Bitcoin e ka të vështirë në $ 40K pas intervistës 'më konfuze' me Jerome Powell

Kryetari i Rezervës Federale kishte nevojë për të diskutuar atë që ai tregonte me termin "inflacion kalimtar" ndërsa ai rrëfeu se normat e klientëve në të vërtetë kanë shkuar më shumë sesa ai dhe autoritetet e tjera të bankës rezervë në të vërtetë kishin pritur.

Bitcoin lufton në $ 40K pas konferencës për shtyp "më konfuze" të Jerome Powell

Bitcoin (BTC) u rrit mbi 40,000 dollarë të Enjten, një ditë pasi Rezerva Federale la të kuptohej se po afrohej për të relaksuar programin e saj të blerjes së pronave që ka rritur në të vërtetë shërimin financiar të Shteteve të Bashkuara.

Monedha e kriptovalutës u afrua në 41,000 dollarë në seancën e mëparshme, përpara azhurnimit vendimtar të Fed. Sidoqoftë, ajo filloi të humbte vrullin e përmbysur pasi Komiteti Federal i Tregut të Hapur (FOMC) filloi deklaratën e tij të politikës, pasuar nga një intervistë e drejtuar nga kryetari i Fed-it Jerome Powell.

Siç kishin parashikuar ekspertët ekonomikë, autoritetet e Fed lanë politikën e tyre financiare të njëjtën gjë në fund të konferencës së tyre dy-ditore të politikës. Ata mbajtën në mendje se ekonomia amerikane në të vërtetë ka përparuar më shumë drejt punës së saj optimale dhe objektivave të inflacionit të cilat Fed do të vazhdonte të vlerësonte politikën e saj stimuluese në muajt e ardhshëm.

Financuesit e Bitcoin në të vërtetë kanë qenë duke e vëzhguar me kujdes se sa shpejt banka rezervë mund të lehtësojë programin e saj mujor të blerjes së bonove prej 120 miliardë dollarësh. Kjo është pjesërisht për shkak të faktit se kriptomonedha referuese $ 4,000 në 65,000 drejtuar dem kundrejt politikave të lira financiare të Fed.

Inflacioni apo jo inflacioni?

Powell kishte deklaruar më herët se blerjet e tyre të pronës do të vazhdonin derisa të shihnin "përparim thelbësor të mëtejshëm" në shërimin financiar të SHBA.

Por shtypësi i së mërkurës ishte hera e parë që Fed kishte nevojë të diskutonte se si e shikon atë "përparim thelbësor të mëtejshëm". Steve Liesman i CNBC vendosi shqetësimin e deklaruar para Powell, ndaj të cilit ai reagoi se kjo nënkupton një numër të fortë të punës dhe zhvillim drejt punës optimale.

Shqetësimet pasuese nga gazetarët e shtypit e shqetësuan Powellin për të diskutuar "kalimtare", një term që ai dhe vendi i tij i punës e ka përdorur në mënyrë të vazhdueshme në deklaratat e tyre të mëparshme FOMC për të mënjanuar çështjet në lidhje me rritjen e inflacionit në SH.B.A. Powell mori minimumi 2 minuta për të marrë pjesë vija e menjëhershme e pyetjeve, duke mbajtur parasysh se inflacioni do të rritet afatshkurtër, megjithatë nuk do të rritet nga viti në vit.

“Rritjet [e çmimit të konsumit] do të ndodhin. Ne nuk po themi se ata do të kthehen mbrapsht. Kështu që do të ketë inflacion, por procesi [i tij] do të ndalet […] Nëse nuk ndikon në pritjet afatgjata të inflacionit, ka shumë të ngjarë të mos ndikojë në procesin e inflacionit në vazhdim. Ajo që dua të them me kalimtare është se nuk lë një shenjë të përhershme në procesin e inflacionit. ”

Scott Skyrm, nënkryetar ekzekutiv në fitimet e caktuara dhe Repo në Curvature Securities, mbajti në mend se deklarata e FOMC diskutoi termin "inflacion" ose "stabilitet të çmimeve" 10 herë. Kjo zbuloi se rritja e normave të klientëve mbetet në pjesën e pasme të mendjes së tyre, megjithëse ata e hedhin poshtë ekzistencën e saj duke u kthyer te fjala "kalimtare".

Lyn Alden, krijuesi i Strategjisë së Investimeve Lyn Alden, deklaroi se Powell po përpiqej të rrëfente inflacionin që nuk ishte i përkohshëm në terma të plotë, dmth kryesuesi i Fed pranoi që politikat e tyre të vazhdueshme do të rezultonin në "rritje të përhershme të konsiderueshme të çmimeve". Ajo përfshinte:

"Sipas mendimit të tij, [inflacioni po kalon] në terma [të] ndryshimeve (rritjet nga viti në vit nuk do të qëndrojnë në këtë normë)."

Deklaratat e Alden morën sugjerime nga gazetat e saj aktuale. Në të, ajo mbante në mend se ndërsa inflacioni vit-për-vit lëkundej mes të ultës dhe së lartës, pra dukej i përkohshëm (grafiku i parë i renditur më poshtë). Megjithatë, duke marrë parasysh që normat e klientëve qëndruan në një pllajë krejtësisht më të madhe pas çdo rritjeje inflacioniste, inflacioni vazhdoi të rritet (siç tregohet në grafikun e 2-të të renditur më poshtë).

f521a4e459391c59f7a0220cb7aed5da - Bitcoin e ka të vështirë në 40 mijë dollarë pas intervistës 'më konfuze' Jerome Powell 4

Skyrm mbajti në mendje se modeli i Powell për të hedhur një vështrim në "përparimin e konsiderueshëm të mëtejshëm" po aq punë optimale, ndërsa anashkalonte plotësisht shqetësimet e inflacionit sugjerojnë që konvertimi i tyre do të reagonte për të përmirësuar informacionin e punës, duke mos u ulur në rritje normat e konsumatorëve.

Prandaj, nëse versionet Delta të Covid -19 rezultojnë në një raund tjetër bllokimesh, të ndjekura nga më shumë stimul dhe mirëqenie, mund të mos shihet normalizimi në tregun e detyrave. Kjo do të sugjeronte më shumë inflacion në kohët në vazhdim.

"Unë dyshoj se shumë mund të bien dakord se kjo ishte një nga konferencat më konfuze për shtyp të Fed", deklaroi Mohamed El-Arian, konsulent kryesor financiar në Allianz

"Aty ku mund të ketë mosmarrëveshje është arsyeja - veçanërisht, ekuilibri midis pasigurive të vërteta ekonomike dhe asaj që shkencëtarët e sjelljes e quajnë" inerci aktive "/bindje shumë të thella."

Norma e Bitcoin lufton rezistencën prej $ 40K

Bitcoin lëvizi i renditur më poshtë $ 40,000 edhe një herë i botimit.

bbda14b22f0d05fac3fd7587ad9695d3 - Bitcoin e ka të vështirë në 40 mijë dollarë pas intervistës 'më konfuze' Jerome Powell 5

Teknikisht, kriptomonedha rrezikonte të korrigjohej për shkak të indeksit të saj të fuqisë relative të tepërt të blerë (RSI) në një tabelë kohore të përditshme - një lexim RSI mbi 70 normalisht kufizon kuotat shtesë për një pronë.

I ngjashëm: Parashikimi javor i normës Bitcoin: demat BTC presin për shpërthim mbi EMA 50-ditore

Sidoqoftë, Gustavo De La Torre, drejtori i avancimit të kompanisë në shkëmbimin e kriptovalutave N.exchange, pa më shumë nevojë për Bitcoin në të ardhmen, pasi Fed i neglizhon shqetësimet e inflacionit.

Duke i quajtur deklaratat e Powell një "paliativ të domosdoshëm vokal", eksperti mbajti në mendje se financuesit tani ka të ngjarë të mbrojnë zotërimet e tyre në posedime alternative si veprime parandaluese kundrejt ritmeve të rritjes konstante.

"Bitcoin është një nga pak kandidatët e shquar për këtë bast nga investitorët," informoi ai për CryptoPumpLajmet me anë të Telegramit, duke përfshirë që aftësia e pronës dixhitale për të sjellë financues me pakicë dhe institucionalë edhe në mes të fazave të saj të përkohshme, flet me zë të lartë për perspektivën e saj për të arritur një rekord krejt të ri. De La Torre përfshinte:

"Një rritje përsëri në çmimin e saj të lartë të të gjitha kohërave prej 64,000 dollarë para fundit të vitit është e pashmangshme nëse frika e inflacionit nxit investitorët të grumbullojnë aktivin."

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju