Investitorët humbën mesatarisht 10,000 dollarë për Piramidën Kripto Ruse Finiko, zbulon sondazhi

Investitorët humbën mesatarisht 10,000 dollarë për Piramidën Kripto Ruse Finiko, zbulon sondazhi

Rusia është ende duke u përpjekur të kuptojë madhësinë e shkëputjes së saj më të madhe ekonomike duke pasur parasysh që piramida famëkeqe MMM në vitet 1990. Ndërsa humbjet e regjistruara zyrtarisht në Finiko në fakt kanë arritur në 1 miliard rubla (afër 14 milion dollarë), disa kuota çmimesh rekomandojnë që totali ka më shumë gjasa të tejkalojë 4 miliardë dollarë. Sipas Chainalysis, plani Ponzi mori mbi 1.5 miliardë dollarë bitcoin në shumë më pak se 2 vjet.

Qytetarët e Rusisë, Ukrainës dhe kombeve të tjera të ndryshme në zonën e mëparshme sovjetike, shtetet pjesëmarrëse në BE, si dhe SHBA janë ndër individët që kanë dërguar 800,000 parapagime të ndryshme në Finiko Rreth 3,300 të sëmurëve janë njohur deri më tani, megjithatë Numri real ka shumë të ngjarë të jetë më i lartë. Për shkak të dimensionit të mashtrimit, Ministria e Brendshme në Moskë mori kontrollin e ekzaminimit nga policia në Tatarstan, ku ishte vendosur Finiko dhe gjithashtu u kapën shumë nga pjesëmarrësit e saj jetikë.

Investitorët humbën mesatarisht 10,000 dollarë për Piramidën Kripto Ruse Finiko, zbulon sondazhi

Rreth 200 nga investitorët e tërhequr në fakt kanë paraqitur probleme me Fondacionin Federal për Mbrojtjen e Investitorëve dhe gjithashtu Aksionarët &#x 2019; Të drejtat, një kompani bamirësie publike në Rusi, raportuan mediat e lagjes. Marat Safiulin, kreu i strukturës, informoi faqen e informacionit të biznesitUfatime ru se 154 prej tyre në fakt janë pyetur përmes telefonit në lidhje me investimet e tyre financiare.

Bazuar në përgjigjet e tyre, struktura në fakt ka zhvilluar se humbja mesatare ekonomike për sasi kapitaliste arrin në 724,000 rubla ruse (mbi 10,000 dollarë). Rreth 22% e investitorëve humbën më shumë se 1 milion rubla (praktikisht 14,000 dollarë), dhe gjithashtu një 73% shtesë i dërgoi Finiko një minimum prej 300,000 rubla secili (mbi 4,000 dollarë). Më shumë se pesëdhjetë përqind e të sëmurëve të kontrolluar morën kredi për vetura për të blerë planin Ponzi.

Finiko, i cili nuk u përfshi kurrë si entitet i ligjshëm, u tregua si një &#x 201C; sistemi i gjenerimit të automatizuar të fitimeve. &#x 201D; Piramida po siguronte individë që tërhiqnin të ardhura nëse ata me siguri do të dërgonin paratë e tyre, të cilat i garantonte të investonin në investime financiare kripto dhe gjithashtu të ndanin të ardhurat me ta. Investitorët u informuan se mund të përdorin kthimet e shpejta dhe gjithashtu të larta deri në 30% për të mbuluar një financim, për të blerë një makinë ose shtëpi me kosto të përballueshme, ose për të marrë para kur ata e kërkojnë atë.

Lexo artikullin:  Kapitalizimi i tregut USDC arrin 30 miliardë dollarë - Stablecoin shton 10 miliardë dollarë në 4 muaj

Vendet e punës të Finikos në Tatarstan &#x 2019; Burimet, qyteti i Kazanit, u shfletuan për herë të parë në dhjetor 2020. Detyrat e tij u shënuan nga Banka Qendrore e Rusisë si tregues të një plani piramidal në qershor të këtij viti. Përkundër kësaj, grindja vazhdoi të sjellë investitorë të rinj.

Plani Ponzi pushoi së paguari në korrik dhe gjithashtu në një moment u rrëzua. Autoritetet në Republikën Ruse të Tatarstanit në fakt deri më tani kanë kapur një sërë ekzekutivësh të nivelit të lartë Finiko, të përbërë nga piramida &#x 2019; pronari, Kirill Doronin, 2 nga nënkryetari i tij i shteteve, Ilgiz Shakirov dhe gjithashtu Dina Gabdullina, së bashku me Lilia Nurieva, që u rrit në renditjen e një të supozuar &#x 201C; 10thStar &#x 201D; Urdhër arrestet ndërkombëtare u siguruan për 3 nga Doronin &#x 2019; partnerët, Zygmunt Zygmuntovich, dhe gjithashtu Marat dhe gjithashtu Edward Sabirov, që u përpoqën të largoheshin nga Federata Ruse para ekzaminimit u prezantua në korrik.

A mendoni se sasia mesatare e humbur nga investitorët Finiko do të zgjerohet pasi edhe më shumë të prekurit nga plani Ponzi njihen jashtë vendit?

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju