Rusia do të ndryshojë 13 ligje dhe kode për rubla dixhitale

Rusia do të ndryshojë 13 ligje dhe kode për rubla dixhitale

Ligjvënësit rusë po planifikojnë të fillojnë punën për rregullimet e autorizuara të detyrueshme për të zbatuar idenë e rublës dixhitale në janar 2022. Këto përpjekje do të fillojnë së bashku me nisjen e një eksperimenti për institucionin financiar qendror dixhital Forex (CBDC), kryetar i Komisionit parlamentar të Tregut Financiar , Anatoly Aksakov, këshillonte ruse çdo ditë Izvestia.

Rusia do të ndryshojë 13 ligje dhe kode për rubla dixhitaleAnatoli Aksakov

Aksakov identifikoi se jo më pak se tetë udhëzime ligjore federale dhe 5 kode - Kodi Civil, Tatimor, Buxhetor, Penal dhe Administrativ - duan të ndryshohen për zbatimin e rublës dixhitale. Dispozitat e reja do të prekin shumë fusha të tilla si për shkak të kompetencave të Bankës së Rusisë për të rregulluar qarkullimin e një forex krejt të re, legalizimin e tij si një metodë kostoje, sigurinë e autorizuar për mbajtësit e saj, etj.

Rusia miratoi një rregullore të veçantë që rregullon "ndihmat monetare dixhitale", e cila hyri në fuqi fillimisht në këtë 12 muaj. Aksakov është i kënaqur, megjithatë, që anëtarët e Dumës së Shtetit, shtëpia më e ulët e parlamentit, duhet të bëjnë dallimin midis ideve të monedhave dixhitale, monedhave të qëndrueshme dhe rublës dixhitale. Ai gjithashtu mendon se siguria gjyqësore për të drejtat e lidhura duhet të sigurohet dhe miniera e kriptove të rregullohet. Deputeti tha:

Kriptovalutat konvencionale, monedhat e qëndrueshme dhe forex shtetërore dixhitale duhet të kenë përkufizimet e tyre, të cilat duhet të pasqyrohen brenda ligjeve.

Banka e Rusisë (CBR), institucioni financiar qendror i vendit, synon të fillojë testimin e platformës për rublën dixhitale në janar. (*13*) për idenë e CBDC të zbuluar këtë pranverë, prototipi duhet të përgatitet në krye të 12 muajve.

Raporti i medias zbulon se gjykimi ka të ngjarë të kryhet në një sërë nivelesh. Gjatë fazës parësore, CBR do të sfidojë forex-in dixhital. Më vonë, shumëllojshmëria e anëtarëve brenda sipërmarrjes pilot ka të ngjarë të rritet nga 12 bankat aktuale. Përfaqësuesit e autoritetit financiar komentuan më tej:

Bazuar në rezultatet e këtij pilotimi, ka të ngjarë të zhvillohet një udhërrëfyes për futjen e rublës dixhitale, përveç ndryshimeve të detyrueshme të ligjeve.

(*13*) për botimin, Ministria Ruse e Zhvillimit Ekonomik ka thënë gjithashtu se futja e rublës dixhitale do të kërkonte rregullim të veçantë legjislativ. "Së paku, ndoshta do të jetë e detyrueshme të thuhet se ndoshta do të jetë e mundur të paguhet me një rubla dixhitale në kontrast me monedhat standarde dixhitale," në përputhje me Alexey Minaev, zëvendësdrejtor i Departamentit të Zhvillimit të Ekonomisë Dixhitale.

Lexo artikullin:  Gjetjet e sondazhit të Gallup të këtij viti sugjerojnë 6% të Investitorëve të Shteteve të Bashkuara që posedojnë Bitcoin

Duke folur për Izvestia, Minaev e përshkroi prezantimin e monedhave dixhitale mbarëkombëtare si një zhvillim mbarëbotëror. Zyrtarët e autoriteteve theksuan gjithashtu se ky lloj parash praktikisht nuk ka të bëjë me kriptovalutat e decentralizuara.

Bankat qendrore në mbarë botën kanë eksploruar emetimin e mundshëm të CBDC-ve në përgjigje të rritjes së njohjes së kriptomonedhave dhe përdorimit në rënie të parave. Përveç Bankës së Rusisë, këto përfshijnë Bankën Qendrore Evropiane dhe Rezervën Federale të SHBA. Banka Popullore e Kinës ka në thelb sipërmarrjen më superiore, me provat në shtëpi tashmë duke u zhvilluar dhe planet për të hedhur një vështrim në juan dixhital në transaksionet ndërkufitare.

A mendoni se Rusia do të sfidojë në mënyrë efikase rublën dixhitale? Ndani pritshmëritë tuaja brenda pjesës së komenteve nën.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju