Përgjegjësia pas listimit të aseteve të një huadhënësi kripto

Me mungesën e udhëzuesve si dhe kritereve të zakonshme, shumë varet nga përgjegjësia sociale e firmave kripto, si dhe CSR e bazuar në blockchain.

Përgjegjësia pas listimit të aseteve të një huadhënësi kripto

Institucionet e huadhënies kripto janë organizatat e pozicionuara midis klientëve, si dhe dhoma e pakontrolluar, e bazuar në blockchain, si dhe zakonisht e pakontrolluar e kriptomonedhës. Si të tilla, ata mbeten në një mjedis të çuditshëm kur përfshin përgjegjësinë në drejtim të konsumatorëve të tyre, si dhe pronat për të cilat ata ofrojnë zgjidhje. Rrjedhimisht, kur përzgjedhim se cilat para do të mbahen, institucionet huadhënëse udhëheqin një vallëzim të brishtë të përgjegjësisë, një akt stabilizues në mes të trajtimit të nevojave të spikatura, si dhe përfshirjes së kriptovalutave që janë të qëndrueshme, shpërblyese si dhe pa rrezik.

Kërkesa kundrejt autorizimit: Kërkimi i rekomandimit

Nuk është për t'u habitur që në një sektor fillestar të mbushur me financues të rinj, asimilimi i aseteve të një huadhënësi zakonisht konsiderohet rekomandim. Ajo që duhet të injorohet kur firmat përfshijnë prona të reja në serinë e tyre të zgjidhjeve është se huamarrja e kriptove është, në të vërtetë, një kompani, si dhe çdo lloj asimilimi i aseteve është përfundimisht një veprim që kërkon-një shans i shkëlqyer tregu që krijon përfitime si për kompaninë ashtu edhe për klientët, njësoj. Ndoshta kjo është për shkak të faktit se institucionet huadhënëse janë subjekte të shquara në një dhomë që në fakt ka bërë tradicionalisht nuk kanë pëlqimin institucional, si dhe kërkimet për të me shërbimet prezantuese që formojnë sektorin.

Në qershor 2021, CEO i Coinbase, Brian Armstrong lëshoi ​​një koleksion cicërimesh që shqetësonin asimilimin e shpejtë të këmbimit të pasurive të shumta, si dhe qëllimin e tij për të ruajtur këtë normë. Armstrong krijoi se "nuk duhet të merret duke u siguruar në Coinbase si rekomandim i atij aktivi", duke përfaqësuar pabarazinë e madhe midis bashkëpunimit me një aktiv si dhe mbështetjes së tij. Edhe pse procedurat e tyre janë të ndryshme nga ato të një shkëmbimi, i njëjti koncept lidhet me institucionet e kripto -huadhënies: Nuk është një rekomandim, është thjesht një kompani. Dhe ka mjete të shumta për të prodhuar shërbime të përqendruara ndaj klientit, si dhe atyre me përgjegjësi shoqërore.

Nëse jo një rekomandim, atëherë çfarë?

Renditja e një aktivi në një sistem huamarrjeje mund të mos jetë një rekomandim, megjithatë është një shenjë e një niveli të veçantë të vërtetësisë, sigurisë dhe mbrojtjes së tij. Procedurat e një huadhënësi kripto me një monedhë të ofruar do të thotë që zotërimi i tij, shpenzimi me/në të si dhe përdorimi i zgjidhjeve monetare për të është rregulluese, si dhe praktikisht audio. Huadhënësit kanë shumë për të humbur nga bashkëpunimi me kriptovaluta të pashpjegueshme të përbëra nga fonde së bashku me varësinë e konsumatorëve të tyre si dhe nga e ardhmja e kompanisë së tyre; prandaj, ato ruajnë kritere të larta për efektivitetin teknologjik të një aktivi, likuiditetin në të gjithë tregun, sigurinë e kostos si dhe vlefshmërinë. Ndërsa qëndrueshmëria e duhur e këtyre firmave nuk mund të funksionojë si pëlqimi i përmendur më parë për financuesit, ato mund të jenë një tregues i llojeve të erës kripto, duke ofruar një tregues bazë të sigurisë së një aktivi, si dhe siguri dhe siguri pa e mbështetur atë.

Prandaj, institucionet e huadhënies kripto janë bërë sulmuesi i veprimtarisë qeverisëse, si dhe meriton të kihet parasysh se kjo ndërvarësi e përpunuar shkon në të dy mjetet-vendosja në pritje e zgjidhjeve për kriptovalutat, kur është edhe mundësia për probleme të reja qeverisëse me një monedhë ose shenje. Kjo rrethanë e saktë u shfaq në 23 Dhjetor 2020, kur shkëmbime të shumta të rëndësishme si dhe institucionet e kripto -huadhënies ndaluan zgjidhjet e tyre XRP për shkak të pretendimeve të Letrave me Vlerë të Shteteve të Bashkuara si dhe Komisionit të Shkëmbimit të Ripple Labs Përfitimi përfitues është se përgjigjet e menjëhershme të këtyre organizatave mundësia e problemeve të ligjshme me XRP tregojnë një prirje në drejtim të konformitetit të plotë, udhëzime të kualifikuara të ligjshme, si dhe gatishmëri për aktivitet të menjëhershëm sipas kushteve të ofruara. Në thelb, firmat kripto përgjegjëse janë aktivizuesit fillestarë të sektorit, si dhe mund të jenë të dobishme për tu shijuar kur shfletoni dhomën.

Lexo artikullin:  Rregullatorët po vijnë për kripto: A është përgjigjja identiteti dixhital?

Related: SEC kundër Ripple: Një rritje e parashikueshme, megjithatë e pafavorshme

Listimet si dhe ndikimi [Fut emrin e kompanisë]

Megjithëse asimilimet e monedhave në sistemet e huamarrjes nuk nënkuptojnë rekomandim, aktivitetet e firmave ende kanë një ndikim të fortë të sigurisë në kriptovalutat. Shkëmbimet më të mëdha të kriptove në planet kanë të dyja supozimin e tyre "Ndikimi në Coinbase" si dhe "Ndikimi Binance" që krijojnë monedha të sapo-listuara për t'u vlerësuar në mënyrë të konsiderueshme në vlerë. Nga njëra anë, kjo është për shkak të faktit se ata papritmas shfaqen në një treg të synuar më të madh të financuesve, megjithatë, përveç kësaj, shtimi i tyre nga këta titanë shkëmbimi u ofron klientëve një ndjenjë besueshmërie.

Një ndjesi e krahasueshme u vu re në vitin 2020 kur PayPal prezantoi strategjitë e saj për të funksionuar me Bitcoin (BTC): Lajmet u përhapën me shpejtësi, si dhe patën një ndikim total ngritës në treg. Këtë vit, shembulli kryesor ishte "Tesla-" ose "Elon-ndikimi" i cili filloi me Tesla që miratoi Bitcoin si zgjidhje për kamionët e tij në Mars 2021 dhe më pas e tërhoqi këtë shans-padyshim, të dy aktivitetet shkaktuan një rritje në sektorin e kriptove. Disa muaj më vonë, Elon Musk, vetë, me siguri aktivizoi një rënie të tregut që zgjati pothuajse 2 muaj me një cicërimë të vetme.

Related: Zgjidhja e ekspertëve: Si ndikon Elon Musk në dhomën e kriptove?

Këto raste të ndikimit të firmave jo-kripto autoktone në kostot e kriptove nuk janë as afër, por përfaqësojnë bindjen se emrat e markave të mëdha mund të mbajnë tregun e paparashikueshëm të kriptove. Ato sinjalizojnë një kërkesë për përgjegjësi mbi komponentin e të gjitha firmave që operojnë në dhomën e blockchain, veçanërisht për institucionet e kripto-huadhënies që janë gati të bëhen institucionet financiare të sistemit të ri monetar. Shtë një treg i paparashikueshëm me financues të shumtë më të vegjël me pakicë, si dhe lojtarë të rinj. Në mungesë të udhëzimit, sektori duhet të vetë-rregullohet, duke identifikuar si dhe rregulluar peshën e listimeve të tyre, investimeve financiare, deklaratave si dhe cicërimave në Twitter.

Ana teknologjike e listimit të pronave

Në përgjithësi, ekzistojnë 2 metoda kryesore për të përfshirë zotërimet e reja në sistemet e huamarrjes kripto. Fillimisht është një asimilim i plotë i blockchain, si dhe i dyti është një aplikim më i brendshëm. E mëparshmja, i lejon individët të paguajnë paraprakisht, si dhe të marrin sende nga xhepat e tyre, duke siguruar një përshtatshmëri shumë më të përgjithshme. Kompromisi është se asimilime të tilla kërkojnë pak më shumë kohë, kërkojnë aftësi të kufizuara teknologjike, si dhe mbështeten në kërkimin e kujdestarëve të përshtatshëm dhe të besueshëm të palëve të treta për të garantuar mbrojtjen e plotë të pronave në çdo kohë.

Asimilimi i ndryshëm nga ai i plotë është një metodë e krahasueshme me ofrimin e kriptove të Revolut, ku individët mund të blejnë kriptovaluta si dhe posedime elektronike vetëm në sistemin e huadhënësit, nuk mund t'i tërheqin ato në një çantë të jashtme, si dhe rrjedhimisht nuk kanë qasje në sekretet e tyre ekskluzive. Prapa skenave, transportuesi menaxhon pronat në emër të klientit të tyre, duke krijuar ekspozim të drejtpërdrejtë të drejtpërdrejtë ndaj investimeve financiare kripto që mund të aplikohen në sistemin e huadhënësit kripto shumë më shpejt sesa një asimilim bazë. Ndërsa Revolut në fakt ka marrë kundërshtime nga zona e kriptove që i motivoi ata që të lëshojnë së fundmi tërheqjet e kufizuara të Bitcoin në maj 2021, kjo qasje ka vlerë të lindur në një dhomë aq të gjallë sa paraja e blockchain, si dhe kjo është arsyeja pse institucionet huadhënëse si e jona në fakt e kanë trajtuar këtë adoptim -version miqësor për pronat si Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), si dhe përmirësimi më i azhurnuar i Solana (SOL).

I vërtetë për betejën e saj për mbrojtjen më të mirë, rregulli popullor i zonës së kriptove "mos u fshehni monedhat tuaja" ishte një vështirësi natyrore për asimilimet e brendshme. Pavarësisht, ata po përparojnë në Nexo me 11 $, 28 $ si dhe 12 milion $ nga ana tjetër nga blerjet e DOT, ADA si dhe DOGE, veçanërisht, brenda muajit fillestar të prezantimit të këtyre asimilimeve. Pavarësisht se nuk kanë aftësinë për të ruajtur vetë pronat e tyre, klientët i përdorin ato plotësisht. Njerëzit dëshirojnë dhe kërkojnë ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj pronave të reja që shfaqen shpesh në dhomën që zgjerohet me shpejtësi. Institucionet e huadhënies kripto thjesht nuk mund të qëndrojnë në të njëjtin nivel me këtë nevojë kur përdorin asimilimet më të ngadalta, si dhe jashtëzakonisht shumë më të mëdha të burimeve, që u ofrojnë klientëve shumë më tepër kontroll mbi pronat, prandaj kufizojnë ekspozimin e drejtpërdrejtë ndaj si dhe monedha me performancë të mirë.

Lexo artikullin:  Genesis teston çmimet në fund të ditës për produktin institucional të kriptove të së ardhmes

"Jo sekretet tuaja, jo monedhat tuaja" personifikon ndër avantazhet e nevojshme të kriptove - mundësinë për të marrë mbrojtje si dhe mbrojtjen e fondeve tuaja në duart tuaja, në krahasim me nevojën për t'u mbështetur në një organizatë. Por ndoshta shprehja po përfundon duke qenë disi reduktuese pasi kripto fillon të shkallëzohet menjëherë. Për institucionet huadhënëse, si dhe firma të tjera të ndryshme që përdorin asimilime të aseteve të brendshme, kjo qasje duhet të jetë një trampolinë në drejtim të asimilimeve të plota, një tregues në të cilin të qëndrojnë në të njëjtin nivel me sektorin, të zgjerojnë kompaninë e tyre, si dhe t'u ofrojnë klientëve të tyre shpejtësi. ekspozimi i drejtpërdrejtë ndaj mundësive shpërblyese të investimeve financiare.

Metoda përpara: Përgjegjësitë sociale> Angazhimet ligjore

Në fund të fundit, institucionet e kripto -huadhënies duhet të zvogëlojnë mesazhet pas listave të tyre të pasurive, të vlerësojnë butësisht fjalët, si dhe aktivitetet prapa emrave të markave të tyre, si dhe të përdorin qasje të ndryshme asimilimi për të përmirësuar përvojën e individëve të tyre në sektorin e gjallë. Në një atmosferë që nuk ka ligje si dhe kritere të zakonshme për shkak të maskimit të saj, një pjesë e madhe e këtyre aktiviteteve varen përgjithësisht nga përgjegjësia sociale e firmave kripto, si dhe përgjegjësia shoqërore e kompanisë me bazë blockchain (CSR).

Kjo mund të përbëhet nga: 1) formimi në mënyrë proaktive i udhëzuesit për kripto siç kemi parë në të vërtetë drejtuesit e sektorit të bëjnë me shqetësimet për Projektligjin e Infrastrukturës në pritje të SHBA; 2) ofrimi i kontrolleve të përfitimeve siç ka bërë Nexo në të vërtetë me konfirmimin e tij në kohë reale me anë të Armanino; ose 3) informimi i konsumatorëve-me artikuj të shkurtër, sesione të më pyesni për çdo gjë, sistem mbështetës, gjithashtu globa metaverse-në lidhje me pronat me të cilat merren, zgjidhjet që ato ofrojnë, si dhe saktësisht se si t'i përdorin ato në mënyrë të sigurt dhe të favorshme.

Udhëzimi në zhvillim, i pasigurt është diçka me të cilën shumica e tregjeve nuk janë marrë në të vërtetë. Prandaj, vlera unike që qëndron pas institucioneve të kripto-huadhënies si dhe firmave blockchain që supozojnë shumë më tepër përgjegjësi shoqërore si dhe detyra vetë-rregulluese që nga fillimi mbetet e mundshme për të prodhuar një komunitet ekologjik shumë më të lëmuar me lidhje shumë më të shëndetshme mes klientëve, shërbimet si dhe autoritetet rregullatore. Ndërsa firmat kripto rriten nga fillimet në organizata me gravitet të rënda në blockchain, si dhe në të kaluarën, këto koncepte të vetë-rregullimit, si dhe zgjidhjet me mendje shoqërore, çojnë rrugën drejt një globi monetar mjaft të drejtuar, si dhe etikisht, në krahasim me një i bazuar tërësisht në fitimet, si dhe në angazhimet e ligjshme.

Magdalena Hristova është një mbikëqyrëse e lidhjeve publike në Nexo Me dashurinë e saj për të kompozuar si dhe kërkueshmërinë natyrale në drejtim të çdo gjëje praktikisht të ndërlikuar, si dhe e mobiluar për të krijuar rritje në tregjet aktuale, ajo filloi të funksionojë si një shkrimtare kopjesh në sektorin e kriptove para se të lëvizte djathtas në dhomën unike të ndërveprimeve në kripto.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju