Ethereum Devs vlerëson uljen e kostos së transferimit të të dhënave 5x, EIP-4488 bëhet zgjidhje e mundshme

Pas përmirësimit të Londrës gjatë javës së parë të gushtit, supozohej se EIP-1559 do të lehtësonte të paktën një numër stresi. Megjithatë, pagesa tipike e komunitetit të transaksionit vazhdoi të rritet pasi përmirësimi i Londrës arriti, 62 dollarë për ndërprerës më 9 nëntor. Sot, çmimi i karburantit eter është ulur pasi bitinfocharts.com nënkupton se pagesa tipike e eterit është 0.0083 ETH për ndërprerës, ose 34.09 dollarë. Portali neto l2fees.information shfaq një transaksion ETH sa më pak se 5.77 dollarë për ndërprerës, megjithatë çmimi për të manovruar një ERC20 është 13.20 dollarë dhe shkëmbimi i argumenteve të bazuara në ETH mund të kushtojë 28.27 dollarë për shkëmbim.

Më 22 nëntor, Bitcoin.com News raportoi mbi argumentet që ndodhin në bordet e kriptove dhe platformat e mediave sociale si Twitter, midis avokatëve të Ethereum dhe Avalanche. Ethereum ka konkurrentë të fortë sot pasi zinxhirët e bllokuar si Binance Smart Chain, Avalanche, Terra, Solana, Harmony, Near, Fantom dhe shumë gjëra të tjera kanë tërhequr klientët eter dhe rrethanat e përdorimit. Tani tarifat e tepërta duket se po i shtyjnë ndërtuesit të rriten dhe të bëjnë një gjë në lidhje me çmimet e shtrenjta të karburantit. Më 26 nëntor, zhvilluesi i Ethereum Tim Beiko ndau dialogun më të fundit të zhvilluesve dhe foli për një mendim për të ulur çmimet e grumbullimeve.

Çmimet e karburantit kanë shtyrë më tej bashkëthemeluesin e Ethereum Vitalik Buterin të sugjerojë përdorimin e një mendimi të njohur si EIP-4488. "Ulni çmimin e karburantit të të dhënave të transaksionit dhe shtoni një kufizim se si mund të jenë shumë të dhëna të thirrjeve të transaksioneve në një bllok," kërkoi Buterin në Github më 24 nëntor. Në thelb, përgjigja mund të ulë ndjeshëm çmimet e transaksionit të informacionit dhe vlerësimet thonë se çmimi i karburantit mund të jetë ulur me 5 raste. EIP-4488 përdor një skemë të njohur si "calldata", e cila përdoret në opsionet L2 (shtresa 2) ekuivalente me përmbledhjet Optimistic dhe ZK. Beiko foli në lidhje me zgjidhjen e mundshme në temën e tij në Twitter të premten.

"Çmimi i txns-ve të grumbullimit është një performancë e informacionit që ata dërgojnë përsëri në rrjetin kryesor të Ethereum," përmendi Beiko. “Nëse një përmbledhje ngjesh transaksionet X dhe paguan Y tarifa të karburantit për ta angazhuar atë në rrjetin kryesor, çmimi i transaksioneve të grumbulluara është një performancë e Y/X. Për ta bërë këtë, grumbullimet shtojnë të dhëna thirrjesh në transaksionet e tyre, të cilat aktualisht kushtojnë 16 karburant për bajt. Nëse e zvogëlojmë çmimin e të dhënave të thirrjes, atëherë zvogëlojmë çmimin e transaksioneve të grumbulluara,” shtoi programuesi. Beiko pranoi gjithashtu se një nga sfidat e shumta për zgjidhjen e të dhënave të thirrjeve është se ajo "ndikon në madhësitë e bllokut në Ethereum". Beiko vazhdoi:

Në fakt është informacion që ne i shtojmë çdo transaksioni. Nëse ulim çmimin e karburantit dhe ruajmë kufizimin e njëjtë të karburantit, atëherë kemi blloqe më të mëdha, të cilat mund të jenë problematike në afat të shpejtë dhe afatgjatë. Periudha e shkurtër kohore, do të rrisë matjen e bllokut të rastit më të keq. Nëse, për shembull, të dhënat e thirrjeve ishin 1 karburant/bajt, me një bllok karburanti 30 m, do të merrni një bllok 30 MB (i zakonshëm tani është

EIP-4444, EIP-4490 dhe përmirësimi i ardhshëm i akullnajës me shigjeta

Aktualisht, klientët e ethereum (ETH) zakonisht nuk po kryejnë transaksione me eterin në asnjë aspekt, duke shfrytëzuar tarifat e kushtueshme të komunitetit L1 (shtresa 1), ose po përdorin opsionet e shtresave të grumbullimit. Në kohën e shkrimit, opsionet L2 janë më pak të shtrenjta se tarifat e L1 dhe çmimi për të dërguar ethereum përmes Loopring mund të kushtojë deri në 0.25 dollarë për ndërprerës. Polygon Hermez kushton 0.25 dollarë, Zksync është rreth 0.27 dollarë, Optimism çmimet 2.39 dollarë për momentin dhe transferimi me Arbitrum One është 2.43 dollarë. Fillimi i Beiko-s është i famshëm se tarifat e L1 kanë qenë të tepërta, megjithatë tarifat e L2 kanë qenë gjithashtu mjaft të kushtueshme po aq sa duhet.

Lexo artikullin:  Debutimet kërkimore të Bankës së Amerikës në Kripto: Asetet dixhitale janë 'shumë të mëdha për t'u injoruar'

“Tarifat në Ethereum janë *të tepërta* dhe gjithashtu nuk janë të parëndësishme për grumbullimet për momentin (~3-4$ për një anije ETH në OR dhe ~0.25c në ZKR), kështu që çmimi është i magjepsur për kompromisin shtesë,” Beiko përmendur. Përveçse foli për EIP-4488, programuesi i programit të softuerit foli gjithashtu për EIP-4444 (Të dhënat historike të lidhura në klientët e ekzekutimit) dhe EIP-4490. "Klientët duhet të pushojnë së shërbyeri titujt historikë, trupat tanë dhe faturat më të vjetra se një vit në shtresën p2p," thotë përshkrimi EIP-4444. Abstrakti përmbledhës EIP-4444 ofron:

Klientët mund të krasitin brenda vendit këtë informacion historik - Ky ndryshim do të çojë në përdorim shumë më të vogël të gjerësisë së brezit në komunitet pasi blerësit ndërmarrin metoda sinkronizimi ekstra me peshë të lehtë bazuar kryesisht në supozimin e subjektivitetit të dobët të PoS.

Fillimi në Twitter i zhvilluesit të Ethereum këshilloi gjithashtu individët në lidhje me përmirësimin e ardhshëm të Glacierit me shigjeta të tetë dhjetorit, i cili synon të shtyjë bombën problematike të komunitetit. Ndërsa programuesit me burim të hapur bashkohen për t'u marrë me pikat e komunitetit, rrjete të ndryshme blockchain vazhdojnë të përparojnë në këmbët e Ethereum.

Etiketat në këtë histori Arbitrum One, Arrow Glacier Përmirësimi, të dhënat e thirrjeve, Zhvilluesit, bomba problemore, EIP-4444, EIP-4488, EIP-4490, ETH, eter, tarifat e Eterit, Ethereum (ETH), Blockchain Ethereum, zbritje pagese, Gaz, çmimet e karburantit, tarifat L1, L1, tarifat L2, L2, Loopring, Optimism, Polygon Hermez, krasitje, ulje tarifash, transaksione grumbullimi, grumbullime, Shkallëzimi, ekspertizë, Tim Beiko, Vitalik Buterin, Zksync

Cilat i konsideroni opsionet më të fundit të propozuara për t'u marrë me çmimet e tepërta të ndërprerësve të komunitetit Ethereum? Na tregoni se çfarë e konsideroni këtë temë në pjesën e komenteve nën.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju