Ky model tradicional tregtar nënkuptonte që norma e Bitcoin në të vërtetë kishte arritur një epërsi

Në analizën teknike, tregtarët përkthejnë zhvillimin e kokës dhe shpatullave si një tregues i fortë se një kthesë model mbetet në procedurë.

Ky model klasik tregtar sinjalizoi se çmimi i Bitcoin kishte arritur një majë

Tregtarët priren të përqendrohen tepër në kohën e duhur për hyrjen më të mirë në një tregti, megjithatë jashtëzakonisht shumë përqendrohen në krijimin e një teknike për largimin nga pozicionet. Nëse dikush ofron shumë herët, fitimet e konsiderueshme lihen në tryezë dhe nëse pozicioni mbahet për një kohë të gjatë, vendet e tregut me shpejtësi marrin përsëri fitimet. Prandaj, kërkohet të përcaktohet dhe të mbyllet një tregti sa më shpejt që modeli të fillojë të kthehet mbrapsht.

Një strukturë klasike që mendohet rreth e besueshme për të gjetur një kthesë modeli është modeli kokë e shpatulla (H&S). Në afatet më të gjata, modeli H&S nuk formohet në mënyrë tipike, megjithatë kur ndodh, tregtarët duhet të mbajnë mend dhe të veprojnë si duhet.

Le të hedhim një vështrim në disa metoda për të përcaktuar modelin H&S dhe kur të veprojmë sipas tij.

Të domosdoshme për kokën dhe shpatullat

Modeli H&S tipizohet pas një faze demi dhe tregon se një kthesë mund të jetë rreth qosheve. Siç tregon emri, zhvillimi përfshin një kokë, një shpatull të majtë, një supe ideale dhe një vijë unike të qafës. Kur modeli mbaron, modeli normalisht i kthen udhëzimet.

Imazhi i mësipërm zbulon strukturën e një modeli H&S. Para zhvillimit të konfigurimit, prona mbetet në një trend rritës. Në kulmin ku llojet e shpatullave të majta, tregtarët rezervojnë fitimet dhe kjo çon në një rënie. Kjo formon lugin e parë, megjithatë nuk është ende një sinjal i fortë i duhur për të provokuar një modifikim modeli.

Nivelet më të ulëta përsëri tërheqin blerjet pasi modeli është ende i fortë dhe blerësit merren me shtypjen e normës mbi shpatullën e majtë, megjithatë ata nuk janë në gjendje të mbajnë trendin e rritjes.

Rezervimi i fitimit nga demat dhe tregtia e shkurtër nga tregtarët kundër trendit e ulin normën, e cila zbulon ndihmë afër korit të mëparshëm. Bashkimi i këtyre 2 korporatave formon vijën e qafës së konfigurimit.

Ndërsa norma tërhiqet nga vija e qafës, demat bëjnë një përpjekje më shumë për të rifilluar trendin e rritjes, megjithëse norma arrin lartësinë afër shpatullës së majtë, vendoset rezervimi i fitimit dhe tubimi goditet.

Kjo majë e ulët tipizon shpatullën më të mirë dhe normalisht është në përputhje me shpatullën e majtë. Lartësimi ndryshon dhe shitja merr moment. Më në fund, arinjtë përparojnë në tërheqjen e shkallës së shënuar nën vijën e qafës. Kjo përfundon modelin bearish dhe modeli kthehet nga bullish në bearish.

Lexo artikullin:  Festimi i Librit të Bardhë Seminal Bitcoin Satoshi Nakamoto i botuar sot 13 vjet më parë

Kthesat e modelit pikant me modelin H&S

Bitcoin (BTC) filloi një lëvizje të fortë pasi shpërtheu në $ 20,000 në Dhjetor 2020. Seti BTC / USDT arriti një kulm rajonal në 61,844 $ në 13 Mars dhe norma u korrigjua, duke formuar një koritë në 25 Mars. Kjo kulm rajonal ishte shpatulla e majtë.

Demat menduan për zhytjen si një mundësi blerjeje pasi modeli ishte akoma i ngritur. Blerja agresive më pas ngriti normën mbi 61,844 dollarë dhe grupi arriti një rekord të ri të të gjitha kohërave me 64,854 dollarë më 14 Prill. Ky nivel solli shitjen, e cila tërhoqi normën për të formuar lumin e 2-të më 25 Prill. se majat e tjera, formuan kokën.

Një përpjekje tjetër nga demat për të rifilluar trendin e ngritjes ndaloi së funksionuari më 10 maj. Kjo formoi shpatullën më të mirë dhe korrigjimi që u zhvillua u rendit i renditur poshtë vijës së qafës së modelit. Prishja dhe mbyllja e shënuar nën vijën e qafës më 15 maj përfundoi këtë konfigurim bearish.

Ndonjëherë, pas ndarjes, norma rishfaq nivelin e prishjes nga vija e qafës, por kur vrulli është i fortë, rishfaqja mund të mos ndodhë, një shembull i cili shfaqet në grafikun më sipër.

Për të llogaritur objektivin e modelit të kësaj cilësimi, kuptoni diapazonin nga vija e qafës deri në majë të kokës. Në këtë rast, vlera është 15,150 dollarë. Kjo varg më pas zbritet nga pika e prishjes në vijën e qafës për të arritur qëllimin minimal të synuar.

Në shembullin e mësipërm, ndarja ndodhi afër 48,000 dollarë. Kjo parashikoi një objektiv modeli në 32,850 dollarë. Kjo shifër duhet të përdoret si udhëzues pasi në disa raste ulja tejkalon objektivin, dhe në rrethana të tjera zhvendosja poshtë përfundon pa arritur qëllimin e synuar.

Kokat dhe shpatullat në disa raste ndalojnë punën

Ndonjëherë tregtarët rrahin armën dhe marrin pozicione kundër-trendi përpara prishjeve të normave të renditura nën vijën e qafës së zhvillimit të H&S. Herë të tjera, pushimi i shënuar nën vijën e qafës nuk e sheh shitjen vijuese dhe norma ngjitet përsëri mbi vijën e qafës. Këto rrethana mund të rezultojnë në ndalimin e funksionimit të punës, duke bllokuar arinjtë agresivë të cilëve u kërkohet të mbulojnë pozicionet e tyre dhe kjo çon në një kapje të shkurtër.

Cardano (ADA) filloi një prirje rritëse nga niveli 0.10 $ në 20 nëntor 2020. Trendi i rritjes goditi rezistencën në zonën 0.35 $ në 0.40 $ në janar dhe një model H&S filloi të vendoset. Shkalla u zhyt në vijën e qafës më 27 Jan, megjithatë arinjtë mund të mos fundosen dhe të mbyllin grupin ADA / USDT të renditur më poshtë të ndihmës.

Lexo artikullin:  Bitcoin: Transferimi i madh i pasurisë mund të vijë më shpejt sesa pritej

Kur norma u tërhoq nga vija e qafës më 28 janar, ishte një sinjal që besimi qëndroi i fortë. Kishte një hap të vogël gabimi në Janar 30 dhe 31 kur arinjtë u përpoqën të bllokonin lëvizjen në afërsi të shpatullës më të mirë, megjithatë blerja e qëndrueshme nga dema e shtypi normën mbi kokë në Shkurt 1. Kjo pushim mbi kokën e modelit anuloi konfigurimin.

Kur një instalim bearish ndalon së funksionuari, ai kap një numër shitësish agresivë në këmbën e pasaktë. Kjo çon në një kapje të shkurtër dhe e rrit normën më të madhe. E njëjta gjë e saktë ndodhi në shembullin e mësipërm dhe seti u rrit në qiell në shkurt.

Përtypjet kryesore

Modeli H&S mendohet rreth një modeli të besueshëm kthimi megjithatë ka disa tregues thelbësorë që mbani në mend.

Një vijë e pjerrët ose e sheshtë e qafës mendohet të jetë një model më i besueshëm në krahasim me një vijë të ngritur të qafës. Tregtarët duhet të presin që norma të prishet dhe të mbyllet e shënuar poshtë vijës së qafës përpara fillimit të tregtisë. Parandalimi i konfigurimit mund të çojë në humbje pasi që një model i ndaluar i punës mund të çojë në një tubim të fortë.

Synimet e modelit thjesht duhet të përdoren si një udhëzues pasi që në disa raste norma mund të tejkalojë dhe të vazhdojë zhvendosjen poshtë dhe në raste të tjera mund të kthejë udhëzimet para se të arrihet qëllimi i synuar.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju