Krijuesi i skemës piramidale të Bitcoin në Zimbabwe zhduket me 6 milion dollarë

Siç përshkruan një regjistër i lagjes, Mhlanga në fakt kishte përdorur në mënyrë efikase një koleksion garancish jopraktike për të tërhequr disa individë të pavëmendshëm drejt investimit. Për rrethanat, regjistrimi përshkruan se disa nga objektivat ishin tunduar drejtpërsëdrejti për të shpenzuar nga pretendimet e sigurimeve që financuesit e parë të Cryptoshares po merrnin një shlyerje të rregullt abonimi mujor prej $ 2,000. Investitorëve iu garantua gjithashtu një pagesë që është dyfishi i sasisë së investimit të parë financiar.

Duke besuar se edhe ata me siguri do të mbeten në linjë për të marrë të njëjtën shlyerje mujore për muaj, disa nga Mhlanga &#x 2019; Objektivat besohet se kanë ofruar në të vërtetë pronat e tyre rezidenciale ose tregtare në mënyrë që ata të mund të rrisin paratë e nevojshme. Të tjerët besohet se kanë marrë në të vërtetë investimet e para financiare të nevojshme nga institucionet financiare.

Megjithatë, sa më parë 1 shtator &#x 2014; dita kur pritej që financuesit të merrnin pagesën e tyre &#x 2014; u rrokullis, goditi disa financues të Cryptoshares se ata në të vërtetë ishin mashtruar. Në të vërtetë, siç përmend një klient në Twitter, Tendai Tomu, treguesit shumë të hershëm që biznesi po binte u panë në drejtim të përfundimit të gushtit kur Cryptoshares kishte probleme me pagimin e financuesve.

Ndërsa rekordi rekomandon që disa financues të Cryptoshares në fakt e kanë raportuar këtë mashtrim në polici, disa në Zimbabve &#x 2019; Dhoma e kriptove kërkon një veprim të tillë sigurisht që nuk do të prodhojë shumë. Ato tregojnë plane të ndryshme të piramidave të tjera të Bitcoin si Bitcoin Interchange, të cilat në një mënyrë të ngjashme ranë pasi tërhoqën disa financues.

Fondet e vjedhura nuk mund të rikuperohen

Ndërkohë, në Twitter, disa individë si Tendai Tomu janë të vendosur se objektivat e kësaj skeme më të re kripto piramidale me siguri nuk do të rimbursojnë kurrë fondet e tyre. I pretenduari:

Të tjerët! Kam vënë në &#x 2019; Nuk besoj se fondet me siguri do të kthehen pasi mbani mend se ai po paguante financues shumë të hershëm me parapagime nga ato të reja, kështu që formula me siguri nuk do të stabilizohet kurrë. Prosper Mwedzi individët idealë mund të bëjnë është të përfitojnë nga kjo. Megjithatë, si avokati i rekomanduar në të vërtetë raportimin e mashtrimit në shkëmbimet e kriptomonedhës.

Lexo artikullin:  Senatori pro-Bitcoin do të prezantojë faturën gjithëpërfshirëse të kriptove në SHBA

Çfarë, akoma të tjerët nxisin mashtrime të tilla sigurisht që do të vazhdojnë nëse nuk bëhet më shumë për të ndriçuar individët në lidhje me bazat e investimeve të Tregoni.

janë idetë tuaja për këtë përrallë? (*) na tregoni se çfarë besoni në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju