Ja pse minierat Bitcoin vazhdojnë të bëhen më të lehta

c9c8931f3d09a07697b10cca5a87fb7e - Ja pse nxjerrja e Bitcoin vazhdon të bëhet më e lehtë 6

Goditja e Kinës ndaj operacioneve minerare të Bitcoin ndikoi drejtpërdrejt në trajektoren e çmimit të kriptomonedhës më të madhe, nuk mund ta mohojë këtë. Ndërsa ndalimet e minierave ishin një goditje e madhe për kompanitë e minierave dhe pishinat me bazë në vend, minatorët aktivë në pjesë të tjera të botës përfituan për shkak të faktorëve të caktuar duke përfshirë një rënie në nivelet e vështirësisë minerare dhe më shumë fitime, ndër të tjera.

Për minatorët kinezë që kërkonin vende të reja për të pritur pajisje të minierave, Amerika e Veriut tërhoqi interes të madh për shkak të rreziqeve të saj relativisht të ulta gjeopolitike, rrjeteve të shërbimeve të shkallës së gjerë dhe theksimit të qeverisjes mjedisore, shoqërore dhe të korporatave.

Vështirësia e minierave e Bitcoin (rregulluar çdo 2,016 blloqe, afërsisht çdo dy javë), e cila përcakton se sa sfiduese është për minatorët të zgjidhin enigmën kriptografike të kërkuar për të nxjerrë blloqe të reja, pësoi një tjetër rregullim në rënie me një rënie prej 4.81%. Sipas të dhënave nga btc.com, kjo shënoi rregullimin negativ të katërt të tij (rrjeti BTC) të vështirësisë minerare.

b7f8048ed87fc27ee83fe7bae91f3e8f - Ja pse nxjerrja e Bitcoin vazhdon të bëhet më e lehtë 7

Siç shihet më lart, rregullimi i fundit i vështirësisë minerare ndodhi në bllokun 691,488, duke ulur shkallën e vështirësisë nga 14.36 trilionë në pak nën 13.7 trilionë, niveli më i ulët i regjistruar që nga qershori i vitit 2020. Përveç rënies së fundit, rregullimet e mëtejshme negative vazhduan me një rënie prej 5.3% më 13 qershor dhe një rënie masive prej 27.94% më 3 korrik, rënia më e madhe e vështirësisë minerare në rrjetin Bitcoin.

Merrni parasysh grafikun më poshtë, duke shfaqur vështirësinë e Bitcoin gjatë një viti. Nuk është për t'u habitur që matjet e vështirësive pothuajse u përgjysmuan gjatë dy muajve të fundit, pasi arritën mbi 25 trilionë në 13 maj.

701e444dffaafffed832c5414f4ee3c3 - Ja pse nxjerrja e Bitcoin vazhdon të bëhet më e lehtë 8

Përveç kësaj, një tjetër metrikë e rëndësishme portretizoi shenja të shëndetshme të rimëkëmbjes pas zhvillimit në hapësirën e bitcoin.

Bitcoin Hashrate, fuqia totale e kombinuar llogaritëse e vënë në punë në rrjet nga minatorët, pa një trend pozitiv. Sipas Bitinfocharts, shkalla e hash Bitcoin ishte në 97.18 Ehash / s, një rritje e konsiderueshme duke marrë parasysh normën e saj në fund të qershorit (rreth 68 Ehash / s).

95bd97992048b725e84b8d8c4358cdab - Ja pse nxjerrja e Bitcoin vazhdon të bëhet më e lehtë 9

Pavarësisht nga eksodi i minatorëve nga Kina, vendi ende përbën më shumë se 46% të hasharit total të Bitcoin. Do të jetë interesante të mbash një vështrim mbi zhvillimet e mëtejshme në periudhat e ardhshme të rregullimit.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju