësirë ​​vazhdon të evoluojë, veçanërisht pasi tregu DeFi grumbullon një sasi gjithnjë e më të madhe të tërheqjes së zakonshme falë azhurnimeve të fundit dhe të ardhshme të Ethereum.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju