Banka Qendrore e Kilit studion Emetimin e një monedhe dixhitale

Banka e Kilit

Më shumë banka në Latam po mendojnë për emetimin e monedhave dixhitale të institucionit të tyre financiar qendror (CBDC) për të përfituar nga alternativat krejtësisht të ndryshme që mund të ekzistojnë. Banka Qendrore e Kilit thjesht ka nxjerrë një raport të ri duke mësuar alternativat dhe disavantazhet që mund të ketë emetimi i një pesoje dixhitale. Raporti, i titulluar "Lëshimi i një monedhe dixhitale të Bankës Qendrore në Kili", hulumton gjithashtu varietetet krejtësisht të ndryshme që mund të marrë një para e tillë e huaj.

Dokumenti, i autorizuar nga grupi i fondeve të institucionit financiar, ishte "i përshtatur në një kontekst të dixhitalizimit në rritje të fondeve, i cili është shtyrë nga përparimi i shpejtë teknologjik dhe përfshirja e pajisjeve dhe lojtarëve të rinj në tregun e kostos". Në këtë kuptim, raporti arriti në përfundimin se:

Lëshimi i një CBDC do të lejonte përmirësimin e avantazheve që lidhen me transformimin dixhital, duke zbutur disa nga rreziqet e tij. Në veçanti, një CBDC mund të kontribuojë në ngjarjen e një sistemi kostoje ekstra agresiv, modern, të integruar, gjithëpërfshirës dhe elastik.

Raporti kërkon gjithashtu vlerësim shtesë të qëndrueshmërisë kosto-përfitim të emetimit të një monedhe të tillë të huaj.

Nevojiten më shumë studime

Ndërsa shumë banka qendrore në këtë planet po mësojnë dhe hetojnë emetimin e monedhave dixhitale, jo shumë prej tyre kanë kaluar në seksionin e ekzekutimit. Dokumenti kërkon vlerësim dhe kërkim shtesë në këtë drejtim, pasi nuk ka pothuajse asnjë kërkesë ose këshilla më të mira për të ndjekur zhvillimin e një sipërmarrjeje të tillë.

Dixhitalizimi i parave të huaja mund të shkaktojë gjithashtu ndikime të papritura të dëmshme në sistemin financiar mbarëkombëtar, kështu që çdo zbatim herët a vonë duhet të "analizohet me kujdes". Megjithatë, institucioni financiar qendror vlerëson se është koha për të përballuar këtë punë dhe për të filluar angazhimin në aftësitë e tij teknike dhe për të avancuar në kuadër të rritjes së nismave që synojnë të kontrollojnë zbatime krejtësisht të ndryshme të parave të huaja.

Lexo artikullin:  Inflacioni në SHBA rritet në qiell, 64% e amerikanëve jetojnë nga pagesa deri në rrogë, grafiku S&P 500 tregon Kryqin e Vdekjes së afërt

Institucioni financiar gjithashtu pranoi se do të ruajë konsultimin dhe do të mbajë një dialog të hapur me të gjitha institucionet brenda hapësirës financiare. Brazili dhe Meksika janë kombe të ndryshme në Latam që punojnë gjithashtu për të përcaktuar CBDC-në e tyre.

Etiketat në këtë histori institucioni financiar qendror paratë e huaja dixhitale, institucioni financiar qendror i Kilit, peso dixhitale, latam, raporti

Çfarë e konsideroni raportin e lëshuar nga Banka Qendrore e Kilit? Na tregoni në pjesën e komenteve më poshtë.

Sergio Goschenko

Sergio është një gazetar i kriptomonedhave me bazë kryesisht në Venezuelë. Ai e përshkruan veten si vonë në këtë sport, duke hyrë në kriptosferë kur rritja e vlerës ndodhi gjatë gjithë dhjetorit 2017. Duke pasur një përvojë inxhinierike kompjuterike, duke banuar në Venezuelë dhe duke u ndikuar nga rritja e kriptomonedhës në një shkallë sociale, ai ofron një nivel krejtësisht të ndryshëm pikëpamje rreth suksesit të kriptove dhe mënyrës se si ajo ndihmon të pabanuarit dhe të pashërbyerit.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju