Rusia jep 200 mijë dollarë për të ndërtuar një mjet për gjurmimin e transaksioneve kripto

Një kompani ruse e mbështetur në mënyrë indirekte nga banka më e madhe ruse do të ndërtojë një platformë për përcjelljen e kriptove si pjesë e një kontrate prokurimi prej 200,000 dollarësh.

Rusia jep 200 mijë dollarë për të ndërtuar një mjet për gjurmimin e transaksioneve kripto

Autoritetet federale në Rusi po ecin përpara me një plan për të monitoruar nga afër aktivitetin e kriptomonedhës për transaksionet e paligjshme dhe deanonimizimin e identiteteve të përdoruesve të kriptove.

Shërbimi Federal i Monitorimit Financiar Rus (Rosfinmonitoring) ka zgjedhur një kontraktues për zhvillimin e një platforme për ndjekjen e aktivitetit të kriptomonedhës. Sipas të dhënave nga faqja e internetit e prokurimeve shtetërore të Rusisë, vendi do të ndajë 14.7 milion rubla ($ 200,000 USD) nga buxheti i tij për të krijuar një "modul për monitorimin dhe analizimin e transaksioneve të kriptomonedhës" duke përdorur Bitcoin (BTC).

Sipas të dhënave zyrtare, kontrata e prokurimit iu dha një kompanie të quajtur RCO, e cila thuhet se mbështetet në mënyrë indirekte nga banka më e madhe ruse, Sber, e njohur më parë si Sberbank.

Sipas dokumentacionit të kontratës, RCO do të ngarkohet me ndërtimin e një mjeti monitorimi për gjurmimin e lëvizjes së aseteve financiare dixhitale, mbajtjen e një baze të dhënash të kuletave të kriptomonedhës të përfshira në aktivitete të paligjshme, si dhe monitorimin e sjelljes së përdoruesve të kriptove me qëllim identifikimin e tyre.

Platforma gjithashtu do të dizajnohet për të përpiluar profile të hollësishme të përdoruesve të kriptove dhe për të vlerësuar rolin e tyre në aktivitetin ekonomik, si dhe për të identifikuar mundësinë e pjesëmarrjes së tyre në aktivitete të paligjshme. Sipas Rosfinmonitoring, mjeti i ardhshëm i përcjelljes së kriptove të Rusisë do të përmirësonte efikasitetin e monitorimit dhe pajtueshmërisë financiare kryesore, si dhe do të siguronte sigurinë e fondeve buxhetore.

Related: Ligjvënësit rusë përgatisin ndryshimin ligjor për të konfiskuar kripton

Ky zhvillim i fundit shënon një tjetër arritje në përpjekjet e Rusisë për të gjurmuar transaksionet e kriptomonedhës pasi Rosfinmonitoring njoftoi nismën "Transparent Blockchain" që synonte të gjurmonte lëvizjen e aseteve financiare dixhitale një vit më parë.

Siç u raportua më parë, autoriteti planifikoi të "zvogëlojë pjesërisht anonimitetin" e tranzicioneve që përfshijnë asete të mëdha dixhitale si Bitcoin dhe Ether (ETH), si dhe kriptovaluta të orientuara nga privatësia si Monero (XMR). Rosfinmonitoring zbuloi fillimisht planet për të ndjekur kalimet e kriptove në gusht 2018.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju