Shkalla e Bitcoin godet $ 32K megjithatë metrikat e derivateve ende zbulojnë indikacione të pikës së dobët

Shkalla e Bitcoin u mblodh 8.5% për të rikuperuar nivelin $ 32,000, megjithatë programet e informacionit për derivatet tregtarët profesionistë ende ndjehen të shqetësuar.

Çmimi i Bitcoin kap 32K dollarë por metrikat e derivateve ende tregojnë shenja dobësie

Nuk ka dyshim se numri i fundit i muajve ka qenë vërtet i dobët për Bitcoin (BTC), megjithatë gjatë gjithë kësaj kohezgjatje, shenjat e derivateve kanë qenë në të vërtetë mjaft neutrale. Kjo mund të ndodhë pasi kriptovalutat kanë një histori të fortë të paqëndrueshmërisë së performancës, dhe madje parashikohen korrigjime 55% nga arritjet në të gjitha kohërat.

Pas 2 muajsh që kishin një kohë të vështirë për të mbështetur ndihmën prej $ 30,000 dhe së fundmi duke e humbur atë më 20 korrik, primi i të ardhmes dhe alternativat u kthyen në bearish. Edhe plani i vlerësimit të aksioneve në rrjedhë të PlanB nuk parashikonte kostot e renditura më poshtë $ 30,000 për muajin aktual. Dizajni përdor raportin e aksioneve në rrjedhë, i cili specifikohet nga shumëllojshmëria e tanishme e Bitcoin në qarkullimin e gjakut dhe lëshimi vjetor i Bitcoin të sapo minuar

Informacioni brenda zinxhirit është i favorshëm, megjithatë shenjat e derivateve nuk janë

Analizat brenda zinxhirit zbulojnë se mesatarja nga muaji në muaj prej 36,000 BTC e tërhequr nga shkëmbimet normalisht përkthehet si rritje. Sidoqoftë, kjo analizë e cekët ndalon së punuari për të pranuar përdorimin e rritur të Bitcoin të tokenizuar në aplikimet e financimit të decentralizuar (DeFi).

Grafiku i mësipërm i programeve që 40,660 BTC në të vërtetë janë kontribuar në Wrapped Bitcoin (WBTC) dhe RenBTC (RENBTC) gjatë 3 muajve të mëparshëm. Ky numër përjashton depozitat në BlockFi, Nexo, Len dhe shërbimet e shumta që ofrojnë rendiment në depozitat e kriptovalutave të përdoruesit.

Heqja e Bitcoin-it e transferuar më parë në bursa mund të jetë një tregues që synimi i tregtarëve për të ofruar në afat të shkurtër minimizohet. Akoma, në të njëjtën kohë, ajo mund të përfaqësojë financierët që kërkojnë kthime më të mëdha në mundësi të tjera. Me pak fjalë, këto monedha mund të jenë mbështetur në bursa si siguri ose si një pronë afatgjatë.

Siç është theksuar më parë, derivatet shënojnë kthimin e nevojës së pafavorshme për të mbajtur më shumë peshë sesa supozimet mbi analizën bullish ose bearish të informacionit në zinxhir. Në një analizë paraprake, ekspertët duhet të shqyrtojnë premiumin e marrëveshjeve të së ardhmes, i cili gjithashtu quhet bazë.

Lexo artikullin:  Për herë të parë, të gjitha shenjat ERC1 mund të huazohen dhe huazohen me versionin e ardhshëm të UniLend 20

Kjo shenjë lejon financuesit të kuptojnë sesa tregtarët ekspertë bullish ose bearish janë pasi përcakton dallimin ndërmjet marrëveshjeve të ardhshme nga muaji në muaj dhe vlerës së tregut të zonës aktuale.

Një normë bazë neutrale duhet të jetë ndërmjet 7% deri 15% vjetore. Ky dallim i normës është sjellë nga shitësit që kërkojnë më shumë para për të vonuar shlyerjen, një rrethanë e quajtur contango.

Sidoqoftë, kur ky premium zbehet ose bëhet i pafavorshëm, kjo është një situatë jashtëzakonisht bearish e quajtur prapambetje. 20 korrik ishte hera e parë që shenja mbajti një nivel të pafavorshëm 2.5% për më shumë se dymbëdhjetë orë.

Në këtë moment, tregtarët ekspertë ka shumë të ngjarë të anojnë pasi Bitcoin humbi ndihmën e rëndësishme prej $ 30,000, megjithatë mund të merret edhe më shumë verifikim nga marrja e një vështrimi në tregjet e alternativave.

Related: Këtu është një metodë për të tregtuar Bitcoin edhe kur ritmet e normës BTC kalojnë një boshllëk

Tregtarët profesionistë po kërkojnë alternativa mbrojtëse

Ndryshe nga marrëveshjet e së ardhmes, ekzistojnë 2 instrumente të ndryshëm në alternativa. Alternativat e thirrjeve e furnizojnë blerësin me mbrojtje nga norma e mbrapshtë, dhe alternativa e vendosur është e drejta për të ofruar Bitcoin me një normë të riparuar në të ardhmen. Alternativat e përdorimit zakonisht përdoren në teknikat neutrale ndaj mbartjes.

Kurdoherë që rritet raporti i vendosjes për të thirrur, kjo tregon se interesi i hapur për këto marrëveshje neutrale ndaj prishjes po rritet dhe normalisht përkthehet si një sinjal i pafavorshëm. Informacioni më i ri me 0.66 ende preferon alternativat e thirrjes, megjithatë këto instrumente ngadalë humbin vendin.

Aktualisht, ka prova adekuate të bezdisjes në tregjet e së ardhmes dhe alternativave, dhe kjo nuk ka qëndruar e vërtetë gjatë 2 muajve të mëparshëm. Kjo rekomandon që edhe tregtarët profesionistë të mos kenë vetëbesim pasi ndihma prej $ 30,000 pushoi së punuari për të mbajtur në 48-orët e mëparshme.

Pikëpamjet dhe pikëpamjet e zbuluara këtu janë tërësisht ato të autorit dhe jo gjithmonë tregojnë pikëpamjet e CryptoPumpLajme. Çdo investim financiar dhe zhvendosje tregtare përfshin rrezik. Ju duhet të kryeni studimin tuaj kërkimor kur vendosni.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju