Konsultimet publike zbulojnë interes pozitiv në Shekelin Dixhital të Bankës së Izraelit

Konsultimet publike zbulojnë interes pozitiv në Shekelin Dixhital të Bankës së Izraelit

Izrael &#x 2019; Autoriteti financiar i tij ka publikuar së fundmi një dokument që përshkruan rezultatin e konsultimeve publike të mbajtura për të mbledhur këndvështrime nga ngjarjet e interesuara mbi detyrën e tij të parasë dixhitale të bankës rezervë (CBDC). Autoriteti rregullator zbuloi se kishte marrë në të vërtetë 33 veprime, pesëdhjetë për qind e të cilave nga jashtë e kështu me radhë nga vendi &#x 2019; s zonë fintech.

Shumica e pjesëmarrësve kanë qenë në të vërtetë ndihmuese për strategjinë për të lëshuar një sikël dixhital, duke treguar përfitime të veçanta si mundësia për të nxitur konkurrentët në tregun e vendbanimeve. Më pas, paratë dixhitale &#x 2019; Objektet krejt të reja mund të stimulojnë zhvillimin në Izrael &#x 2019; Sistemi i vendbanimeve, për të cilin dyshuesit thonë se aktualisht është mjaft i fokusuar si dhe përfshin pengesa të larta në hyrje.

Shumë nga individët mendojnë se inkorporimi ekonomik në progres, diçka që Komiteti Drejtues i Shekelit Dixhital mendon për një përfitim të veçantë, duhet të jetë një frymëzim kryesor për nxjerrjen e CBDC. Disa në fakt kanë rekomanduar gjithashtu që krijimi i sektorit fintech, si dhe ulja e çmimeve në sistemin e parave të gatshme duhet të jenë gjithashtu ndër prioritetet kryesore.

Hetimi i privatësisë personale ka ndarë në fakt pjesëmarrësit, midis atyre që këmbëngulin me vendosmëri se sikli dixhital duhet të ketë funksione të ngjashme me paratë që ofrojnë privatësi të plotë, si dhe të tjera që mbajnë një farë shkalle diskrecioni blerjeje duke ruajtur politikat kundër pastrimit të parave për të bërë i sigurt se iniciativat për të luftuar të paraportuarit &#x 201C; e zezë &#x 201D; situata ekonomike nuk pengohet.

Një numër individësh kanë rekomanduar në të vërtetë situata shtesë përdorimi për sikelën dixhitale, siç është transferimi i vendbanimeve të qeverisë federale, të përbërë nga simbole të shënuara që sigurisht do të bënin të mundur funksionet e vendbanimeve për detaje. Furnizimi me ushqim si dhe rregullimi i kujdesit mjekësor janë 2 vende ku organizatat si dhe kompanitë joqeveritare mund të përdorin CBDC për transferime të specializuara.

Banka e Izraelit e zbuloi atë &#x 2019; s duke marrë në konsideratë prezantimin e parave të veta dixhitale në drejtim të përfundimit të vitit 2017. Detyra u vendos në pritje të listës më poshtë një vit, megjithatë pasi ajo punë u kthye në pranverën e 2021, kur autoriteti rregullator përgatiti një dizajn të CBDC , me shumë veprime aktualisht preferojnë punën e inovacionit të librit të shpërndarë. Banka e Izraelit nuk ka marrë ende një vendim për shekelin dixhital, megjithatë në mars ajo deklaroi se nuk i shihte paratë si rrezik për vendin &#x 2019; sistemit bankar.

Lexo artikullin:  Si NFT dhe Metaverse mund të ndihmojnë në shpëtimin e planetit

Etiketat në këtë bankë tregimi të Izraelit, CBDC, Banka Qendrore, konkurrentët, konsultimet, Kripto, Kriptovalutat, Kriptovaluta, Monedha dixhitale, shekel dixhital, Izraeli, Izraeli, letër, Pagesat, tregu i vendbanimeve, Privatësia, konsultimet publike, pjesëmarrësit, përgjigjet, sondazhi

A parashikoni që Izraeli në një moment të lëshojë një variant dixhital të parave fiat mbarëkombëtare? Na tregoni në zonën e vërejtjeve të listuara më poshtë.

Lubomir Tassev

Lubomir Tassev është një reporter nga Evropa Lindore e ditur për teknologjinë, si thënia e Hitchens: "Të jesh autor është ajo që jam, në vend të asaj që bëj". Përveç kriptos, blockchain si dhe fintech, politika kombëtare mbarëbotërore si dhe ekonomia e biznesit janë 2 burime të tjera të ndryshme idesh.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju