Për skermën: Nëse kjo është një kripto bearish, sa kohë mund të zgjasë?

A është një kthim i favorshëm përbrenda, apo kripta po fillon një bezdi? Uncleshtë e paqartë se ku do të shkojnë me siguri vendet e tregut, kështu që vlerësoni realitetet.

Në gardh: Nëse ky është një treg i kripto ariut, sa mund të zgjasë?

Në të vërtetë kanë qenë aktualisht 3 muaj, sepse norma e Bitcoin erdhi në një kulm në të gjitha kohërat thjesht ngurruese prej $ 65,000. Për shumë 2 muajt e fundit, Bitcoin (BTC) në të vërtetë ka shitur varietetin $ 30,000 - $ 40,000, për sa kohë që 54% më pak se lartësia e tij

Recesioni erdhi me një kohë kur disa ekspertë parashikonin saktësisht të kundërtën - një koleksion i ciklit dem për të shkuar në rritje të dokumenteve të reja brenda muajve - me disa gjithashtu duke menduar se një normë BTC me gjashtë shifra do të shfaqej me siguri këtë vit.

Atëherë, çfarë po ndodh? A është recesioni aktual i tregut thjesht një vend në një trajektore ose përndryshe një trajektore më e lartë, apo a është parë tregu i kripto-ve në llojin e rajonit të qëndrueshëm bearish për herë të fundit në 2018?

Metrika bullish

Detyra historike e normës Bitcoin ka një marrëdhënie tërheqëse me prerjen e saj në gjysmë cikle, me ngritjet e mëparshme të të gjitha kohërave duke u arritur brenda rreth 12 deri në 18 muaj të përgjysmimit. PlanB, projektuesi i versionit të normës BTC të Stock-to-Flow, është ndër avokatët më të kënduar të kësaj. Në Twitter, eksperti qëndron i paduruar që Modeli i Aseteve të Kryqëzuara nga Fondi (S2FX) parashikon një aktivitet më të favorshëm, duke treguar recesione të krahasueshme momentale para tubimeve legjendare në ciklet e mëparshme.

Pra, shumë, versioni S2FX ka qenë në të vërtetë vetëm një nga parashikuesit e normës më precize të Bitcoin gjatë gjithë viteve. Si përmirësim, metrikat brenda zinxhirit shfaqen për të mbështetur konceptin që pikëpamjet bearish mund të jenë afatshkurtra. Për rrethana, shpejt pas lartësisë së normës së prillit të Bitcoin, investitorët menjëherë filluan të zhvendosnin fondet në shkëmbime, duke përfunduar një ekzekutim pothuajse të pa ndalur tetë-mujor të HODLing.

Igneus Terrenus, kreu i ndërveprimeve në shkëmbimin e kriptove Bybit, mendon se investitorët e përkohshëm ishin përgjegjës për shitjen duke iu përmbajtur niveleve të larta të normës së BTC. Ai e informoi Crypto -nPumpLajme:

“Një seri ngjarjesh të heqjes së borxheve shkundën shumë spekullatorë afatshkurtër, kapitullimi i të cilëve përbën pjesën më të madhe të humbjeve të realizuara në muajt e fundit. Ndërsa euforia në fillim të vitit është shpërndarë, balenat dhe mbajtësit afatgjatë kanë mbetur të sigurt përmes ndjenjave të përgjithshme të tregut. "

Sidoqoftë, gjatë javëve të tanishme, sistemet e tregtimit në të vërtetë kanë parë edhe një herë fonde të spërkatura. Raporti i Realizuar HODL i Glassnode, i cili ndjek dëshirën e financuesve për të lejuar shkëmbimin e zotërimeve të tyre, gjithashtu paraqitet në pasqyrë të modeleve të krahasueshme që janë parë në ciklet e mëparshme.

Richard Nie, ekspert i studimit parësor në Bingbon, mendon se qarkullimet e këmbimit janë informuese. Duke folur me CryptoPumpLajmi, ai ra dakord që treguesit tregojnë një ndryshim të favorshëm. "Ne duhet t'i kushtojmë vëmendje numrit të mbajtësve të balenave dhe sasisë së BTC të mbajtur nga shkëmbimet," tha ai, duke përfshirë që "sa më shumë BTC të tërhiqet nga shkëmbimet dhe të zhvendoset në adresa private, ky është një sinjal i fortë bullish."

Mati Greenspan, pronar si dhe CEO i Quantum Economics, informoi CryptoPumpLajme: “Tani për tani vëllimet e kriptove në shkëmbime janë më të ultat që kanë qenë gjatë gjithë vitit. Sapo të fillojë përsëri tregtimi, ky do të ishte një tregues i mirë se përgjumja ka përfunduar. "

Indikacione më të gjera të favorshme

Financimi i projektit është një tregues shtesë i konsiderueshëm i pamjes së tregut, si dhe 2021 ka qenë në fakt një vit mbresëlënës për fillestarët kripto-startup. Siç raportohet nga CryptoPumpLajmet, tregu i kriptove pa edhe më shumë financime në tremujorin e parë të 2021 sesa në të gjithë vitin e krijuar, duke tërhequr 2020 miliardë dollarë.

Lexo artikullin:  Elon Musk, Mark Kuban diskutojnë përdorimin e Dogecoin për të zgjidhur problemin e postës elektronike në Twitter

Recesioni sepse prilli nuk tregon se ka shkatërruar dëshirat e investitorëve në të gjitha. Në fund të majit, ofruesi i qëndrueshëm Bitcoin Circle u rrit 440 milion dollarë, si dhe vetëm disa ditë më vonë, Grupi i Aseteve Cryptology të Mike Novogratz prezantoi se po lëshonte një fond të përbashkët kripto me vlerë 100 milion dollarë.

Nga mesi i qershorit, Bloomberg në të vërtetë kishte raportuar se investimi i përgjithshëm financiar mbështetës financiar në kripto për vitin ishte aktualisht rreth 17 miliardë dollarë. Edhe duke shënuar 10 miliardë dollarë që Bllokimi i njëjtë kaloi drejt përpjekjes së tij të re të këmbimit, mjafton të tregojmë se efikasiteti i tremujorit të dytë të tregut kripto nuk ka ndikuar ende në zhvillimin e investimeve financiare të mbështetjes financiare.

Po kështu ka elementë makro të tregut për t'u marrë në konsideratë. Midis një parashikimi të përsëritur që kufizohet me gjendjen e klimës ekonomike ndërkombëtare, disa, të përbërë nga Robert Kiyosaki - shkrimtar i Dadit të Pasur të Vogël - në të vërtetë kanë parashikuar një përplasje të bursës. Në situatën e Kiyosaki, ai gjithashtu u ka bërë thirrje tifozëve të tij që të grumbullojnë ar dhe Bitcoin. Ka indikacione që Bitcoin mund të përfundojë duke qenë shumë më e lidhur me furnizimet, megjithatë një shitje e furnizimit në masë do të thotë që financuesit të mbështeten në mënyrë të pashmangshme në BTC si një vend i sigurt -pasuri e rruajtur?

Një faktor shtesë për t’u marrë në konsideratë është azhurnimi i ardhshëm i Taproot i Bitcoin si rezultat i aktivizimit në nëntor. Ai shënon azhurnimin e parë në rrjetin Bitcoin sepse piruni i Dëshmitarit të Segreguar (SegWit), i cili ndodhi në gusht 2017. Për kursin e trajnimit, nga një shtesë legjendare në një rekord të ri të lartë të të gjitha kohërave, me 20,000 dollarë në dhjetor 2017. difficultshtë e vështirë të kuptohet nëse sfondi mund të kopjohet vetë këtu ose nëse ka edhe ndonjë lloj marrëdhënie të drejtë midis azhurnimeve, si dhe tregjeve, megjithatë është ia vlen të kihet parasysh.

Mbart në llojin e autoriteteve rregullatore

Definshtë e qartë që presionet më të mëdha bearish që formojnë tregjet gjatë dy muajve të fundit në të vërtetë kanë qeverisur. Më e rëndësishmja, goditja e minierave e qeverisë federale kineze ka zhvilluar në të vërtetë paparashikueshmëri mbizotëruese. Shumë procedura të mëdha minerare në të vërtetë janë detyruar jashtë linje - në shumë raste plotësisht, si dhe në të tjerat shkurtimisht ndërsa lëviznin nga Kina në faqet e internetit të reja. Kjo lëvizje pa diskutim erdhi me një shpenzim të konsiderueshëm, si dhe ndërkohë, telashet e minierave të Bitcoin në të vërtetë kanë ndërmarrë rënien e saj më të madhe në sfond, thjesht duke vërtetuar efektin që goditja ka kryer në të vërtetë rrjetin.

Sidoqoftë, ligjvënësit nga kombe të ndryshme kohët e fundit gjithashtu kanë filluar të marrin një kripto më të hollësishme. India, e cila sapo hapi pozicionin e saj ndaj kriptovalutave në vitin 2020, mund të mendojë edhe një herë për një kufizim, megjithëse rrethana mbetet të përparojë.

Autoriteti i Sjelljes Financiare i Mbretërisë së Bashkuar gjithashtu kohët e fundit lëshoi ​​një Binance të luftës, duke e detyruar atë të hiqte dorë nga fillimi i një detyre të kontrolluar në vend. Tani, kompanitë e kripto janë duke marrë aplikime për licencim në Mbretërinë e Bashkuar, ndërsa klientët po lokalizohen të mbyllur nga shkëmbimi nga institucionet e tyre financiare.

Në themel, Binance ka qenë në të vërtetë nën drejtimin e stresit nga e gjithë bota, për një përzgjedhje të faktorëve. Në ndërkohë, është ende e paqartë nëse autoritetet rregullatore janë duke ndjekur Binance veçanërisht ose nëse shkëmbimi është parë thjesht si një përfaqësim i pjesës së mbetur të kripto tregut.

Lexo artikullin:  Ekzekutivi i Bankës së Amerikës e sheh Crypto-n si klasë të aktiveve: "Unë nuk e shoh fare si konkurrencë"

Related: Binance në mes të rrugës: A po marrin parasysh autoritetet rregullatore kriptën?

Ekspertët institucionalë në të njëjtën mënyrë kanë bërë parashikime kërcënuese në lidhje me normën e Bitcoin, me JPMorgan duke siguruar një paralajmërim që marrëveshja afatshkurtër për BTC të mbetet e paparashikueshme. Ndërsa këto rritje nuk ka shumë të ngjarë të jenë aq sizmike sa kufizimi i minierave kineze, ato nuk kanë ndihmuar në vetëbesimin e tregut.

Daniele Bernardi, CEO i firmës së administratës fintech Diaman Group, mendon se ka faktorë që duhet të keni parasysh, duke informuar CryptoPumpLajme:

“Nëse analizojmë çmimin e Bitcoin bazuar në modelin S2F, çmimet e Bitcoin kanë potencialin të trefishohen në terma afatshkurtër. Sidoqoftë, në Diaman, ne gjithashtu kemi zhvilluar një model të bazuar në normën e birësimit. Pas këtij modeli, një ATH prej 64 mijë dollarësh është e drejtë. ”

Një situatë dem më e fuqishme?

Siç është rekomanduar më parë që shumë prej sinjaleve tregojnë se ky treg në lulëzim po shkon drejt një mesi, a ekziston një provë e përshtatshme për t'i kthyer ato udhëzime? Të gjitha pikat e marra në konsideratë - si dhe çuditërisht - është e parakohshme të thuhet përfundimisht. Nga njëra anë, ka një trazirë qeverisëse, si dhe një ulje të konsiderueshme të sasisë së tregtisë, duke rekomanduar një mungesë totale të normës së interesit, si dhe përfshirje. Nga të tjerat e ndryshme, ka disa metrika informuese në zinxhir, si dhe indikacione të pamjes së financuesve që tregojnë se grumbullohen për një treg në zhvillim e sipër.

E ngjashme: GBTC zhbllokon kufijtë më të detajuar pasi ndikimi në normën Bitcoin mbetet i paqartë

Megjithatë, në teknikë, problemet e qeverisjes mbeten për të alarmuar tregun, duke konfirmuar që modeli i normave, si dhe financimi i QV-ve nuk janë gjithmonë në gjendje të zbusin çështjet.

Ka goditje edhe më të rëndësishme, pas kësaj mund të jetë që tregu i demave nuk mund të rimëkëmbet. Nëse e vërteta që normat kanë mbajtur mbi 30,000 dollarë deri më tani, pavarësisht nga provimi më i madh i mbrojtjes minerare në sfond, është një dëshmi e presionet e favorshme në lojë.

rrethana aktuale qeverisëse fillon të relaksohet, pasi ka çdo mundësi që përbërësi i favorshëm i ciklit të tregut të luajë ende i vendosur në vendimin e tij të parashikuar. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju