Treguesi i Bitcoin "shes tubimin" ndizet përsëri pasi çmimi i BTC bie nën 45 mijë dollarë

Një tregues i zinxhirit, i njohur për zbulimin e prishjeve të rreme bullish gjatë korrigjimeve negative, pulson përsëri.

Treguesi i Bitcoin "shes tubimin" ndizet përsëri pasi çmimi i BTC bie nën 45 mijë dollarë

Një tregues i zinxhirit Bitcoin (BTC) që zbuloi se macja e ngordhur kërceu gjatë korrigjimeve të tregut bearish të dikurshëm, u ndez përsëri në gusht 2021.

I quajtur si "Bitcoin: Mbajtësi afatshkurtër NUPL", treguesi merr parasysh prodhimin e transaksionit të pashpenzuar, ose UTXO, të transaksioneve BTC jo më shumë se 155 ditë të vjetra. Duke vepruar kështu, ai përpiqet të përcaktojë nëse një investitor është apo jo fitimprurës brenda 155 ditëve nga blerja dhe mbajtja e Bitcoin.

Prandaj, nëse NUPL, që do të thotë Fitim/Humbje Neto e parealizuar, kthen një vlerë nën zero, kjo do të thotë që investitorët po bëjnë një humbje nga investimet e tyre në Bitcoin. Anasjelltas, një NUPL mbi zero tregon se investitorët po fitojnë.

Glassnode raportoi të enjten se Bitcoin NUPL për investitorët afatshkurtër u rikuperua mbi zero, duke nënkuptuar gjendjen e tyre fitimprurëse për herë të parë që nga rënia e tregut të kriptove në maj 2021. Ndërkohë, platforma e analitikës blockchain gjithashtu sinjalizoi frikën e shitjes së mundshme, duke cituar fraktale nga 2014-15, 2018 dhe Mars 2020 cikle të aksioneve.

Në detaje, mbajtësit afatshkurtër të Bitcoin përdornin tubimet e rimëkëmbjes gjatë korrigjimeve për të siguruar fitime të përkohshme.

Veprimi i çmimit nga sesioni bearish 2014-15 tregon që BTC/USD rifillon korrigjimin e tij negativ pavarësisht një rikthimi 100%. Në mënyrë të ngjashme, në vitin 2018, një përmirësim i kundërt 97.41% bëri pak në sigurimin e tregut nga paragjykimet mbizotëruese bearish.

Rimëkëmbja e fundit e përmbysur në 2021 erdhi pasi çmimet e Bitcoin u rrëzuan nga rreth 65,000 dollarë në rreth 29,000 dollarë. Kriptomonedha u rrit në 46,787 dollarë në këmbimin Bitstamp pas një rikthimi të madh më pas - një kërcim prej 63.59%.

Bitcoin u korrigjua përsëri poshtë të enjten, duke rënë nën nivelin e tij të mbështetjes psikologjike prej $ 45,000. Në nivelin më të ulët brenda ditës, kriptomonedha po ndryshonte dorën për 44,100 dollarë.

Rasti kundërshtues bullish

Glassnode vuri në dukje se "rimëkëmbjet e shpejta" të tilla janë të zakonshme në dy raste: ose tubime të lehtësimit të tregut ose faza mosbesimi të tregjeve të demave.

Lexo artikullin:  Happy 21 -të kripto ETF u regjistrua për 2021 me "Ethereum ETF Trust" të Kryptoin

Prandaj, duke thënë kështu, platforma e analitikës blockchain nuk përjashtoi mundësinë e një vrapimi të zgjatur të demave, siç është ai i parë gjatë lulëzimeve të kundërta të 2013, 2019 dhe 2020.

Më shumë dëshmi që konfirmojnë opinionin bullish erdhën nga raporti i Glassnode i publikuar në fillim të kësaj jave. Platforma vuri re një rënie të mbajtësve afatshkurtër në përputhje me një rritje të mbajtësve afatgjatë, aq sa furnizimi i Bitcoin i mbajtur nga mbajtësit afatgjatë arriti një nivel të ri të ri të të gjitha kohërave prej 82.68% të të gjitha monedhave në qarkullim.

Lidhur: Hodlerët e mëdhenj grumbullojnë Bitcoin nën $ 50K ndërsa transaksionet e BTC mbi 1 milion dollarë fluturojnë

Ndërkohë, monedha e poseduar nga mbajtësit afatshkurtër ra në 25% të furnizimit neto të Bitcoin në ciculation, duke sugjeruar një rritje të sjelljes së mbajtjes.

Historikisht, kur raporti i mbajtësve afatshkurtër bie në 20%, kjo çon në një skenar të shtrydhjes së ofertës, domethënë, kur monedhat në qarkullim janë më pak se kërkesa aktuale.

"Kjo është jashtëzakonisht e ngjashme me vëllimin e monedhave të mbajtura nga [mbajtësit afatgjatë] në tetor 2020 para fillimit të impulsit kryesor bullish," shkruan analistët e Glassnode, duke shtuar:

"Ndërsa shtrëngimi i furnizimit bazuar në raportin e furnizimit [mbajtës afatshkurtër] nuk është ende në 20%, ka tregues dhe tendenca të shumta në lojë që sugjerojnë se mund të godasë atë në mes të shtatorit (por kushtet për një shtrydhje të furnizimit janë tashmë në lojë). "

Bitcoin u tregtua rreth 44,200 dollarë në kohën e këtij shkrimi.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju