Blockchains i Gjeneratës së Tretë do të marrin Defi Slack të mbetur nga Ethereum

Edhe pse shumë njerëz mund ta kenë gjetur atë kohët e fundit, inovacioni i blockchain ka qenë në të vërtetë një kohë e mjaftueshme për të vazhduar nga fillimi në të dytin, si dhe aktualisht metodat e gjeneratës së tretë.

Blockchain i gjeneratës së parë filloi me Bitcoin, një zgjedhje e rekomanduar për hegjemoninë e zgjidhjeve ekonomike qendrore. Ai hodhi strukturën për një mjedis ekonomik të decentralizuar, megjithatë rrjeti Bitcoin ofroi performanca të kufizuara, kishte nevojë për fuqi të madhe llogaritëse për të ekzekutuar, si dhe përjetoi një mungesë serioze të ndërveprimit.

Kjo shkaktoi prezantimin e Ethereum në 2015, duke vënë në dukje agimin e gjeneratës së dytë të metodave të blockchain. Ndërsa Vitalik Buterin prezantoi performancën e mençur të marrëveshjes në blockchain, ai stimuloi një ndryshim standard që bëri të mundur që kriptovalutat të zhvendoseshin nga pajisjet ekonomike për të ofruar një funksion shumë më funksional.

Ethereum &#x 2019; Problemet vazhdojnë të grumbullohen

Ethereum hapi hyrjen për financimin e decentralizuar (defi) duke bërë të mundur për &#x 201C; transferimi i kushtëzuar &#x 201D; të informacionit, si dhe me vlerë në zinxhir. Që pas kësaj, Ethereum ka hyrë në të vërtetë në një zbavitje lëvizëse, duke u vulosur si sistemi më i mirë për futjen e dapp-ve, NFT-ve, si dhe metodave defi.

Zhvilluesit si dhe adoptuesit e mirëpritën Ethereum-in si dhe filluan të prodhojnë simbolet e tyre ERC20, shumë për të cilat sistemet e rrjeteve sociale filluan të flasin për &#x 201C;përmbysjen &#x 201D; &#x 2014; ku ETH me siguri do të kalonte BTC në lidhje me kapitalizimin e tregut.

Sidoqoftë, pavarësisht nga suksesi i tij, çështjet shpejt përfunduan të dukshme në zinxhirin e bllokut Ethereum. Ndërsa detyrat krejt të reja u morën në masë në mjedisin Ethereum, rrjeti filloi të haste probleme të shkallëzimit. Ngarkesat e gazit të ndezura me mbulesën e çatisë, si dhe qarkullimi i kufizuar i marrëveshjes përfunduan si një problem i përditshëm.

Vitalik Buterin, projektuesi i Ethereum, ka zbuluar gjithashtu pasiguritë e tij në lidhje me Ethereum &#x 2019; aftësia për të shtrirë, duke pretenduar,

Shkallueshmëria [aktualisht] tërheq; stili i blockchain në thelb mbështetet në bllokimet e trafikut ku nyjet private duhet të përsosin çdo marrëveshje në të gjithë rrjetin.

Ndërsa përmirësimi i sugjeruar i Ethereum 2.0 siguron shërbime për problemet ekzistuese që mjegullojnë rrjetin Ethereum, pika e shenjtë &#x 2019; t avancuar si të përgatitur. Fillimisht e planifikuar për një prezantim në vitin 2019, faza fillestare e ETH 2.0 filloi në dhjetor 2020. Dhe me 2 faza të tjera përpara, ka shumë pak mundësi për një lëshim të plotë përpara vitit 2022.

Si i tillë, nuk është &#x 2019; Zbukurimi i rastit që rrjeti ka një rrugë të gjatë përpara se të mund të përmbushë vizionin e tij kryesor për të përfunduar të jetë globi &#x 2019; s &#x 201C; sistemi kompjuterik i decentralizuar. &#x 201D;

Këtu vijnë Protokollet e Gjeneratës së Tretë

Pavarësisht përparimeve të avancuara nga Bitcoin si dhe Ethereum, zinxhirët mundohen nga shkallëzueshmëria e tyre e veçantë, si dhe problemet e performancës. Në të njëjtën kohë, të dy rrjetet kërkojnë që burime të konsiderueshme kompjuterike të funksionojnë. E gjithë kjo në fakt ka shkaktuar një cikël të vazhdueshëm çmimesh të ngadalta të xhiros, si dhe çmime jashtëzakonisht të larta.

Shumë shërbime të shkallëzimit të shtresave 2 janë krijuar në fakt për të hequr qafe çështjet integrale me Bitcoin si dhe me Ethereum, secila duke arritur nivele të ndryshme suksesi. Shërbimet e shtresës -2 kanë marrë në fakt problemet e ndërveprimit si dhe të shkallëzimit në një nivel, megjithatë çështjet thelbësore të lidhura me sistemet e marrëveshjeve si dhe minierat nuk janë marrë parasysh ende.

Lexo artikullin:  Analiza e çmimit 7/16: BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, DOGE, DOT, UNI, BCH, LTC

Kjo është ajo ku blloqet e gjeneratës së tretë hyjnë në imazh. Ndërsa disa metoda të gjeneratës së tretë mund të përmirësojnë rrjetet ekzistuese të blockchain, të tjerat janë blockchain krejtësisht të reja që shfaqin një gamë të gjerë atributesh si dhe performanca. Nga stilet me shumë shtresa deri te sistemet gjeniale të marrëveshjeve, metodat e gjeneratës së tretë të blockchain nuk janë thjesht plotësisht me aftësinë për të zgjidhur problemet e shkallëzimit siç shfaqen, por janë gjithashtu jashtëzakonisht të ndërveprueshme, të shpejta dhe të lira.

Nuk ka asnjë përgënjeshtrim që bumi defi ndodhi si rezultat i Ethereum të cilin Ethereum ende kontrollon tregun defi. Sidoqoftë, ndërsa detyrat e reja defi të përmirësuara metodat e bllokut të gjeneratës së tretë shfaqen në imazh, Ethereum &#x 2019; Autoriteti i tij do të testohet pa dyshim.

Duke qenë se defi mbetet për të rritur tregun e saj, e mëposhtme &#x 201C;Defi Boom &#x 201D; ndoshta do të ketë origjinën nga zinxhirët që lindin që janë shumë më të shkathët dhe më të përqendruar se avancimet e mëparshme të rrjetit blockchain. Siç u tha, detyrat tërheqëse janë duke u përafruar për blockchains më të fundit pasi koleksionet e kriptoverse mbledhin tabelën për &#x 201C; pas rrokullisjes së madhe. &#x 201D;

Beteja për Defin: Me Cardano, Solana, si dhe Polkadot

Kur kjo përfshin rëndësinë e tregut, Cardano, Solana, si dhe Polkadot janë në krye të paketës. Secili sistem ofron një sërë atributesh, kjo është arsyeja pse një konsorcium detyrash krejt të reja po rreshtohen për të filluar zhvillimin e sugjerimeve të tyre për këto zinxhirë.

Për rrethana, Ardana, Cardano &#x 2019; s stablecoin si dhe qendra defi, bën të mundur që Cardano të rritet menjëherë në peizazhin defi. Sistemi si dhe metodat e tij bazë janë krijuar nga një perspektivë makro defi për të përdorur individët performancat e nevojshme për të ndihmuar në ruajtjen e të gjitha llojeve të klimave të decentralizuara ekonomike në zinxhirin Cardano. Ajo do të funksionojë si një shtresë bazë monetare, duke mbështetur Cardano &#x 2019; Situata ekonomike e decentralizuar duke përdorur modele të metodave të konfirmuara tradicionalisht për kompozimin, performancën e financimit, si dhe sigurinë.

Si përbërës i udhërrëfyesit të saj të llogaritur, Ardana do të prezantojë shpejt dUSD. Ky stabilcoin i provuar dhe i mbështetur nga kolaterali në zinxhir do t'i ndihmojë individët të vendosin ADA-në e tyre si dhe zotërime të tjera të qëndrueshme për të funksionuar. Sistemi do të prezantojë gjithashtu AMM dex (shkëmbim i decentralizuar), Danaswap, për pishina të qëndrueshme me shumë asete. Sipas grupit Ardana, Danaswap do të përdorë këmbime me efikasitet të kapitalit ndërkohë që do të ketë shumë pak rrëshqitje, si dhe do të bëjë të mundur që kompanitë e likuiditetit të përdorin shanset e kthimit me rrezik të ulët.

Një tjetër fushatë entuziaste që ka rrëmbyer stafetën ku përfundoi Ethereum është Acala, qendra e likuiditetit defi që shfrytëzon atributet e integruara të metodës blockchain të gjeneratës së tretë Polkadot Aktualisht, praktikisht çdo stabilcoin është përmirësuar në rrjetin Ethereum, duke kufizuar nxitjen si dhe përdorimin. Acala synon ta ndryshojë këtë të vërtetë duke përdorur Polkadot &#x 2019; shkalla e s, ndërveprueshmëria ndër-zinxhirore, si dhe efikasiteti i kostos për të përdorur një qendër defi me likuiditet të integruar, si dhe aplikacione të gatshme të decentralizuara ekonomike.

Po kështu, Acala pohon të zgjidhë marrëveshjet për një pjesë të asaj që kërkojnë rrjete të tjera të ndryshme, duke zhvilluar një anë të matshme në garën defi. Sistemi do të mbajë tarifa të vogla gazi që ndikohen pak nga ndërlikimi i marrëveshjes me Polkadot &#x 2019; Dizajni i karikimit të bazuar në peshë. Në përmirësim, Acala gjithashtu do të paraqesë një &#x 201C; modifikimi i kërcënimit matematik &#x 201D; funksion që do të personalizojë menjëherë specifikimet e kërcënimit për financimin e tij si dhe metodën e huazimit, të përbërë nga normat e interesit si dhe nga proporcionet e kolateralit.

Lexo artikullin:  Festoni me Crypto Ndërsa Ethereum mbush gjashtë vjet

Më në fund, në këtë betejë të vazhdueshme për pjesën defi të tregut, Atani, sistemi i gjithëpërfshirës i tregtimit të kriptove përmirësoi Solana &#x 2019; rrjeti i blockchain, është një konkurrent shtesë me peshë të rëndë për t'u kontrolluar. Sistemi përfshin pajisje totalisht falas të tregtimit të kriptove, si dhe në fakt ka bashkëpunuar me shkëmbime kryesore si Kucoin, Binance, Okex, Bitfinex, Poloniex, si dhe akoma më shumë për të përdorur individët me tarifa tregtare të reduktuara.

Atani së fundmi prezantoi kolektorin e tij krejt të ri dex në Solana, për të ofruar atribute të transmetimit të porosive duke përdorur bashkëngjitjet si monitorimi i profilit, sinjalet e kostos, vlerësimi teknologjik, si dhe shumë më tepër. Me këtë koleksionist si dhe Solana &#x 2019; s cilësi të larta të rrënjosura, Atani &#x 2019; Strategjia e saj është të zvogëlojë fërkimin midis mjedisit të fragmentuar defi, duke siguruar likuiditet nga cexs (shkëmbimet qendrore) si dhe dexs në mjedisin Solana duke garantuar asistencë me shumë zinxhirë.

Rruga përpara

Ne shenjtëroren &#x 2019; Në fakt, ajo ka dëmtuar sipërfaqen kur ka të bëjë me përfitimin e kapacitetit aktual të defi. Web 3.0 po zgjerohet, si dhe qyteti në mbarë botën po përfundon duke u bërë shumë më i vogël. Në të njëjtën kohë, zgjidhjet defi janë aq të avancuara si për ata që nuk kanë bankë në mbarë botën ashtu edhe për ata me banka të dobëta, saqë kërkojnë edhe më shumë hapësirë ​​për t'u rritur, po aq sa metodat ekzistuese shtypin kufizimet e aftësisë së rrjetit.

Nga një këndvështrim i paanshëm, Polkadot, Cardano, Solana, si dhe shumë sisteme të tjera të ndryshme të gjeneratës së tretë blockchain përdorin shërbimet shumë të nevojshme për shkallëzimin, si dhe ndërveprueshmërinë që në fakt kanë rënduar zinxhirët e trashëgimisë. Ato janë më të shpejta, shumë më të mbrojtura, të lira, si dhe kanë reduktuar marrjen e burimit, duke i vendosur ato si shërbime gjithëpërfshirëse që përfitojnë gjerësisht të gjithë tregun e kriptomonedhave. Me Ethereum 2.0 &#x 2019; Duke nisur ende një metodë të gjatë jashtë, metodat e gjeneratës së tretë të blockchain janë aktualisht më poshtë për të bërë trajnime të mëdha, si dhe për të marrë defi në shkallën e mëposhtme.

Etiketat në këtë përrallë Cardano, DeFi, ETH2.0, Ethereum, Polkadot, Solana, The Flippening Watch, blloqe të gjeneratës së tretë

Cili rrjet supozoni se do të fitojë garën defi? Le të njohim në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju