Crypto Mom: Decentralizimi i vërtetë është e vetmja gjë që do të kursejë projektet DeFi

Komisioneri i SEC Pierce mendon se krijuesit e DeFi vetëm duan të anashkalojnë udhëzimin monetar është të sigurojnë decentralizimin e plotë që nga fillimi.

Crypto Mom: Decentralizimi i vërtetë është e vetmja gjë që do të kursejë projektet DeFi

Hester Pierce nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim-i quajtur jozyrtarisht "Mami Kripto", në të vërtetë ka paralajmëruar për "centralizimin nën hije" të përhapur brenda sektorit të financimit të decentralizuar (DeFi).

Duke folur me krijuesin e hapur të DeFiWatch, Chris Blec në një bisedë të 4 gushtit të transmetuar nga The Defiant, komisioneri i SEC mbajti në mend se kompanitë e decentralizuara dhe DeFi janë parime krejt të reja për rregullatorët të cilët: “të kesh një sistem kolegësh që nuk kanë ndërmjetës qendrorë është shumë e ndryshme nga ajo me të cilën normalisht kemi të bëjmë. "

"Nëse doni të jeni të decentralizuar, me të vërtetë duhet të jeni të decentralizuar, dhe kjo do t'ju vendosë në një kategori të ndryshme nga perspektiva e rregullatorëve, sepse kjo nuk është diçka me të cilën jemi marrë më parë."

"Nëse rregullatorët mund të gjejnë një pjesë ose grup njerëzish të centralizuar që ata mund të kapin, ata do t'i kapin ata. Kështu që unë mendoj se është mirë të jesh i kujdesshëm se si i ndërton gjërat sepse, gjatë rrugës, mund të ketë implikime rregullatore, "përfshiu ajo.

Blec kërkoi pikëpamjen e Pierce në rrugën më të mirë për krijimin e procedurave të decentralizuara, duke pyetur nëse krijuesit duhet të bëjnë çdo përpjekje për të arritur të njëjtin nivel të decentralizimit si Bitcoin, ose të fillojnë të ndërtojnë "vërtet me kujdes dhe më pas të vrapojnë drejt rregullimit" për të parandaluar shkeljen e ligji.

Komisioneri deklaroi se politikat ekzistuese në të vërtetë janë krijuar në mënyrë që "çdo entitet ose person që është i përfshirë në industrinë financiare ka të ngjarë t'i nënshtrohet të paktën një kuadri rregullator".

Pierce këshilloi krijuesit e DeFi që mendojnë se janë marrë pjesë në aktivitete krejt të reja që nuk bien nën strukturën e legjislacionit ekzistues që të angazhojnë rregullatorët dhe "të kuptojnë nëse ka një mënyrë alternative […] për t'u pajtuar."

"Nëse doni të vërtetoni se jeni diçka ndryshe nga sistemi CeFi ose TradFi, atëherë duhet të tregoni se jeni duke bërë diçka rrënjësisht të ndryshme, gjë që nga këndvështrimi im, kërkon decentralizim."

"Nëse besimi vjen vërtet nga kodi, kjo është diçka shumë e ndryshme sesa nëse besimi vjen nga një kompani ose një grup njerëzish," përfshiu ajo.

Lexo artikullin:  Elon Musk Riafirmon Mbështetjen për Dogecoin, Ndryshon Foton e Profilit - Vëllimet e Tregtimit të DOGE u hodhën 1,250% në Q2

Komisioneri mbajti gjithashtu parasysh shpeshtësinë e "centralizimit nën hije" brenda sektorit DeFi, ku strukturat jo-transparente të qeverisjes mund të shkaktojnë një procedurë që kalon përmes kontrollit të centralizuar, pavarësisht nga përdorimi i flamurit të decentralizimit në marketingun e tij.

Related: SEC nuk ka autoritet mbi kripton, argumenton komisioneri CFTC

Sidoqoftë, Pierce këshilloi rregullatorët që të përshtaten me zhvillimin e decentralizuar, duke përmendur: "rregullatorët duhet të bëjnë një punë më të mirë për të gjetur se si të punojnë me novatorët."

"Kjo është pjesë e arsyes pse sistemi ynë financiar është kaq i përqendruar," vazhdoi ajo. "Sepse të vetmit njerëz që mund të përballojnë të presin për të marrë miratimet janë njerëz që kanë shumë para tashmë dhe të cilët tashmë mund të kenë avokatë vërtet të mirë."

Për shqetësimin se si do të dukej përvoja e Satoshi Nakamoto, nëse ata duhet të kenë angazhuar SEC para lëshimit të Bitcoin, Pierce përmendi:

"It'sshtë viti 2021, ka shumë të ngjarë që Satoshi do të përpiqej të merrte një letër pa veprim."

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju