Gjermania deklaron fitimet e kriptove pa taksa pas 1 viti - edhe nëse përdoret për aksione, huadhënie

(* 1 *)

Ministria Gjermane e Financave prezantoi të mërkurën se në fakt ka lëshuar një letër mbi tatimin mbi fitimin e kriptomonedhës, duke specifikuar:

Kjo është hera e parë që ekziston një udhëzues i qëndrueshëm i menaxhimit në të gjithë vendin për këtë temë.

Ministria e parave theksoi se në një seancë dëgjimore që ndodhi në vitin 2014, një nga pyetjet më të shqyrtuara ishte nëse kohëzgjatja e mbajtjes pa taksa për huadhënien e kriptove, si dhe për vendosjen e aksioneve duhet të jetë së paku 10 vjet.

Ministria mbajti parasysh se në sinkronizim me shtetet e federuara:

Letra aktualisht përmend se kohëzgjatja e supozuar 10-vjeçare nuk lidhet me paratë në internet.

Në Gjermani, kriptomonedha konsiderohet si &#x 201C; një posedim ekskluziv, &#x 201D; që tregon &#x 201C; ai sjell një detyrim specifik tatimor mbi fitimin në vend të një detyrimi tatimor mbi fitimet e financimit, &#x 201D; Kompania e detyrimit tatimor të kriptove Koinly sqaroi, duke theksuar se Gjermania &#x 201C; vetëm detyrimet tatimore kripto nëse &#x 2019; u ofrua brenda të njëjtit vit që u ble. &#x 201D;

Koinly edhe më i përvijuar:

Si një &#x 2018; shitje ekskluzive &#x 2019; në Gjermani, fitimet e kriptove janë tërësisht të përjashtuara nga taksat pas një periudhe mbajtjeje prej një viti.

&#x 201C;Në përmirësim, të ardhurat nga shitjet e kriptove përafërsisht &#x 20AC; 600 për vit fiskal vazhdojnë të jenë pa taksa, &#x 201D; kompania përfshiu, duke mbajtur parasysh se më parë, &#x 201C;Kur përfshin kapitalizimin e kriptos së basteve, ajo kohëzgjatje e mbajtjes pa taksa është të paktën 10 vjet. &#x 201D;

Duke cituar letrën e lëshuar nga Ministria e Financave, konsulenti i kriptove Patrick Hansen sqaroi në Twitter:

Shitja e zotërimeve të kriptove të fituara sigurisht që do të vazhdojë të jetë pa taksa pas një viti, edhe nëse përdoret për aksione/huadhënie.

Sekretarja parlamentare e shtetit Katja Hessel komentoi: &#x 201C;Për njerëzit, shitja e bitcoin-it të marrë si dhe eterit është pa taksa pas një viti. Kohëzgjatja nuk arrin 10 vjet edhe nëse, për shembull, bitcoin është përdorur më parë për huadhënie ose tatimpaguesit i është dhënë eter si rrezik për një person tjetër. &#x 201D;

Lexo artikullin:  Ukraina zbulon udhërrëfyesin për integrimin e kriptomonedhave deri në 2024 

Etiketat në këtë përrallë Bitcoin, Crypto, Detyrim tatimor kripto, taksa kripto, kriptomonedhë, rregullore gjermane, Gjermani

Çfarë e konsideroni këtë rregullore gjermane të detyrimit tatimor? Le të njohim në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë.

Kevin Helms

Një nxënës i Ekonomisë Austriake, Kevin gjeti Bitcoin në vitin 2011 dhe në fakt ka qenë një ungjilltar që atëherë. Norma e tij e interesave varet nga siguria e Bitcoin, sistemet me burim të hapur, rezultatet e rrjetit si dhe kryqëzimi midis ekonomisë së biznesit si dhe kriptografisë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju