70% e Salvadorianëve kundërshtuan Ligjin për Bitcoin ndërsa zbatimi i 7 Shtatorit po afron

Pjesa më e madhe e El Salvadorianëve nuk janë të bindur për ligjin që po i afrohet kombit Bitcoin, me 90% të qytetarëve që shpjegojnë kuptimin e tyre të kriptove si të keqe ose inekzistente.

70% e Salvadorianëve kundërshtuan Ligjin për Bitcoin ndërsa zbatimi i 7 Shtatorit po afron

Me më pak se një javë që i paraprin ligjit të El Salvadorit për Bitcoin në Shtator 7, një pjesë e madhe e njerëzve të vlerësuar janë kundër nxitjes së kriptovalutave të mandatuara nga qeveria.

Një studim i kryer nga Instituti i Opinionit Publik i Universitetit Qendror Amerikan (UCA) ka zbuluar në fakt se 70% e Salvadorianëve mendojnë se Ligji i Presidentit Nayib Bukele për Bitcoin, duke identifikuar kriptomonedhën si tender i ligjshëm, duhet të përmbyset.

Sidoqoftë, më shumë se 90% e atyre që u vlerësuan rrëfyen shtesë se ata kanë një kuptim të keq të kriptomonedhës.

Instituti regjistroi një rezultat alarmues të autorizimit publik prej thjesht 7.64% për kreun e shtetit - më i përballueshëm i regjistruar gjatë gjithë mandatit të Bukele deri më tani.

Situata ekonomike e El Salvadorit

Qëndrimet ndaj Ligjit të Bitcoin shfaqen të lidhura me frikën mbi efikasitetin e keq financiar të kombit.

Sondazhi zbuloi se 45% e njerëzve të Salvadorit mendojnë se vështirësitë si dhe papunësia janë të dyja çështjet më të menjëhershme me të cilat ballafaqohet vendi, si dhe 43% mendojnë se situata ekonomike e vendit sigurisht që do të përkeqësohet me kalimin e ligjit të Bitcoin

Sipas Bankës Botërore, 22.8% e popullsisë së El Salvadorit aktualisht po jetojnë të listuar nën vijën e vështirësive, ndërsa të ardhurat tipike vjetore në vend janë thjesht 3,800 dollarë. Më shumë se dy të tretat e salvadorianëve nuk mendojnë se situata ekonomike në lagje me siguri do të rritet, pavarësisht se ka një rritje të pagës bazë.

Anketa zbuloi gjithashtu se 20% e Salvadorianëve "deklarojnë lirshëm se nuk e njohin se çfarë është Bitcoin", ndërsa 70% shtesë pranojnë se kanë një kuptim të keq të kriptomonedhës. Sipas një përkthimi të ashpër, shkencëtarët që kryen studimin përfunduan:

"Me fjalë të tjera të ndryshme, 9 nga 10 Salvadorianët nuk kanë ekspertizë të qartë se çfarë është kjo pronë ekonomike."

Kërkimet i ngjajnë një sondazhi të krahasueshëm të absorbuar në korrik, i cili zbuloi se vetëm 20% e qytetarëve autorizuan Ligjin e sinqertë të Bukele për Bitcoin.

Lexo artikullin:  BNY Mellon i kërkon Irlandës të miratojë rregullat e kriptove përpara rregulloreve të BE-së, zbulon raporti

Qeveria Bukele sprukes BTC

Nëse ka pak perspektivë pozitive për të nxjerrë nga sondazhi, është se numrat më të azhurnuar rekomandojnë që numri i njerëzve që "nuk e kuptojnë" Bitcoin është në të vërtetë më i madh se sa përgjysmuar nga numri i korrikut prej 46% - duke rekomanduar nisma nga qeveria federale për të rritur njohjen në fakt kanë pasur ndonjë ndikim të vogël.

Më 30 gusht, Bukele ndau reklamën fillestare të kombit të mbështetur nga shteti Bitcoin TELEVISION në Twitter, duke përfshirë mësime të animuara kompjuterike mbi atë se si buxheti elektronik "Chivo" i qeverisë federale mund të përdoret për blerjen e produkteve, si dhe transferimin e vlerës.

Duke u pajtuar me ditën, Bukele postoi në Twitter fotografi të ATM -ve Bitcoin që janë planifikuar për shpërndarje në të gjithë vendin, me Presidentin që pohoi se 50 terminale fizikë sigurisht që do të jenë funksionalë në Shtator 7. Presidenti gjithashtu vlerësoi se strumbullari për të pranuar kripto sigurisht që do të kursejë kombi 400 milionë dollarë në vit në kompensim.

Related: Asambleja Legjislative e El Salvadorit autorizon 150 milion dollarë Bitcoin Trust

Për të ndihmuar në tërheqjen e ndihmës për Bitcoin, qeveria federale gjithashtu prezantoi një projekt filantropik që mblidhte kontributet e BTC për të financuar terapi gojore për Salvadorianët e varfër Projekti "Bitcoin Smiles" u rrit 1.02 BTC (afërsisht 50,000 dollarë) në përgjithësi nga 797 pagesa specifike.

Pavarësisht goditjeve më të mira të qeverisë federale, shqetësimet dukshëm vazhdojnë të jenë. Qindra njerëz të lagjes përfunduan për të kundërshtuar ligjin në uniformitet me sindikatat, si dhe kompanitë shoqërore në Shtator 2.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju