Çfarë forme të aseteve dixhitale do të jetë e ardhmja e pagesave?

Jo të gjitha pronat dixhitale do të trajtoheshin aq ashpër sa kriptovalutat dhe jo të gjitha do të përfundojnë si e ardhmja e parave të gatshme.

Çfarë forme të aseteve dixhitale do të jetë e ardhmja e pagesave?

Ne po jetojmë në një kohë kur zotërimet dixhitale po shkojnë drejt adoptimit të zakonshëm. Nga klientët me pakicë tek bankat standarde dhe ofruesit monetarë, zotërimet dixhitale janë në rritje. Shumë nga këto prona siguruan që të ndërhyjnë në tregjet monetare dhe pronarët e mëdhenj, dhe ndërsa në të vërtetë kanë marrë vëmendje të madhe, ata nuk e kanë arritur më mirë kapacitetin e tyre. Thënë kështu, organizatat e mëdha po marrin njoftim - 86% e bankave rezervë të botës po kontrollojnë monedhat dixhitale, sipas një raporti të Bankës për Pagesat Ndërkombëtare.

Ata pranojnë se pavarësisht nga qëndrimi në një epokë të artë të zhvillimit, sistemet e pagesave qëndrojnë mjaft të vjetruara. Dhe kështu, sipas mendimit tim, nuk ka asnjë arsye që sistemet ekzistuese të pagesave nuk do të ndjekin një trajektore të krahasueshme me tregjet që në fakt janë ndryshuar nga inovacioni krejt i ri në vitet e mëparshme.

Në fund të fundit, bota në të cilën banojmë është tani dixhitale, kështu që ka kuptim të mirë që paratë dhe pasuritë duhet të bëjnë të njëjtën gjë. Por sa e arsyeshme është kjo në 5 vitet e ardhshme? Dhe a do të duket inovacioni dhe lloji i zotërimeve dixhitale i njëjtë?

Related: Crypto është veprimi tjetër drejt një shoqërie pa para

Kompanitë e mëdha që fillojnë udhëtimin e tyre në posedimin dixhital

Interesi institucional për kriptovalutat vazhdon të rritet. Goldman Sachs anketoi mbi 300 nga klientët e saj me pasuri të madhe, duke zbuluar se 40% e tyre aktualisht janë të ekspozuar ndaj kriptomonedhës. Kohët e fundit, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA)-banka e dytë më e madhe e Spanjës-zbuloi se do të lëshojë një shërbim tregtar Bitcoin (BTC) për klientët bankarë personalë në Zvicër, ndërsa Citigroup po mendon të ofrojë shërbime tregtare, kujdestarie dhe financimi.

Përveç bankave, kompanitë e pagesave si MasterCard dhe PayPal po përfshihen me kriptovaluta duke pranuar pagesa për klientët e tyre.

Related: Nuk mund t'i rrahin? Bashkohu me ta: Mastercard dhe Visa krijojnë një çështje për Bitcoin

Dhe pastaj ka monedha dixhitale të bankës qendrore (CBDC). Ofruesit e infrastrukturës po përpiqen të pozicionohen si gati për CBDC. SWIFT dhe Accenture kohët e fundit publikuan një raport të përbashkët i cili parashtroi se si mund të funksionojë si një bartës i mundshëm i CBDC -ve, nëse ato bëhen realitet. Për më tepër, bankat qendrore në mbarë botën po eksplorojnë CBDC dhe po punojnë për të ruajtur besimin e publikut në para dhe pagesa. Këto CBDC me pakicë dhe me shumicë mund ta bëjnë këtë duke ofruar tiparet unike të përfundimit, likuiditetit dhe integritetit, duke siguruar gjithashtu siguri. Për shembull, dizajni më premtues i CBDC do të lidhej me një identitet dixhital, duke kërkuar që përdoruesit të identifikohen për të hyrë në fonde. Kjo sipërmarrje e re nxit novacionin që i shërben interesit publik.

Lexo artikullin:  Bitrue po lançon një qendër të re bujqësore

Related: A ndikuan CBDC -të në hapësirën e kriptove në 2020, dhe çfarë do të ndodhë në 2021? Përgjigja e ekspertëve

Sidoqoftë, janë ende ditët e para të përparimit të kriptomonedhës, CBDC -ve dhe llojeve të tjera të zotërimeve dixhitale. Ekziston një pikëpamje pothuajse unanime se këto zotërime kërkojnë të përfundojnë duke u bërë më të standardizuara, të mbrojtura dhe të fuqishme para se të hyjnë në rrjedhën kryesore.

Rregullatorët që vënë re modifikimin

Gjatë viteve të ardhshme, pronat dixhitale ka shumë të ngjarë të merren me analiza ekstreme nga rregullatorët monetarë dhe bankat rezervë para se të lejohen si një lloj pagese e mbrojtur. Kjo është për tu parashikuar. Çdo gjë që mund të ndikojë në ecurinë e qetë të sistemit financiar dhe monetar mbarëbotëror do të përballojë në mënyrë të përshtatshme vështirësitë nga portierët e tij dhe ata që janë përgjegjës për operacionet dhe sigurinë e tij.

Për shembull, përcaktuesi kryesor i standardeve bankare ndërkombëtare, Komiteti Bazel për Mbikëqyrjen Bankare, në fakt ka rritur kërkesat për kapital për bankat me ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj kriptovalutave të paparashikueshme për të treguar rreziqe më të mëdha dhe çështje të stabilitetit monetar. Sipas propozimeve, bankat do të ishin të nevojshme për të mbajtur kapital ekuivalent me ekspozimin e drejtpërdrejtë me të cilin ata merren. Prandaj, një ekspozim i drejtpërdrejtë prej $ 100 ndaj Bitcoin do të kishte nevojë për një kërkesë minimale të kapitalit prej $ 100.

Related: A do të përshtatet politika në kripto, apo kripto në politikë? Përgjigja e ekspertëve

Kjo mund t'i largojë bankat e rregulluara nga përfshirja ose zgjerimi i shërbimeve të tyre ekzistuese të kriptomonedhës. Për shembull, ndërsa BBVA në fakt ka lëshuar shërbime tregtare në Zvicër, ato në fakt janë përmbajtur nga tregjet e tjera pasi udhëzimet janë të pasigurta dhe jo të standardizuara.

Sipas kësaj, jo të gjitha pronat dixhitale do të trajtoheshin aq rreptësisht sa kriptovalutat sipas këtyre propozimeve. Shenjat e aksioneve dhe monedhat e qëndrueshme do t'i përshtaten udhëzimeve ekzistuese të personalizuara mbi kërkesën për kapital minimal për bankat, ndoshta duke i bërë ato një zgjedhje më të realizueshme.

Related: Stablecoins paraqesin çështje të reja për rregullatorët ndërsa afrohet miratimi masiv

Në një udhëkryq

Tani për tani, kriptovalutat qëndrojnë të paparashikueshme dhe monedhat e qëndrueshme, nga ana tjetër, përdorin një zgjedhje më të mbrojtur, transparente dhe të qëndrueshme dhe unë jam një ndjekës i kompanisë në kapacitetin e tyre, veçanërisht për shkak të shpejtësisë së tyre të shpejtë të shlyerjes. Duke u përbërë nga informacioni në monedhë, paratë përfundojnë duke u lidhur me atë që paguan. Kjo siguron shumë mundësi automatizimi, duke e bërë atë një konkurrent të fortë.

Lexo artikullin:  Cryptopunks NFT Collection bashkohet me Axie Infinity dhe Opensea duke arritur 1 miliard dollarë në shitje

Ndoshta lloji më i mundshëm i zotërimeve dixhitale që ne do të përqafojmë, megjithatë, janë CBDC -të, të menaxhuara dhe të lëshuara nga bankat rezervë. Ekziston aktualisht një kontroll i rëndësishëm dhe kjo lloj prone dixhitale do të siguronte një furnizim, qeverisje dhe politikë të fortë të krahasueshme me atë që shohim me monedhat fiat sot.

Për cilindo nga këto zotërime dixhitale, blerja midis përdoruesve përfundimtarë-korporatave të mëdha, NVM-ve dhe klientëve privatë-do të jetë thelbësore për identifikimin e suksesit. Dhe suksesi përfundimisht do të përcaktohet me vite, jo me vite.

Laurent Descout është bashkëthemelues dhe CEO i Neo, një neobank evropiane B2B me seli në Barcelonë. Ai është një pronar dhe financues biznesi serial fintech dhe në fakt ka qenë një konsulent monetar në financimin e pronës për më shumë se 10 vjet. Ai mban një diplomë master në bankë, financim dhe mbulim të sigurimeve nga Paris Dauphine dhe Diploma e Këshillave për Investimet në Derivatet nga Instituti Chartered for Securities & & Investment.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju