Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parë

Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parë

Më 31 korrik, në lartësinë e bllokut 693,504, vështirësia e blockchain Bitcoin përshtatet në varësi të sasisë së hashpower -it që i kushtohet rrjetit. Sa më shumë hashrate t'i kushtohet zinxhirit BTC, aq më e lartë vështirësia do të rritet çdo dy javë. Nga ana tjetër, nëse një numër i madh i minatorëve dalin jashtë linje dhe i kushtohet rënie hashrate, vështirësia do të bjerë duke e bërë më të lehtë për pjesëmarrësit e minierave të gjejnë blloqe BTC.

Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parëVështirësia e Bitcoin pa një ndryshim në lartësinë e bllokut 693,504 dhe u rrit 6.03% pasi vështirësia ra mbi 54% për tetë javë rresht.

Sistemi i Bitcoin dhe si funksionon ai është matematikisht i parashikueshëm, i cili është një ndryshim i madh nga sistemi i financave në hije në të cilin qeveria amerikane dhe Rezerva Federale kanë marrë pjesë për dekada të tëra. Për shkak se Bitcoin është transparent, ne e dimë se çdo bllok 2016, vështirësia do të ndryshojë për të mbajtur kohën e gjenerimit të bllokut rreth 10 minuta. Kjo do të thotë që ne e dimë se që nga ora 1:00 pasdite (EDT), kanë mbetur 1,782 blloqe ose 11 ditë deri në ndryshimin tjetër të vështirësisë.

Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parëMë 28 qershor 2021, hashrate e rrjetit Bitcoin ra në 69 EH/s, por që atëherë është rritur 59.42% që atëherë.

Ndërsa katër ndryshimet e fundit të vështirësisë e bënë 54% më të lehtë për të minuar sesa para 13 majit, vështirësia u rrit për herë të parë në tetë javë me një prekje mbi 6%. Kjo ndodh sepse minatorët që dolën jashtë linje gjatë goditjes në Kinë, me sa duket janë kthyer në një farë mase.

Në kohën e shkrimit të hashrate është mbi 100 exahash në sekondë (EH/s) rreth 114 EH/s të Dielën. Kjo është shumë më mirë sesa ishte 33 ditë më parë kur statistikat 90-ditore të regjistruara treguan se hashrate zbriti në 69 EH/s më 28 qershor. Kjo rënie në hashrate çoi në rënien masive të vështirësisë prej 27.94% në lartësinë e bllokut 689,472.

Antpool komandon pikën kryesore, Hash i panjohur kap 10% të rrjetit, pritet një rritje e lehtë 1%

Në kohën e shkrimit, operacioni i minierave Antpool është njësia më e madhe e minierave të bitcoin, për sa i përket hashrate të dedikuar në përgjithësi. 15.48% e hasharatit SHA256 të BTC -së burojnë nga Antpool që është rreth 17.13 EH/s fuqi hashpower. Antpool ndiqet nga Viabtc (14.87 %), Binance Pool (11.00 %), Poolin (10.18 %), dhe pishina operohet nga Btc.com (9.98 %). Këto pesë pishina të kombinuara kapin 61.51% të hashrate globale të BTC sot.

Lexo artikullin:  Bitcoin Cash Argentina Crowdfunds Crowdfunds Ekonomia Rrethore dhe Fushata e Birësimit

Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parëNdryshimi tjetër i vështirësisë në rrjetin Bitcoin pritet të ndodhë në afërsisht 11 ditë dhe pritet (deri tani) të rritet më shumë se 1%.

Për më tepër, minatorët e fshehtë ose 9.98 % e hashrate globale janë në pronësi të "minatorëve të panjohur" me rreth 11.04 EH/s fuqi hash. Që nga orët e mesditës të së Dielës, hashrate aktuale bën llogaritjet për të supozuar se ndryshimi tjetër i vështirësisë do të jetë një rritje përsëri.

Vështirësia e Bitcoin rritet 6% - Stillshtë akoma 48% më e lehtë për të gjetur blloqe BTC sesa ishin 30 ditë më parëPishina minerare Antpool ka arritur të kapë përqindjen më të madhe të hashrate gjatë tre ditëve të fundit. Pesë pishinat kryesore të minierave BTC zotërojnë 61.51% të hashrate globale kushtuar blockchain Bitcoin.

Pavarësisht rritjes të Shtunën, blloqet BTC janë ende 48% më të lehta për tu gjetur sot sesa ishin para 13 Majit 2021. Vlerësimet tregojnë të Dielën se vështirësia pritet të rritet përsëri në 11 ditë dhe të rritet rreth 1%. Sidoqoftë, në varësi të shpejtësisë së hashrate, vlerësimi mund të ndryshojë më i lartë ose më i ulët ndërsa numërimi mbrapsht afrohet.

Sot, vështirësia është rreth 14.5 trilionë dhe pritet të rritet në 14.65 në ndryshimin e ardhshëm të vështirësisë.

Çfarë mendoni për rritjen e kohëve të fundit në vështirësinë e minierave? Na tregoni se çfarë mendoni për këtë temë në pjesën e komenteve më poshtë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju