Banka e Rusisë shtyn të vendosë përgjegjësi për përdorimin e paligjshëm të aktiveve dixhitale

Banka e Rusisë shtyn të vendosë përgjegjësi për përdorimin e paligjshëm të aktiveve dixhitale

Kriptomonedhat në Federatën Ruse, së bashku me detyrat përkatëse, qëndrojnë vetëm pjesërisht të menaxhuara, përgjithësisht nëpërmjet rregullores &#x 201C;Mbi Asetet Financiare Dixhitale, &#x 201D; e cila hyri në presion në fillim të këtij viti. Një nga aspektet që është ende e paqartë është nëse monedhat dixhitale mund të përdoren për të paguar produkte, si dhe zgjidhje.

Banka Qendrore e Rusisë (CBR) në fakt ka qëndruar vazhdimisht kundër lejimit të ripagesave me bitcoin e kështu me radhë. Autoriteti pohon se këto janë të gjitha &#x 201C; surrogate cash &#x 201D; që janë të ndaluara sipas rregulloreve ekzistuese ruse, të cilat e identifikojnë rublën si ofertën e vetme të ligjshme në vend që mbulon 11 zona kohore.

Banka e Rusisë shtyn të vendosë përgjegjësi për përdorimin e paligjshëm të aktiveve dixhitale

CBR aktualisht dëshiron të vendosë përgjegjësi të ligjshme për atë që e konsideron si &#x 201C; qarkullimi i paligjshëm i gjakut i mjeteve monetare dixhitale. &#x 201D; Çuditërisht, shtypi është komponent i strategjive të tij për &#x 201C; zhvillimi i një mundësie për vendosjen e prezantimit të risive krejt të reja si dhe asistencën për zhvillimin në tregun monetar &#x 201D; &#x 2013; 2 të bankës &#x 2019; s jetike &#x 201C; udhëzime taktike &#x 201D; nën flamurin e &#x 201C; dixhitalizimi i reklamave. &#x 201D;

Propozimi në fakt ka vendosur zonën e tij në Bankën e Rusisë &#x 2019; letra e programit të etiketuar &#x 201C;Udhëzimet kryesore për zhvillimin e tregut financiar të Federatës Ruse &#x 201D; për kohëzgjatjen deri në vitin 2024. Vendi i punës është autorizuar së fundi nga Bordi i Drejtorëve për hyrje në Dumën e Shtetit, rezidenca e reduktuar e Asamblesë Federale.

Për të krijuar mjete monetare më të avancuara, pretendon CBR, duhet të merren përsipër një sërë rregulloresh qeveritare që synojnë një udhëzim të gjerë ligjor për asetet monetare dixhitale, si dhe të drejta ligjore praktike dixhitale. Një tjetër element që duhet të trajtohet, sipas bankës rezervë, është tatimi i marrëveshjeve, duke përfshirë këto të drejta të ligjshme, si dhe pasuritë, një trajtim për të cilin duhet zhvilluar.

Lexo artikullin:  Ndalimi ose pa ndalim: Raporte kontradiktore mbi rregullimin e kriptove që dalin nga India

Banka e Rusisë më shumë vëren se nismat për të nisur një variant dixhital të parave mbarëkombëtare po përsëriten. Hyrja e rublës &#x 2019; Lloji i tretë, pas parave si dhe parave bankare, kërkon një sërë modifikimesh ligjore, përmend autoriteti financiar. Më herët në nëntor, kreu i Komitetit legjislativ të Tregut Financiar, Anatoly Aksakov, tregoi se zëvendësimet në Duma përgatiten të modifikojnë 3 rregullore ruse si dhe kode për t'iu përshtatur CBDC.

Ndërkohë, pjesëmarrësit e shtëpisë tuaj kanë artikuluar në fakt probleme që rubla dixhitale mund të sjellë rreziqe për fushën financiare, si dhe sigurinë e informacionit. Në të njëjtën kohë, Banka e Rusisë &#x 2019; Kryetarja e Elvira Nabiullina ka përmendur së fundmi se paratë krejt të reja janë ato që kërkojnë rusët pasi me siguri do t'u japë atyre një zgjedhje për kriptovalutat, si dhe për monedhat e qëndrueshme, duke lejuar pagesa të përballueshme dhe të besueshme.

CBR filloi të shqyrtojë një CBDC në 2018 si dhe të vendosur për të zbuluar mundësinë e ofrimit të një në 2015. Një dokument vlerësimi u publikua në tetor 2020 si dhe në prill 2021, autoriteti nisi një ide për rubla dixhitale. Në qershor të këtij viti, autoriteti zhvilloi një ekip pilot me mbi ngarkesa institucione financiare. Strategjitë për të totalizuar sistemin &#x 2019; modeli në dhjetor, si dhe të fillojë testet në janar 2022.

Etiketat në këtë përrallë Banka e Rusisë, CBR, Banka Qendrore, Kripto, Kriptovalutat, Kriptovalutat, Asetet Dixhitale, Asetet monetare dixhitale, udhëzimet, letra, tregu monetar, përdorimi i paligjshëm, ligjvënësit, Ligjet, përgjegjësia e ligjshme, Legjislacioni, përgjegjësia, programi, puna , propozim, Rregullore, Rregullore, Rusi, rusisht, Duma e Shtetit, Tatimet

A besoni se Banka e Rusisë do të inkurajojë ligjvënësit të vendosin përgjegjësi të ligjshme për përdorimin e paligjshëm të kriptomonedhave? Le të kuptojmë në fushën e vërejtjeve të renditura më poshtë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju