Të dhënat e shpërndarjes gjeografike tregojnë se SHBA merr pozicionin kryesor të minierave të Bitcoin pas goditjes së Kinës

Të dhënat e shpërndarjes gjeografike tregojnë se SHBA merr pozicionin kryesor të minierave të Bitcoin pas goditjes së Kinës

Në mes të korrikut, shkencëtarët nga Cambridge Bitcoin Electricity Index Consumption Index (CBECI) publikuan të dhëna krejt të reja nga faqja e internetit &#x 2019; s &#x 201C; Harta e Minierave të Bitcoin, &#x 201D; i cili në fakt nuk ishte përmirësuar duke pasur parasysh atë Prill 2020. Në atë regjistrim të detajeve, shkencëtarët CBECI mbajtën parasysh se Kina &#x 2019; rëndësia e hashrate ishte shumë më pak se në kuotat e mëparshme. Më 13 tetor, shkencëtarët e CBECI lëshuan të dhëna të azhurnuara për të gjitha kombet që bashkohen me minierat e bitcoin dhe gjithashtu aty ku shumica e detyrave të minierave po ndodhin në ditët e sotme.

&#x 201C; Përmirësimi më i fundit në Indeksin e Konsumit të Energjisë Elektrike të Kembrixhit (CBECI) në fakt ka vërtetuar ndikimin e goditjes së minierave të Bitcoin në Kinë, &#x 201D; rekordi i përvijuar. &#x 201C; [Tregon] se pjesa kryesore e rrjetit ndërkombëtar të hashrate të rrjetit Bitcoin aktualisht ekziston në SHBA, respektuar nga Kazakistani dhe gjithashtu Federata Ruse &#x 201D; Shkencëtarët CBECI përfshinin:

Këto të dhëna krejt të reja (gjatë gushtit 2021) tregojnë SHBA me një pjesë hashrate ndërkombëtare prej 35.4% (nga 16.8% në fund të prillit), Kazakistani me 18.1% (nga 8.2%), si dhe Federatën Ruse me 11% (nga 6.8%). Kjo verifikon trajektoren hashrate të njohur në azhurnimin e fundit (për të përfunduar prill 2021), e cila zbuloi se ata 3 vende aktualisht po merrnin pjesë të tregut para goditjes në Kinë.

Kina &#x 2019; Sulmi &#x 2018; Rritja e Shpërndarjes Gjeografike të Hashrate në të gjithë Botën &#x 2019;

Që nga 28 qershor 2021, hashrate e rrjetit Bitcoin u rrit 101.44% nga 69 exahash për 2 (EH/s) në sot &#x 2019; s 139 EH/s dimension hashpower. Michel Rauchs, pronat elektronike në Qendrën e Kembrixhit për Financa Alternative, foli saktësisht se si Kina &#x 2019; Goditja ndihmoi në ruajtjen e ndryshimit në minierat ndërkombëtare të bitcoin.

&#x 201C; Rezultati i menjëhershëm i kufizimit të mandatuar nga qeveria federale në minierat e kriptove në Kinë ishte një rënie prej 38% e çmimit të hash -it të rrjetit ndërkombëtar në qershor 2021 &#x 2013; që përputhet me Kinën &#x 2019; pjesa e hashrate para goditjes, duke rekomanduar që minatorët kinezë të ndërpresin procedurat njëkohësisht, &#x 201D; Rauchs rekomandohet.

Lexo artikullin:  Sasitë e vendeve të reduktuara historikisht dhe gjithashtu pavendosmëria kapitaliste vlerësojnë mbi koston e Bitcoin

Të dhënat e shpërndarjes gjeografike tregojnë se SHBA merr pozicionin kryesor të minierave të Bitcoin pas goditjes së KinësEvolucioni i rrjetit Bitcoin (BTC) &#x 2019; s hashrate, sipas punës së Indeksit të Konsumit të Energjisë Elektrike të Kembrixhit (CBECI).

Përveç 3 kombeve të reja, që udhëheqin garën e fuqisë hash, aksionet e ardhshme më të mëdha të hashrate qëndrojnë në vende si Kanadaja (9.55%), Irlanda (4.68%), Malajzia (4.59%), Gjermania (4.48%), Irani (3.11) %), dhe gjithashtu Norvegjia (0.58%). CBECI &#x 2019; Raporti s thekson se ndërsa SHBA -ja mori pak hashrate nga largimi i minatorëve kinezë, goditja shtesë &#x 201C; shpërndarje e zgjeruar gjeografike e hashrate në të gjithë globin. &#x 201D;

Meriton të kihet parasysh se aksionet për Irlandën dhe Gjermaninë ka shumë të ngjarë si rezultat i një larmie të madhe minatorësh që ri -drejtohen përmes atyre kombeve përmes VPN -ve ose serverëve të uebit proxy, në krahasim me zgjerimin e detyrës së minierave për të cilat atje është pak ose aspak dëshmi, &#x 201D; rekordi CBECI diskuton.

Çfarë &#x 2019; fascshtë gjithashtu magjepsëse e vërteta se së paku 4 nga 5 pishinat kryesore të minierave sot kanë origjinën nga Kina dhe gjithashtu aktualisht një numër prej tyre funksionojnë globalisht dhe gjithashtu në zona të paidentifikuara. F2pool, i quajtur zyrtarisht &#x 201C; Peshku i Diskut &#x 201D; filloi minierat e bitcoin (BTC) më 5 maj 2013, dhe gjithashtu u bazua fillimisht në Kinë.

F2pool rregullon 26.76 EH/s në fuqinë hash dhe gjithashtu rreth 19.39% të hashrate ndërkombëtare sot. Antpool, kishte dhe gjithashtu drejtohej nga Bitmain, gjithashtu me origjinë nga Kina dhe gjithashtu është pishina e dytë më e madhe me hash më 13 tetor. Antpool regjistron 16.59% të hashrate ndërkombëtare me 22.89 EH/s të fuqisë së hash. Aty &#x 2019; s gjithashtu pishinat kryesore të minierave të minierave Viabtc dhe gjithashtu Poolin, e cila kërkon hetimin:

Nga burojnë aktualisht këto qendra minerare dhe pishina?

Çfarë mendoni për rekordin e hartës së minierave të Indeksit të Konsumit të Energjisë Elektrike të Kembrixhit (CBECI) të publikuar së fundmi? Le të njohim se çfarë mendoni për këtë temë në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju