Ndërsa vuan çmimi i Ethereum, investitorët pyesin veten nëse ETH mund të bëhet deflacioniste

4752f6ed103e29ca6c1f654db49089cf - Ndërsa çmimi i Ethereum vuan, investitorët pyesin nëse ETH mund të bëhet deflacioniste 3

Ethereum nuk ka mbetur jashtë sulmit që po ndodh aktualisht në treg. Monedha ka humbur mbi 2.4% në 24 orët e fundit dhe tani po tregtohet në territorin prej $ 1,700 që nga koha e shkrimit të këtij artikulli. Aseti dixhital vazhdon të bie ndërsa tregu i kriptove vazhdon të përjetojë humbje masive.

Ethereum tani ka humbur mbi 50% nga vlera e saj historike në Prill kur monedha kishte kaluar 4,000 dollarë. Mbajtësit vazhdojnë të qëndrojnë bullish në monedhë pasi azhurnimet premtojnë gjëra të reja dhe emocionuese në të ardhmen e aktivit dixhital. Monedha vazhdon të përjetojë pritje në rritje në pritje të lëvizjes në ETH 2.0.

Leximi i lidhur | Kontrata Ethereum 2.0 Arrin 100,000 ETH Milestone

Por tani një pyetje krejt tjetër ka lindur në lidhje me Ethereum, dhe kjo është nëse pasuria dixhitale do të bëhet ndonjëherë deflacioniste.

Furnizim i Pafund ETH

Duke pasur parasysh strukturën e Ethereum, nuk është aspak e dobishme të thuash që aseti dixhital nuk posedon ndonjë kapak të fortë. Rrjeti është strukturuar që për çdo bllok të ri të krijuar, prodhohen dy monedha ETH. Atëherë kjo do të thotë që për sa kohë që njerëzit vazhdojnë të përdorin rrjetin, atëherë më shumë monedha ETH do të vazhdojnë të krijohen.

Një furnizim i pakufizuar i çdo monedhe ose aseti e vë atë aktiv ose monedhë në rrezik për inflacionin. Kështu, modeli i Ethereum mbetet një inflacionist për shkak të mungesës së kufirit të furnizimit të përgjithshëm të ETH.

Merrni 110 USDT Futures Bonus FALAS!

Leximi i lidhur | Balenat Ethereum vazhdojnë të blejnë zbavitje, 10 adresat kryesore tani zotërojnë 20% të të gjitha ETH

Ky është aktualisht modeli me të cilin funksionon Ethereum. Por me azhurnimin e planifikuar të rrjetit EIP-1559, kjo do të thotë se e gjithë politika monetare e rrjetit mund të jetë duke ndryshuar.

Përmirësimi ka për qëllim të frenojë këtë problem inflacionist. Me EIP-1559 vjen një mekanizëm i djegies së tarifave. Ky mekanizëm do të sigurojë që rreth 30% e tarifave të transaksioneve të gjeneruara do të shkojnë për minatorët ose vlerësuesit në ETH 2.0. Atëherë 70% të tjerë të tarifave të transaksionit do të pushojnë së ekzistuari, ose në terma më të lehtë, monedhat do të digjen.

Kjo do të thotë që në vend që të prodhohen dy monedha të reja ETH për secilin bllok të ri të krijuar dhe duke shtuar furnizimin aktual Ethereum në treg, tarifat e rrjetit bazë do të shkojnë drejt heqjes së tyre plotësisht.

Çfarë do të thotë kjo për Ethereum

Ky mekanizëm do të zvogëlojë numrin e monedhave të reja ETH që vijnë në treg dhe shiten. Kjo do të zvogëlojë në mënyrë drastike furnizimin me monedha të reja, duke u përpjekur kështu ta bëjë asetin dixhital deflacionist.

Ky mekanizëm funksionon dhe përshtatet sipas aktivitetit aktual të rrjetit në çdo kohë të caktuar dhe varet nga hapësira e bllokut. Duke pasur parasysh këtë, nuk ka asnjë mënyrë për të treguar se sa Ethereum do të digjet me kalimin e kohës pas implementimit të këtij mekanizmi.

Leximi i ngjashëm | Si Ethereum mund të arrijë 2 trilion dollarë në kapakun e tregut, Matthew Sigel

Përveç kësaj, shkalla e djegies mund të përfundojë të jetë shumë më e lartë se lëshimi gjatë kohërave të kongjestionit të lartë. Kjo, nga ana tjetër, mund të përfundojë duke çuar në një krizë likuiditeti në rrjet pasi shumë ETH digjen.

Mbajtësit e asetit dixhital mbeten të pakufizuar nga kjo sidoqoftë. Përpara azhurnimit të plotë të ETH 2.0, mbi 6.3 milion monedha ETH janë hedhur në kontratën e depozitës ETH 2.0. Përfaqëson mbi 5% të furnizimit aktual Ethereum të kyçur përpara azhurnimit.

Grafiku i çmimeve Ethereum nga TradingView.com

Çmimi i Ethereum vazhdon të tregtojë nën $ 2,000 | Burimi: ETHUSD në TradingView.com

Parashikimet mbeten që ky numër do të rritet edhe më shumë pasi azhurnimi i cili është planifikuar për në vitin 2022 është akoma larg dhe kjo u jep më shumë investitorëve kohë të fillojnë me aksione.

Mbajtësit gjithashtu kanë grumbulluar rreth 9.34 milion ETH në DeFi dhe aktualisht janë duke fituar rendiment në platforma të ndryshme DeFi nga ETH e tyre të aksioneve.

Ndërsa azhurnimi afrohet, është vetëm çështje kohe para se të bëhet e qartë se si kjo do të ndikojë në politikën monetare të Ethereum.

Imazh i veçuar nga Cryptocoin Spy, grafik nga TradingView.com

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju