Trupi Tatimor i Afrikës së Jugut Përditëson Udhëzimet e Taksave të Kriptuara, Konfuzioni vazhdon

Siç zbulohet në SARS &#x 2019; faqe e tatimit mbi kripto-aktivin, &#x 201C; të ardhurat e marra ose të grumbulluara nga blerjet e pronave kripto mund të kufizohen në llogarinë e të ardhurave nën &#x 2018; fitimet bruto. ' &#x 201D; Përndryshe, udhëzimi krejt i ri pretendon përfitime të tilla &#x 201C; mund të konsiderohet financim në natyrë, siç përcaktohet në Programin e Tetë të Aktit për tatimin sipas standardit të Tatimit mbi Fitimet Kapitale (CGT). &#x 201D;

SARS gjithashtu zbulon se &#x 201C; tatimpaguesit janë gjithashtu të kualifikuar për të trajtuar kostot e lidhura me grumbullimet ose faturat e pronave kripto, me kusht që një shpenzim i tillë të mbahet në prodhimin e tatimpaguesit &#x 2019; s të ardhurat dhe gjithashtu për funksionet e profesionit. &#x 201D;

Ndërkohë, një kompani konsulente tatimore, Tax Consulting SA, informoi për Bitcoin Bitcoin News në një e-mail se revista e udhëzimeve ndoshta duhet të shihet më së miri në kontekstin e vërejtjeve të shumta të bëra kohët e fundit nga SARS mbi taksën e pronave kripto Me

Siç është raportuar më parë nga Bitcoin com News, pronarët e kriptove të Afrikës së Jugut të zbuluar në anën e gabuar të rregullores aktualisht hasin në burg të realizueshëm. Në mënyrë të ngjashme, Tax Consulting SA këmbëngul se udhëzimi krejt i ri mbi tatimin mbi pronën mbi kripton është një tregues shtesë i asaj se si SARS aktualisht e sheh kripto tatimin si një burim vendimtar të të ardhurave dhe gjithashtu nivelin në të cilin me siguri ka shumë të ngjarë të zbatojë konformitetin.

Kostoja e mos zbulimit

Rrjedhimisht, në vlerësimin e udhëzimit krejt të ri, grupi Tax Consulting SA pretendon &#x 201C; të gjithë njerëzit që kanë marrë dhe gjithashtu kanë prona kripto gjatë gjithë vitit tatimor duhet t'i bëjnë të ditura këto prona në SARS në kthimet e tyre, pavarësisht nëse ka ndodhur ndonjë lloj rasti i tatuar. &#x 201D; Grupi paralajmëron megjithatë se &#x 201C; kjo është e thjeshtë të gabohet dhe gjithashtu tatimpaguesit duhet të sigurohen që të ecin tërësisht. &#x 201D; Konsulenca Tatimore SA gjithashtu paralajmëroi:

Aty ku nuk e bëni këtë zbulim, gjithashtu nga pakujdesia, kjo është aktualisht një vepër penale sipas Ligjit të Administratës Tatimore.

Në lidhje me &#x 201C; konfuzion &#x 201D; nëse një rast i tatuar duhet të trajtohet si tatim mbi të ardhurat ose fitimet, kompania konsulente kërkon që &#x 201C; detajet e publikuara [nga SARS] më parë sot sigurojnë vetëm raste të zbulimit të taksave mbi fitimet e financimit. &#x 201D; Gjithashtu, për shkak se agjencia e mbledhjes së të ardhurave në fakt nuk ka ofruar raste të zbulimit të tatimit mbi të ardhurat, ajo &#x 201C; nënkupton që tatimpaguesit mund të bien në anën e gabuar të rregullores thjesht duke iu përmbajtur udhëzimeve të dhëna nga SARS. &#x 201D;

Lexo artikullin:  Shpenzimi i një vargu prej 20,000 BTC - 2 transaksione balenash Bitcoin lëvizin mbi 1.2 miliardë dollarë

Megjithatë, pavarësisht nga kjo mungesë e cilësisë, Tax Consulting SA u kërkon pronarëve të kriptove ende të kenë nevojë të zbulojnë pasi &#x 201C; nuk ka asnjë metodë legjitime për financuesit e pronës kripto që të qëndrojnë &#x 2018; i pazbulueshëm &#x 2019; nga pikëpamja SARS. &#x 201D; Kompania sugjeron që &#x 201C; mos zbulimi është i pakthyeshëm dhe gjithashtu [se kjo] me siguri do të kthehet në disa vjet për të kapërcyer tatimpaguesin. &#x 201D;

Cilat janë pamjet tuaja në SARS &#x 2019; udhëzimet më të reja të taksave të kriptos? Na tregoni se çfarë besoni në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë.

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju