EY synon të thjeshtojë procesin ndërkufitar të tatimit në burim me blockchain

EY pret që zgjidhja e saj e re e tatimit në burim me bazë blockchain mund të vendosë një themel për sistemin e lehtësimit të taksave të mbajtura nga Komisioni Evropian.

EY synon të thjeshtojë procesin ndërkufitar të tatimit në burim me blockchain

Firma globale e shërbimeve profesionale Ernst & Young (EY) vazhdon të eksplorojë potencialin e teknologjisë blockchain për të përmirësuar proceset e taksimit me një nismë të re.

Kompania njoftoi të mërkurën se EY përfundoi një projekt të bazuar në blockchain për të adresuar kompleksitetin dhe joefikasitetin në procesin ndërkufitar të tatimit në burim (WHT), zakonisht një proces i bazuar në letër ku të dhënat mund të humbnin ose të mos ndaheshin siç duhet për shkak të shqetësimeve të privatësisë.

"Gjithashtu nuk mund të besohet nga palët palë dhe autoritetet tatimore, të cilat kërkojnë gjithnjë e më shumë informacion për të vërtetuar se shuma e saktë e tatimit në burim është paguar ose me lehtësim në burim ose pas një kërkese të mbajtur në burim," vuri në dukje EY.

Zgjidhja e re WHT zbaton teknologjinë e bazuar në blockchain të EY për të mundësuar ndarjen e sigurt, të automatizuar dhe të decentralizuar të informacionit financiar midis autoriteteve tatimore dhe ndërmjetësve të lidhur dhe të përmirësojë pajtueshmërinë me taksat dhe të zvogëlojë mashtrimin.

Projekti përfshiu disa autoritete globale tatimore, përfshirë agjencinë e mbledhjes së taksave të Mbretërisë së Bashkuar HM Revenue & Customs, Administrata Tatimore e Holandës dhe autoritetet përkatëse në Norvegji. Kompanitë pjesëmarrëse përfshinin grupin bankar francez BNP Paribas, bankën amerikane të investimeve JPMorgan, kompaninë e shërbimeve financiare Northern Trust dhe Citibank.

Si pjesë e projektit, ekspertët e EY së bashku me përfaqësuesit e shtetit dhe industrisë kanë testuar në mënyrë specifike zgjidhjen blockchain të TaxGrid, një rrjet blockchain shumëpartiak që lidh ndërmjetësuesit financiarë për të ndarë të dhënat e taksave dhe financave. Zgjidhja vendos kontrata të zgjuara për të simbolizuar të drejtat e investimit dhe i shpërndan ato në kuletat blockchain në pronësi të subjekteve të ndryshme financiare. Mjeti përdor shenja për të marrë të dhëna për investimet dhe për të llogaritur WHT të përshtatshme sapo të identifikohen investitorët përfundimtarë.

Lexo artikullin:  Tregtarët blejnë rënien e Bitcoin edhe pse shpërthimi i Evergrande trondit tregjet e aksioneve

Për të siguruar privatësinë në rrjetin TaxGrid, zgjidhja zbaton teknologjinë e provës së njohurive zero, një protokoll dixhital që lejon ndarjen e të dhënave midis palëve pa përdorur fjalëkalime ose informacione të tjera private.

Të ngjashme: Binance shkurton kufijtë e tërheqjes, nxjerr në qarkullim mjetin e raportimit të taksave

"Teknologjia e librit të shpërndarë si një zgjidhje për sfidën e WHT nuk është më thjesht një koncept", shënimet e raportit të librit të shpërndarë të EY-së WHT, duke shtuar se projekti ka ofruar një bazë për të mundësuar një zgjidhje globale për të adresuar kërkesa të ndryshme të taksapaguesve dhe autoriteteve tatimore. "Kjo mund të mbështesë propozimin e Komisionit Evropian për të filluar ndërtimin e një sistemi të përbashkët, të standardizuar, në të gjithë BE-në për ndalimin e lehtësimit të taksave në burim," duke filluar në vitin 2022, deklaroi EY.

EY ka punuar në mënyrë aktive në zgjidhjet tatimore të lidhura me blockchain dhe kriptomonedhën vitet e fundit. Kompania vitin e kaluar lëshoi ​​një aplikacion të taksave të kriptos të quajtur EY CryptoPrep për të siguruar një produkt plotësisht të automatizuar për të ndihmuar klientët me regjistrimet e taksave në Shtetet e Bashkuara.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju