Minierat e kriptos duhet të ripërkufizohen para se thjesht ta hedhin atë

Për të siguruar një të ardhme të qëndrueshme për blockchain dhe kripto, ne kërkojmë të imagjinojmë procedurën e minierave dhe gjithashtu të ristrukturojmë sistemet PoW.

Minierat e kriptos duhet të ripërkufizohen para se thjesht ta hedhin atë

Rrjetet e minierave Blockchain janë shpesh objektiva të suksesit të tyre. 2 të vërtetat moderne që përcaktojnë peizazhin e minierave dhe gjithashtu krijojnë blockchains për të zhgënjyer atë që ata sigurojnë janë 1) gara e përsëritur e armëve teknike e nxitur nga lakmia integruese e përballueshme; dhe gjithashtu 2) rritja e çmimeve të energjisë të lidhura me minierat e provës së punës (PoW) Blockchains përmirësuar marrëveshjen PoW në fakt kanë qenë jashtëzakonisht të pabarabarta dhe gjithashtu progresive qendrore në lidhje me çmimin e hashit të tyre. Ky fokus i fuqisë minerare në më pak dhe gjithashtu më pak duar është një sulm ndaj kërkesës thelbësore për qarkullim dhe gjithashtu decentralizimit që kanë blockchains.

Për më tepër, frymëzimi për të rritur fuqinë minerare ka një efekt të valëzuar në lidhje me çmimet e energjisë të arratisur, të cilat kanë mundësinë të krijojnë dëme të pandryshueshme ekologjike, siç ka qenë në të vërtetë thelbi i legjendës së minierave kineze Bitcoin (BTC). Për të siguruar një të ardhme të qëndrueshme për blockchain dhe kriptovalutat, çmimi i hash duhet të shpërndahet në mënyrë shumë më të barabartë, duke u siguruar që pjesët kryesore të qarkullimit dhe gjithashtu decentralizimi të ruhen të padëmtuara. Kjo ka nevojë për një rimagjinim të procedurës së minierave siç e kuptojmë dhe gjithashtu kërkon një ristrukturim të sistemeve të PoW.

Related: Bitcoin i gjelbër: Efekti dhe gjithashtu vlera e përdorimit të energjisë për PoW

Efekti dëmtues i ri-centralizimit të minierave

Para se të hiqni kutinë se si mund të ngjajë një shërbim i tillë, ai meriton të nënvizojë nivelin e shqetësimeve. Marrëveshja PoW ishte, dhe vazhdon të jetë, e nevojshme për tërheqjen, suksesin dhe integritetin e Bitcoin. Më e rëndësishmja, PoW siguron një shërbim për Problemin e Gjeneralëve Bizantinë të njohur gjerësisht në fushat e matematikës dhe gjithashtu teknologjisë kompjuterike, përmes një konfigurimi stimulues dhe gjithashtu përkushtimit të përsëritur të burimit që e bën të pamundur që një ngjarje shkatërruese të prishë marrëveshjen e drejtpërdrejtë.

Shpërndarja dhe gjithashtu decentralizimi vazhdojnë të jenë elementët e rëndësishëm të trajtimit të problemit ku ngjarjet duhet të vendosen në një teknikë të vetmuar për të parandaluar dështimin e plotë, duke lejuar një marrëveshje të gjerë mbi "mesazhin" dhe gjithashtu duke hequr rrezikun e paraqitur nëse disa nga ngjarjet e përfshira janë i korruptuar ose i paqëndrueshëm. Megjithatë, sa më qendrore dhe gjithashtu e kontrolluar nga një pjesë e vogël e njësive të rrjetit blockchain, aq më pak metoda e marrëveshjes mund të funksionojë si një shërbim për këtë çështje. Rritja e fermave të mëdha ASIC bën të mundur që një pjesë e vogël e lojtarëve efektivë të aplikojnë kontroll mbi kuadrin e blockchain, duke frikësuar rrjedhimisht kapacitetin e tij për të vazhduar të shpërndahet dhe gjithashtu të decentralizohet - dhe gjithashtu, përfundimisht, të pabesueshëm.

Ky shqetësim "në fazën e vonë" të marrëveshjes PoW zhvillohet pikërisht nga mënyra sesi stimulohen minatorët nëpërmjet konkurrentëve për stimulimin e bllokut. Edhe pse një pjesë e rëndësishme e kornizës teorike të lojës për ruajtjen e rrjetit të mbrojtur, kjo garë gjithçka ose asgjë në krye gjithashtu zhvillon shqetësime të rëndësishme. Në mënyrë të veçantë, ajo ofron rritje për çështjen alegorike të "atletëve profesionistë të pabesë", e cila shpjegon saktësisht se si kur stimuli për një garë meriton një marrëveshje të mirë, individët me siguri do të bëjnë pothuajse gjithçka për të fituar, të përbërë nga jobesimtarët. Imagjinoni një ekip atletësh profesionistë në vijën fillestare të fillimit të një koleksioni garash, në të cilën secili me siguri do të përpiqet të kalojë përtej qëllimit fillimisht dhe gjithashtu të fitojë një shpërblim.

Lexo artikullin:  Robinhood paraqet funksionin e përqendruar në ruajtjen e financuesve nga paqëndrueshmëria e kriptës

Ekziston një sasi specifike e fatit të mirë që lidhet me fitimin e çdo gare (nuk është thjesht arritja më e shpejtë), megjithatë mundësia e fitimit rritet me shkallën e atletit profesionist. Mashtrimi, në këtë rast, specifikohet si marrja e një përfitimi të konsiderueshëm mbi vrapuesit e tjerë të ndryshëm duke përdorur teknologjinë moderne dhe/ose bashkëpunimin, në mënyrë që fituesi i secilës racë të mos jetë plotësisht arbitrar për të ofruar një shërbim për gjeneralët bizantinë " Problemi (veçanërisht, marrëveshja e shpërndarë përmes një përkushtimi burimor të shpërndarë plotësisht arbitrarisht).

Mbetet në një enë gjaku të krahasueshme që gara PoW çon në rritjen e mëparshme edhe më shumë prodhues të etur për energji dhe gjithashtu ferma më të mëdha minerare, duke ulur decentralizimin dhe gjithashtu qarkullimin e rrjetit, dhe gjithashtu duke ndaluar përkushtimin e burimit nga puna si mënyrë konfirmimi pa besim. Për më tepër, ai drejton përdorimin e përgjithshëm të energjisë të rrjetit, ndoshta në një faktor ku mund të ndikojë negativisht në cilësimin nëse lihet pa mbikëqyrje.

Related: Matja e suksesit: Kompensimi i shkarkimeve të karbonit kripto që kërkohen për nxitjen?

Balancimi i metodës për rrjetet e minierave të blockchain

Për të krijuar një shërbim ndaj çështjes së tradhëtisë profesionale të pabesë, kërkohet të filloni me vetëdijen se nuk është çmimi i plotë hash i një rrjeti blockchain që i ofron mbrojtje; në vend të kësaj, është saktësisht se si shpërndahet ai çmim hash. Për këtë qëllim, dikush kërkon një shërbim ku rishpërndarja e çmimit të hash është një funksion themelor i metodës (në krahasim me lënien në politikën kombëtare, ose bordet qendrore-pavarësisht se sa mirë synohet).

Feshtë e mundshme të baraspeshosh mundësitë për të fituar "garën" duke përdorur një handikap për ata vrapues që janë shumë më të shpejtë dhe gjithashtu duke u ofruar një anë atyre vrapuesve që janë në mënyrë dramatike më të ngadaltë. Në një rrjet blockchain, kjo mund të aplikohet përmes një procedure harmonizimi peer-to-peer, të ngjashme me termodinamikën që ndryshon problemin specifik të hashimit për minatorët në mënyrë efikase dhe të verifikueshme. Kjo lejon që rrjeti t'i afrohet stabilitetit me një çmim të besueshëm hash dhe gjithashtu parandalon padëshirimet më të tmerrshme të centralizimit të energjisë minerare në rrjet, të gjitha ndërkohë që vazhdojnë të funksionojnë në mënyrë autonome pa u mbështetur në pjesëmarrjen e palëve të treta.

Aktualisht ka shumë ekzekutime të shumta të teknologjisë moderne blockchain, shumica e tyre kanë një lloj vlere financiare ose financiare dhe gjithashtu përdorin një teknologji themelore moderne që synon të sigurojë në mënyrë ideale mbrojtjen dhe efektivitetin e rrjetit. Sidoqoftë, një metodë matematikore e harmonizimit, e cila e shtyn rrjetin më mirë drejt një qarkullimi të njëtrajtshëm (megjithëse jo plotësisht - një rrjet krejtësisht "i nivelit" sigurisht që do të sillte çështjet e veta financiare dhe mbrojtëse) mund të arrijë ekuilibrin optimal midis qarkullimit dhe gjithashtu stimulimi financiar. Kjo mund të ulë ndjeshëm metodat monopolistike të minierave duke ruajtur ndikimin e karbonit të rrjetit në minimum duke mos stimuluar rritjen e vazhdueshme të fuqisë rafinuese nëpërmjet inovacioneve të kushtueshme dhe gjithashtu strukturën e fermave të mëdha ASIC.

Një e ardhme më e gjelbër, më e drejtë, shumë më e mbrojtur

Shqetësimet e paraqitura nga ri-centralizimi i gjerë i minierave që ne shohim në përgjithësi sot paraqesin një vështirësi thelbësore për marrëveshjen PW, megjithatë ato nuk duhet të nënkuptojnë përfundimin e saj. Duke u shfaqur si avancim inovativ i teknologjisë moderne, PoW fiksoi një çështje historike matematikore dhe gjithashtu të teknologjisë kompjuterike që udhëhoqi rrugën drejt suksesit të Bitcoin dhe gjithashtu kriptovalutave të ndryshme të ndryshme, duke siguruar një metodë krejt të re të shkëmbimit financiar. Ekziston një kërcënim se ne nuk do të zbulojmë plotësisht fuqinë transformuese të PoW nëse e hedhim atë gjithashtu shpejt.

Lexo artikullin:  FMFW.Io ka listuar TBC, Shenja Prapa Ekosistemit TeraBlock

Related: Staking sigurisht që do të konsumojë prova të punës për vaktin e mëngjesit-Ja pse

Ka ngjashmëri pikërisht këtu me ekspeditën e njerëzimit në sistemet financiare. Kapitalizmi është ndër sistemet më të mira, më dinamike të krijuara ndonjëherë në sfondin njerëzor-duke rritur teknologjinë, jetëgjatësinë, shanset dhe stilin e jetës për miliarda individë. Sidoqoftë, e lënë pa mbikëqyrje, mund të çojë pasuri, pabarazi të pakrahasueshme dhe gjithashtu ndoshta të na çojë në skajin e katastrofës mjedisore. Në vend që të braktiset plotësisht, ajo që kulturat zakonisht përpiqen të bëjnë është të barazpeshojnë avantazhet dhe disavantazhet e këtij sistemi - të prodhojnë një lloj komercializmi të forcuar, në të cilin lakmia dhe ndërmarrjet monopoliste nuk lejohen të kontrollojnë plotësisht, për të siguruar që një shtesë kultura e përgjegjshme, e punës, më e drejtë mund të lindë dhe gjithashtu të përparojë. Kjo është kryesisht ajo që kulturat janë përpjekur të bëjnë (në shkallë të ndryshme suksesi) në llojin e rishpërndarjes së pasurisë nëpërmjet, si shembull, taksave, rregulloreve anti-monopol, etj.

Në mënyrë të ngjashme, marrëveshja PoW është një zhvillim i përparimit megjithatë ka nevojë të ngurtësohet për të shtypur lakminë më të tmerrshme të pangopjes brenda sistemit. Në mënyrë kolektive, ne kemi një mundësi-dhe gjithashtu detyrimin-të rreshtojmë metodën e marrëveshjes PoW shumë më tepër me nevojat e kulturës dhe gjithashtu me funksionin e saj fillestar duke ulur prirjet monopoliste dhe gjithashtu duke ndaluar ri-centralizimin e minierave kripto. E thënë thjesht, në vend që të ndryshoni timonin (duke braktisur PoW për zgjedhje me rrezik të lartë), ajo që kërkohet është një mjet për të shfrytëzuar timonin më mirë për të zhvilluar një pajisje që bashkon dhe gjithashtu transformon globin.

Aleksandër Hobs është mbikëqyrësi i kërkimit shkencor nëZenotta Alexander është diplomuar në astrofizikë akademike dhe gjithashtu ka shkruar në të vërtetë revista të panumërta klinike në vendet e zbrazëtirave të mëdha supermasive, zhvillimin e galaktikave dhe gjithashtu çështje të errëta dhe gjithashtu ka folur në të vërtetë në një sërë takimesh globale dhe edhe punëtori. Para se të regjistrohej me Zenotta, ai mbajti mjedise postdoktorale në Institutin për Astronomi në ETH Cyrih në Zvicër dhe gjithashtu Institutin për Shkencat Llogaritëse në Universitetin e Cyrihut.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju