Përdorimi i një Aplikacioni të Kredisë Kripto për të sjellë Shërbime Financiare në Grupet e Përjashtuara në Afrikë

Përdorimi i një Aplikacioni të Kredisë Kripto për të sjellë Shërbime Financiare në Grupet e Përjashtuara në Afrikë

Në pjesën më të madhe të Afrikës, shumë individë ende nuk kanë qasje në shërbimet standarde monetare për faktorë të shumtë. Një nga faktorët është se bankat në të vërtetë kanë vendosur kërkesa ose kufij që e bëjnë të vështirë për fituesit me të ardhura të ulëta të hapin edhe një llogari rrjedhëse.

Qasja në kredi të buta ose lloje të tjera financimi është shumë më shqetësuese, ndërkohë që normat ndëshkuese të interesit të ngarkuar sigurojnë që NVM -të, fermerët dhe grupet e tjera as të mos argëtojnë konceptin e marrjes së bankave.

E vërteta se kjo ka qenë në të vërtetë e vazhdueshme për disa vjet është një shenjë e qartë se sistemi bankar standard ka ndaluar së punuari këto grupe. Ky dështim specifik është një shembull tjetër pse kërkohet një sistem monetar alternativ. Ai gjithashtu diskuton pse fillestarët më të rinj fintech tani po përpiqen ta rregullojnë këtë. Një nga këto fillestare është Koinwa, një platformë huazimi kripto.

Bitcoin com News sapo kaloi duke rregulluar çështjen me fillimin '& rsquo; CEO, Disu Hakeem për të kuptuar se si aplikacioni po ndihmon grupet e lëna ekonomikisht jashtë Afrikës.

Bitcoin com News (BCN): Kur u lëshua aplikacioni?

Disu Hakeem (DH): Platforma u lëshua në vitin 2019 megjithatë aplikacioni celular u lançua në maj 2020.

BCN: Si ka qenë reagimi deri më tani?

DH: Pritja në fakt ka qenë e madhe, pasi individët dëshirojnë të përjetojnë atë që duket të kesh bitcoin. Për më tepër, ne në fakt kemi bërë të mundur blerjen e bitcoin që meritojnë deri në 2 dollarë në aplikacionin Koinwa.

BCN: Ju deklaroni se keni prodhuar një aplikacion që lejon nigerianët të marrin bitcoin, megjithatë Banka Qendrore e Nigerisë në fakt ka zbatuar kufizime që në fakt kanë dëbuar në thelb lojtarët kripto nga mjedisi bankar. Si atëherë klientët do të shndërrohen nga kripto në fiat kur ekziston kjo rregullore?

Disu Hakeem (DH): Aplikacioni Koinwa nuk sugjerohet vetëm për nigerianët, është ndërtuar kryesisht për afrikanët dhe mund të arrihet nga e gjithë bota. Pra, kushdo nga çdo pjesë e Afrikës mund të hyjë në aplikacionin Koinwa pasi ne jemi gjithashtu një biznes me përgjegjësi të kufizuar të regjistruar në Shtetet e Bashkuara.

Ne gjithashtu kemi një shërbim tregtar bitcoin të bazuar në ruajtje (P2P) të bazuar në ruajtje në platformë, ku mund të shkëmbeni bitcoin për monedhën rajonale dhe anasjelltas. Kjo me metodën bën të mundur që dikush të jetë banka e tij dhe të kontrollojë koston e bitcoin.

Lexo artikullin:  Robinhood kthehet në Chainalysis për të rritur pajtueshmërinë përpara nisjes së portofolit Crypto

Pra, me këtë aplikacion, një person mund të zgjedhë të ofrojë në opsionin tonë tregtar P2P ose në mënyrë ideale t'i ofrojë një pale të tretë. Përndryshe, një person mund të përdorë kriptomonedhën e marrë për të paguar për artikujt dhe shërbimet nga bizneset e shumta që tani pranojnë bitcoin.

BCN: Kush tjetër mund ta përdorë këtë aplikacion?

DH: Platforma është ndërtuar kryesisht për afrikanët për të kapërcyer hapësirën midis afrikanëve dhe botës perëndimore në lidhje me tregtinë dhe pagesat. Ky aplikacion në të vërtetë është prodhuar për funksionin e furnizimit të shërbimeve monetare për popullsinë afrikane të pabankuar.

BCN: Bankat e rregullta zakonisht do të kërkojnë siguri kolaterali para se të autorizojnë një hua. Kjo është bërë për të mbrojtur bankat nga klientët e dështuar. Si po i afrohet Koinwa kësaj kërkese për siguri?

DH: Sistemi i huasë është (vetëm një) shërbim me vlerë të shtuar për klientët tanë pasi në të vërtetë është ndërtuar për të synuar grupet e papërmbajtur si NVM-të, fermerët, tregtarët e tregut, vejushat, praktikantët, e kështu me radhë Ne nuk po mbledhim siguri për asnjë prej aplikimi i kredisë thjesht për ta bërë të qetë për të gjithë, megjithatë ka kushte në vend për të ndihmuar në egërsimin e sistemit të shërimit të kredisë.

BCN: Ju në fakt keni deklaruar se kreditë kripto përdorin një opsion më pak të shtrenjtë për të rutinuar huatë bankare të cilat siç deklaroni mund të përfshijnë norma interesi deri në 25%. Sidoqoftë, disa mund të argumentojnë se paqëndrueshmëria e pronave të kriptove funksionon kundrejt normës së ulët të interesit që ngarkohet. Si reagon ndaj kësaj?

DH: Çdo dashnor i kriptomonedhës është padyshim i njohur me paqëndrueshmërinë. Aplikacioni Koinwa u lëshua pasi gjetjet e studimit tonë kërkimor zbuluan se shumë individë me shumë mundësi dëshirojnë të lidhen me tregun e kriptomonedhës, megjithatë nuk kanë financimin e nevojshëm. Ne tani i kuptojmë këto vështirësi të cilat '& rsquo; pse ne jemi kujdesur për këtë duke furnizuar një platformë financimi të bazuar në kriptomonedhë në Koinwa.

Çdo kredi e autorizuar e kriptomonedhës është e lidhur me monedhën rajonale të përdoruesit. Për rrethanat, një përdorues nga Kenia mund të marrë një hua bitcoin prej 0.0002, dhe le të deklarojmë se kjo është e krahasueshme me 10,000 shilinga kenianë në kohën e marrjes së huasë.

Lexo artikullin:  Burimet thonë se Valtyrie Bitcoin Strategy ETF do të nisë në Nasdaq këtë javë

Prandaj, sa herë që përdoruesi po paguan huanë, përdoruesi do t'i paguajë Koinwa 10,000 shilingë plus normën e interesit që është 10 përqind. Pra, kjo rregullon çështjen e paqëndrueshmërisë nëse norma e kriptomonedhës rritet ose bie në kohën e pagesave të kredisë.

BCN: Ne po përjetojmë një lloj goditjeje të bashkëpunuar kundrejt shkëmbimeve të kriptomonedhës dhe organizatave të lidhura. A besoni se kjo do të zvogëlojë interesin për kriptovalutat?

DH: Goditja ishte parashikuar pasi kriptovaluta ende nuk do të menaxhohet në të gjithë botën dhe po ashtu duke menduar për kapakun e konsiderueshëm të tregut dhe miratimin e bitcoin.

Por unë vesh '& rsquo; nuk besoj se do të ngadalësojë shpejtësinë e miratimit të kriptomonedhës pasi shumë kombe tani po përgatiten të lëshojnë monedhat e tyre dixhitale (CBDC).

Për shembull, Gjithashtu aktualisht është duke pilotuar monedhën e saj dixhitale ndërsa

What and Tell po përgatiten të lëshojnë CBDC -të e tyre.

në çdo rast, kombet që nuk po përqafojnë kriptomonedhën në këtë shekull të 21 -të do të lihen. (*), Unë mendoj se në 2022/2023 do të ketë një mosmarrëveshje midis qeverive federale dhe lagjes kripto kur bitcoin kalon në rrjedhën e përtej krijimtarisë sonë. (*) Janë idetë tuaja për këtë intervistë? (*) na tregoni se çfarë besoni në fushën e vërejtjeve të listuara më poshtë. (*)

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju