Bitcoin: Pse jemi akoma në një treg në lulëzim

Mbajtësit e Bitcoin dhe Bitcoin sigurisht që kishin një fluturim me rul roller këto muajt e mëparshëm. Pavarësisht nga një seri FUD dhe kryqëzime vdekjesh, në kurriz të një interesi të fortë institucional, Bitcoin ende doli të jetë më shumë sesa thjesht një kriptovalutë dhe një dyqan i zotërimit të vlefshëm.

Tregu i demit ose bezdisja

Pasi Kina “ndaloi” operacionet minerare, pasojat e lajmeve u mbajtën në mend në të gjithë botën. Në të vërtetë, efekti i tij mjaftonte për të rregulluar koston e Bitcoin për një kohë të shkurtër. Pas korrigjimeve të tregut, rrjetet sociale u mbushën me spekulime mbi "nëse Bitcoin është ende në një treg ariu". "A është më e keqja prapa nesh" ishte një shqetësim popullor që u shfaq gjithashtu.

Në 3 ditët e fundit, megjithatë, tregu mori një kthesë të favorshme me ecjen në BTC me gati 14%. Duke parë trajektoren afatgjatë të BTC, megjithatë, shqetësimet rreth një demi të mundshëm ose një bezdi ende vazhdojnë.

Top dhe funde

Duke parë raportin MVRV ndihmat përcaktojnë majat dhe fundet e tregut të një prone, ekzistuese dhe historike. Një vështrim në tabelën e Bitcoin për të njëjtën ekspozuar të saktë që ndërsa vlera e tregut është shumë më e ulët se vlera e kuptuar e BTC kur krahasohet me ATH-të e saj me prill dhe maj, ajo u rrit gjatë kohëve të fundit.

Në të vërtetë, rënia e madhe e kostove në maj tërhoqi raportin MVRV poshtë të shënuar nën 170% - një nivel që shërbeu si ndihmë gjatë gjithë këtij viti.

Sidoqoftë, raporti 7-ditor MVRV siguroi një fotografi më të qartë të pikës së njëjtë të pikut deri në mes të qershorit. Ajo që nënkuptonte ishte se kostoja e tregtuar në këmbim nuk ishte e shënuar nën "vlerën e drejtë". Për më tepër, një kulm tjetër i raportit në një periudhë të afërt mund të na ofrojë një koncept të veprimit të kostos që ecën përpara.

Në këtë shënim, është intriguese të hedhim një vështrim të rrymës informacion të ndara nga CryptoQuant, me ekspertin që deklaron se Bitcoin "mbetet në tregun e demave", pavarësisht nga korrigjimet gati 50%.

Duke analizuar ciklin MVRV, mund të konkludohet se për shkak të vitit 2013, kohëzgjatjet gjatë të cilave Bitcoin në të vërtetë ka rënë shumë ishin kohërat më të mira për blerjen e zhytjes para ecjes. Ky zbulim mbështet pohimin se "Bitcoin është ende në një treg dem" sepse mund të katalizojë presionin e blerjes.

Për më tepër, mund të argumentohet gjithashtu se në shumica e pjesëve të sipërme të ciklit, pjesa e sipërme u tregua menjëherë pas korrigjimit të parë dhe një prekje të kutisë së gjelbër, duke treguar vrullin e shkëlqyeshëm të blerjes në mes të garës së demit. Sidoqoftë, në një bezdi, MVRV kërkon për ngjyrën blu, duke e përcaktuar atë si "fundin". Kjo zonë zakonisht mund të shihet gjatë përgjysmimeve (tradicionalisht ka ndodhur në të gjitha ciklet).

A kthehen edhe njëherë ditët e shkëlqyera?

Më në fund, një model tjetër intrigues gjatë numrit të fundit të ditëve ka qenë në të vërtetë luhatja e qarkullimit joaktiv të gjakut (365 ditë). Metrika arriti kulmin në 17 korrik, megjithatë u ul pjerrët, duke qenë në një minimum të të gjitha kohërave në kohën e kompozimit. Ajo që nënkupton kjo zbulim është se më pak njerëz të moshuar po fillojnë Bitcoins e tyre në qarkullimin e gjakut, duke zgjedhur më mirë HODL.

Duke parë modelin ekzistues në dritën e ecjes së kostos, mund të konkludohet se sigurisht që jemi në një treg në lulëzim.

Lexo artikullin:  Çmimi BTC sheh 6% korrigjim në kontrast me lulëzimin e të dhënave të zinxhirit të Bitcoin

afatshkurtër ndoshta, megjithatë një treg demash. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju