Bitcoin: Ishte shtypja kineze e minierave me të vërtetë në lidhje me mjedisin

Bitcoin: A ishte goditja e minatorëve kinezë me të vërtetë mjedisore?

Eksodi aktual i minatorëve nga Kina ka qenë në të vërtetë ndër gunga më të rëndësishme që komuniteti Bitcoin ka hasur në të vërtetë për shkak të fillimit të tij. Fillimisht tregtohet si një reagim për rritjen e problemeve ESG si rezultat i përdorimit të energjisë nga minatorët, shtypja kineze përfshin shumë më tepër. Efektet e tij në të vërtetë kanë qenë të konsiderueshme, duke ndikuar si në treg ashtu edhe në rrjet jashtëzakonisht të madh.

Ndikimi më i rëndësishëm në rrjet ka qenë në të vërtetë humbja e çmimit të hashit. Që nga arritja në një ATH në 13 maj, rreth 50% e çmimit të hashit, i cili është praktikisht 90 exahash, në të vërtetë është lidhur jashtë rrjetit. Një kuotë çmimesh mesatare e furnizimit me energji elektrike që është rreth 5-6 gigavat, dhe gjithashtu kthimi në ATH ka shumë të ngjarë të jetë një rrugë e gjatë.

Në një podcast aktual, redaktorja e zonës aziatike e The Block, Wolfie Zhao synoi gjithashtu drejt ndikimeve që ky fakt ka sjellë në treg. Pjesa më e madhe e saj ka qenë në të vërtetë nga ana e minatorëve, të cilët në të vërtetë kanë pasur nevojë të shesin pronat e tyre dhe gjithashtu të largohen nga zona. Ai pretendoi:

Ai përveç kësaj përmendi shtypjen duke u inkurajuar shumë më shumë politikisht dhe gjithashtu monetarisht sesa eko. Rrethi Sichuan, i cili fillimisht dëshironte të ishte një shtëpi e sigurt për heqjen e minatorëve si rezultat i pasurisë së saj të hidrocentralit, zbatoi gjithashtu një kufizim të mbulimit në qershor, duke treguar bazën e gjerë të shtypjes.

Autoritetet në fakt gjithashtu janë shqetësuar me kriptovaluta që ndërhyjnë në rendin financiar dhe gjithashtu ndihmojnë në pastrimin e parave të gatshme. Analistët në fakt kanë përfunduar gjithashtu se Pekini beson se Bitcoin mund të tregojë se është një konkurrencë rigoroze ndaj juan elektronik në rritje. Për problemin, Zhao pohoi:

Për më tepër, ndërsa shkëmbimet janë akoma praktike, institucionet financiare në të vërtetë janë parandaluar të paguajnë profesione OTC duke rrezikuar pasoja të mëdha. Prandaj, paratë e reja të parave nuk janë marrë në tregun kinez pasi një profesion i OTC-së është thirrur në ndonjë kohë nga çdo lloj financuesi i ri për të shndërruar paratë e tyre të sigurta në të sigurta. Megjithëse huatë dhe gjithashtu e ardhmja në të vërtetë nuk janë ndikuar, Zhao përfshiu.

Lexo artikullin:  Formula Epike e Heronjve NFT: Koleksione NFT, Gaming Metaverse, një model për të fituar dhe Bujqësi Yield

Sidoqoftë, në të gjithë këtë trazirë ka lindur një anë pozitive për Shtetet e Bashkuara. Ndërsa shumë minatorë në të vërtetë kanë lënë biznesin, shumë të tjerë dëshirojnë të largohen në zona të ndryshme të tjera ku atmosferat rregullatore janë shumë më gjithëpërfshirëse. Zhao specifikoi që:

Për më tepër, SH.B.A. vjen e dyta vetëm në Kinë në lidhje me aftësinë e gjenerimit të energjisë. Ndërsa Kazakistani dhe Rusia gjithashtu po mendohen si zona të reja minerare, kombet e Amerikës së Veriut mund të furnizojnë minatorët me një mjedis të njohur dhe gjithashtu gjuhë.

Duke theksuar efektet e kufizimit, redaktori përfundoi:

 

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju