Banka Kombëtare e Zvicrës provon CBDC në transaksione me pesë banka

Banka Kombëtare e Zvicrës provon CBDC në transaksione me pesë banka

Një gamë e gjerë transaksionesh duke përfshirë paranë elektronike të bankës rezervë me shumicë (CBDC) në fakt janë rafinuar gjatë fazës së dytë të Projektit Helvetia, ekspozoi Banka Kombëtare e Zvicrës (SNB) në një njoftim për shtyp të dhënë të enjten.

Provat kryhen si pjesë e një përpjekjeje të përbashkët midis SNB, Bankës për Shlyerjet Ndërkombëtare (BIS), dhe gjithashtu SIX, kompania kryesore e zgjidhjeve të kornizës monetare në Zvicër Pesë banka industriale u përfshinë gjithashtu &#x 2013; Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, Hypothekarbank Lenzburg, dhe gjithashtu UBS.

Eksperimenti, i cili ndodhi në tremujorin e fundit të 2021, zbuloi negocimin e planit ndërbankar, financiar, si dhe transaksionet ndërkufitare në sistemet e ekzaminimit të SIX Digital Exchange (SDX), sistemit zviceran të negociatave bruto në kohë reale SIX Interbank Clearing. (SIC), dhe gjithashtu sistemet kryesore financiare, përshkroi SNB.

Banka rezervë zvicerane dhe gjithashtu banka të tjera të ndryshme inkorporuan një CBDC me shumicë në sistemet e tyre ekzistuese të zyrës mbështetëse dhe gjithashtu procedurat. SNB mban parasysh se në të ardhmen, një larmi në rritje e zotërimeve monetare sigurisht që do të tokenizohet ndërsa kornizat monetare sigurisht që do të funksionojnë në teknologjinë moderne të ditarit të shpërndarë (DLT). Rregullatorët mund të kërkojnë të mbulojnë tregjet e pronave të shënjuara në planet e tyre financiare, deklaroi autoriteti dhe sqaroi gjithashtu:

Kërkesat e qeverisjes ndërkombëtare rekomandojnë që drejtuesit e kornizave jetike sistematike duhet të përpunojnë zotimet në paratë e bankës rezervë sa herë që janë të dobishme dhe gjithashtu të disponueshme. Ndërsa asnjë nga sistemet ekzistuese të bazuara në DLT nuk është ende sistematik, ato mund të bëhen të tilla në të ardhmen.

&#x 201C;Për të vazhduar përmbushjen e kërkesave të tyre për të bërë sigurime të caktuara financiare dhe gjithashtu monetare, bankat rezervë kërkojnë të qëndrojnë në krye të rregullimit teknik. Projekti Helvetia &#x 2026; lejoi SNB-në të zgjeronte të kuptuarit e saj se si siguria e parave bankare rezervë mund të përfshihej në tregjet e pronave të shënjuara, &#x 201D; përfshirë André 9; një M.Maechler, pjesëmarrëse e bankës &#x 2019; Bordi i kontrollit.

Lexo artikullin:  Kazakistani me sa duket u mundëson bankave të përpunojnë blerjet e kriptos

Deklaratat e Bankës Kombëtare të Zvicrës se Helvetia është vetëm një detyrë eksploruese, duke rekomanduar që ajo nuk duhet të konsiderohet si strategji për të ofruar një CBDC me shumicë Në dhjetor, SNB, përveç Bankës së Francës dhe gjithashtu BIS, kreu një eksperiment tjetër, duke shqyrtuar aplikacionin e CBDC me shumicë në pagesat ndërkufitare. Projekti Jura përdori DLT dhe gjithashtu u njoh me ndihmën e biznesit të sektorit ekonomik.

Etiketat në këtë përrallë BIS, CBDC, Banka Qendrore, Kripto, Kriptovaluta, Kriptovaluta, Monedha dixhitale, Libri i Shpërndarë, DLT, Eksperiment, Helvetia, Jura., detyrë, SDX, 6, SNB, zvicerane, Banka Kombëtare Zvicerane, Zvicër, Test, Provë, me shumicë, me shumicë CBDC

A parashikoni që Banka Kombëtare Zvicerane të sigurojë përfundimisht një CBDC me shumicë? Le të kuptojmë në fushën e vërejtjeve të renditura më poshtë.

Lubomir Tassev

Lubomir Tassev është një reporter nga Evropa Lindore e ditur për teknologjinë, si thënia e Hitchens: "Të jesh autor është ajo që jam, në krahasim me atë që bëj". Përveç kriptos, blockchain dhe gjithashtu fintech, politika kombëtare globale dhe gjithashtu ekonomia e biznesit janë 2 burime të tjera të ndryshme motivimi.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju