Udhëzime të reja mund të lejojnë që qeveria koreane të marrë kriptën e shmangësve të taksave

Koreja e Jugut analizon metodat për të zgjeruar bazën e saj tatimore, me propozime për të rritur aftësinë e qeverisë federale për të marrë pasuritë kripto të evaduesve të taksave direkt nga kuletat e tyre individuale.

Rregulla të reja mund të lejojnë që qeveria koreane të kapë kriptën e shmangësve të taksave

Ligjvënësit e Koresë së Jugut propozojnë të modifikojnë kodet tatimore në mënyrë që autoritetet tatimore të kenë aftësinë për të kapur zotërimet e kripto të shmangësve të taksave direkt nga portofolet e tyre dixhitalë.

Sipas një raporti të lëshuar më 26 korrik, propozimi është pjesë e një vlerësimi më të gjerë vjetor të sistemit tatimor të kombit. Këtë vit, përballë shpenzimeve të rritjes së mirëqenies për të ndihmuar në mbajtjen e një popullsie të moshuar, ligjvënësit po synojnë të modifikojnë një total prej 16 kodeve ekzistuese tatimore.

Këto modifikime konsistojnë në hapa rishpërndarës për të ngarkuar taksa më të mëdha për njerëzit e pasur dhe korporatat, përveç dënimit të pastrimit të parave dhe evazionit fiskal në sektorë si tregu i zotërimeve dixhitale.

Ndërsa autoritetet e Koresë së Jugut aktualisht mund të marrin pasuritë e kriptove të disponueshme përmes shkëmbimeve të centralizuara, modifikimet do të zgjeronin ndjeshëm fuqitë e tyre duke e shtrirë këtë në kuletat individuale të njerëzve.

Related: Koreja e Jugut thellon hetimin për evazion fiskal përmes kriptovalutave

Në përgjithësi, raporti mban në mend se plani i modifikimeve do të çojë në një rënie të vogël - 1.3 miliardë dollarë - në fitimet tatimore për qeverinë federale për shkak të propozimeve të saj për pushime të veçanta tatimore për të stimuluar studimin kërkimor dhe përparimin në gjysmëpërçuesit, bateritë dhe vaksinat . Shpërblimet tatimore gjithashtu mund të ekzekutohen për kompanitë që synojnë të punojnë me punë përtej kryeqytetit, Seul, së bashku me ato që synojnë të rimarrin aftësitë e tyre prodhuese.

Ministria e financimit gjoja do të dërgojë të gjitha propozimet në parlament nga shtatori 3, pasi ligjvënësit ende kërkojnë të autorizojnë hapat. Siç u raportua më parë, Koreja është e gatshme të kryejë një taksë prej 20% mbi Bitcoin (BTC) dhe të ardhurat nga kripto duke filluar nga 1 janari 2022 - një zhvendosje që në fakt është marrë me një tërheqje të konsiderueshme nga tregu. Rutina krejt e re do të ngarkojë një taksë prej 20% për të gjitha fitimet e kapitalit të tregtimit të kriptove mbi 2,300 dollarë.

Lexo artikullin:  Senatorët amerikanë i bëjnë thirrje Facebook -ut të ndërpresë pilotin e Portofolit Crypto duke cituar aftësinë 'e pamjaftueshme' për t'i mbajtur konsumatorët të sigurt

Në prill, autoritetet tatimore të Seulit morën 22 milion dollarë në kriptë nga njerëzit dhe drejtuesit e biznesit që u detyroheshin taksa të jashtëzakonshme.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju