Zimbabve propozon përfshirjen e VASP-ve në ligjin e saj të letrave me vlerë - lëvizja e duartrokitur si 'hap në drejtimin e duhur'

Sipas një raporti lokal, është ky ligj i ndryshuar që do të "mundësojë Komisionin e Shkëmbimit të Letrave me Vlerë të Zimbabves (SECZ) të dalë me rregullore për të mbikëqyrur VASP-të në një qasje të bazuar në rrezik". Në mënyrë të ngjashme, dokumenti shprehet se ligji i Zimbabves kundër pastrimit të parave do të ndryshohet për të lejuar autoritetet të merren me abuzimin e mundshëm të pasurive të kripto nga aktorë të këqij. Dokumenti i kabinetit shpjegon:

Ligji për pastrimin e parave dhe të ardhurat nga krimi do të ndryshohet në mënyrë që të sigurojë identifikimin dhe vlerësimin e pastrimit të parave dhe rreziqeve të financimit të terrorizmit që mund të lindin në lidhje me pasuritë, aktet dhe aktivitetet Virtuale.

Përveç kësaj, Zimbabve - e cila vetë është nën sanksione financiare të SHBA - thotë se i njëjti ligj do të ndryshohet për të "siguruar që sanksionet të jenë të zbatueshme edhe për VASP, drejtorët e tyre dhe menaxherët e lartë".

Propozimi i Duartrokitur

Ndërkohë, në reagimin e tij ndaj propozimit të ndryshimit të qeverisë Zimbabvesë, Prosper Mwedzi, një ithtar i shquar për rregullimin e kriptos, përshëndet lëvizjen për të cilën ai thotë se është një hap në drejtimin e duhur. Sidoqoftë, Mwedzi i thotë Bitcoin.com News se shqetësimi i tij i vetëm me ndryshimet e propozuara është mungesa e afateve të qarta. Ai tha:

Ndryshimi duket si një hap në drejtimin e duhur për vendin pasi është hera e parë që pasuritë dixhitale përmenden shprehimisht nën ligjin e Zimbabvesë. Kur është efektive, ajo do të përcaktojë SECZ si organin zyrtar rregullator që do të ketë mbikëqyrje të kriptos për qëllime të LPP dhe do të hapë rrugën [për] zhvillimin e politikave në këtë hapësirë. Pyetja kryesore është se sa do të zgjasë ky proces.

Komentues të tjerë të Zimbabvesë kanë sugjeruar që propozimet mund të jenë pjesë e objektivit më të gjerë të qeverisë për të harmonizuar ligjet e saj me udhëzimet e FATF. Në fillimin e tij në Twitter të 15 korrikut, Mwedzi këmbëngul se propozimet tregojnë se Zimbabve po largohet nga qëndrimi i saj i mëparshëm anti-kripto.

Cilat janë mendimet tuaja mbi propozimin e Zimbabvesë për të përfshirë VASP-të në Aktin e saj të Letrave me Vlerë? Na tregoni se çfarë mendoni në seksionin e komenteve më poshtë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju