Një dyqan aplikacioni i decentralizuar mund të çojë kripton drejt një centralizimi shtesë

Në udhëtimin e pashmangshëm, drejt e në rrjedhën kryesore, kriptoja mund të ndryshojë një portë me një shtesë. A jemi të gjithë të vendosur për këtë sakrificë?

Një dyqan aplikacioni i decentralizuar mund të çojë kripton drejt më shumë centralizimit

E ardhura e përafërt e Apple e marrë nga App Store në vitin 2020 është 67 miliardë dollarë. Kjo është nga 50 miliardë dollarë në 2019, një rritje prej 28%. Edhe pasi firma në të vërtetë ka ulur pagesat e saj për programuesit me madhësi më të vogël, App Store vazhdon të jetë një pjesë e rëndësishme e fitimeve themelore të Apple. Dhe nuk është thjesht Apple që merr një fitim të programuesit: Në Android, sistemi më i shquar celular në botë, Google Play Store fitoi 38.6 miliardë dollarë në vitin 2020.

Kjo është mbi 105 miliardë dollarë fitime nga dy dyqanet kryesore të aplikacioneve të integruara. Nuk është për t'u habitur që rregullatorët në shumë kombe po marrin shumë nga afër parasysh nëse ka konkurrentë të mjaftueshëm në treg. Kështu që nuk duhet të jetë për t'u habitur që Coinbase, shkëmbimi kripto më i dukshëm dhe i njohur gjerësisht i Amerikës, përveç kësaj synon të jetë devijimi i klimës ekonomike të aplikimit të decentralizuar.

Por çfarë kompromisojmë kur ndryshojmë një portë për një shtesë? A i rrezikon parimet e decentralizuara dhe gjithashtu lehtësinë e hyrjes për gjithçka që është shpirtërore për pasuesit e shumtë të kriptos? Këto janë hetime të domosdoshme që meritojnë të bisedojnë ndërsa ne përmirësojmë energjinë tonë dhe gjithashtu shtypim drejtpërdrejt në rrjedhën kryesore.

Related: Decentralizimi vs centralizimi: Ku qëndron e ardhmja? Përgjigja e ekspertëve

Rregullorja 80/20

Vilfredo Pareto e kishte të drejtë me rregulloren e tij 80/20: 80% e fitimeve burojnë nga 20% e konsumatorëve. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për App Store të Apple, kjo ngjan edhe më shumë me rregulloren 95/2: 95% e fitimeve vijnë nga 2% kryesori i aplikacioneve.

Le të mendojmë se një dyqan aplikacionesh të decentralizuara (DApp) me siguri do të pasqyrojë një të vërtetë të krahasueshme, ku një nga aplikacionet më efektive prodhon një nga më të ardhurat. Kjo tregon çdo lloj dyqani DApp që trajtohet për të mbrojtur një nga aplikacionet më të spikatura sigurisht që do të kishte një përfitim masiv. Sistemet më të mirë-financuara sigurisht që do të investonin në mënyrë ekstravagante për të fituar ekskluzivitet dhe gjithashtu të mbrojtur pozicionin e rojeve. Atëherë, çdo person që dëshiron të përdorë aplikacionet kryesore, sigurisht që do të kërkojë ta përjetojë atë roje.

Aspektet monopolistike të çdo lloj dyqani të aplikacioneve janë ato që e bëjnë ekonominë e biznesit kaq shpërblyese financiarisht. Nëse keni binarët, keni të ardhurat - është kaq e lehtë.

Por rregullorja 80/20 nuk duhet të arrijë ekonominë e biznesit në Web 3.0. Në vend se fitime të shumta për pakicat, janë fitime të shumta për shumë më tepër, me klientët që marrin pjesë në administrimin, zhvillimin, mirëmbajtjen dhe gjithashtu procedurat e përditshme të komuniteteve ekologjike që ata preferojnë. Elementet poseduese të klimës ekonomike Web 3.0 shpërndajnë stimuj për individët e komunitetit ekologjik ekstra të barabartë bazuar në pagesat e tyre. It'sshtë një dinamikë ekstra e ekuilibruar mirë që rekomandon një metodë të re për të bërë një organizim.

Lexo artikullin:  Eth2 do të ndihmojë Ether të tejkalojë Bitcoin, parashikon CEO i Pantera Capital

Related: A është e mundur një rrjet i ri i decentralizuar, ose Web 3.0, i ri?

Ndërtimi i dyqanit Web 3.0 DApp

Çfarë do të kërkojë për të siguruar qarkullim absolutisht të decentralizuar për DApps? Sigurisht që do të kërkojmë një dyqan DApp që plotëson disa kërkesa:

  • Qeverisja - së pari, një dyqan DApp sigurisht do të drejtohet nga lagjja. Sigurisht që do të kërkohej që të ekzistonte një kompani e vetëqeverisjes e decentralizuar për të zgjedhur të gjitha problemet e administratës, të tilla si pagesa, siguri, etj.
  • Pronësia - të ardhurat sigurisht do të shpërndahen në lagje sipas kornizës së saj të administrimit. Sigurisht që përveç kësaj do të kërkohet që të ketë fonde të planifikuara për kompaninë për t'u kujdesur për konfirmimin e aplikimit, për të mbrojtur sistemin dhe gjithashtu për të ruajtur lagjen.
  • Tokenomics– ekziston një shans për të bërë disa pika vërtet interesante rreth nxitjes së programuesve për të përdorur sistemin në mënyrë specifike dhe gjithashtu për të bërë punë të ndryshme të rëndësishme si ndihma për pajisjet e qarkullimit dhe gjithashtu teknologji të ndryshme të rëndësishme moderne.
  • Ndërveprimi - klientët duhet të kenë aftësinë për t'u zhvendosur hapur midis dyqaneve të ndryshme DApp, duke marrë me vete aplikacionet e tyre (dhe gjithashtu informacionin e tyre). Nuk mund të ketë askënd dyqan DApp për t'i sunduar të gjithë.

Related: Koncepti i lojës përmbush DeFi: Konceptet kërcimtare rreth stilit tokenomik

Aplikacionet janë struktura e klimës ekonomike elektronike, diçka që sigurisht do të vazhdojë ndërsa përparojmë drejt Web 3.0. Rampat drejt e financimit të decentralizuar, simboleve jo të këndshëm dhe gjithashtu prona të ndryshme elektronike që dalin, kanë nevojë për faktorë të aksesit të lëvizshëm që lidhin hapësirën ndërmjet atyre që kanë kompjuterë laptopë dhe gjithashtu atyre që thjesht hyjnë në rrjetë përmes telefonave celularë.

Jemi në mes të ndryshimit nga Web 2.0 në Web 3.0. Ndërsa derëtarët qëndrojnë të gatshëm për qëndrueshmëri, ata me siguri do të mbeten për të ndjekur zhvillimin individual së bashku me procedurat e decentralizuara që kërkojnë qasje tregojnë klientë të rinj.

Kur të kemi kaluar plotësisht në Web 3.0, ka të ngjarë të shohim DApps që ofrojnë ngrohje të veçanta me përmasa më të vogla sesa ato sot. Ne do të shohim një komunitet të gjallë ekologjik të DApps që janë tepër të përqendruar dhe gjithashtu të krijuar nga grupe të vogla.

Related: Si lidhen NFT, DeFi dhe gjithashtu Web 3.0

Ne gjithashtu do të shohim aplikacione të dekonstruktuara pjesërisht. Për rrethanat, një shkëmbim i decentralizuar sigurisht do të zbërthehet në shtresa të shumta: fundi i përparmë i drejtuar nga përdoruesi, mbrapa i mbledhësit dhe gjithashtu transportuesi i likuiditetit si lehtësi. Similarshtë e ngjashme me zhvillimin e "monolitit në mikrosherbime" në zonën e pajisjeve cloud të aplikacionit softuer.

Lexo artikullin:  OpenSea është njëbrirësh aktual kripto pas raundit të financimit prej $ 100 milion

Pa decentralizim të vërtetë kur bëhet fjalë për aplikacione, ne thjesht kemi ndryshuar një portë për një shtesë. Sekreti këtu ka shumë të ngjarë të jetë përkushtimi i lagjes për të ruajtur një gamë të larmishme të hyrjeve të dyqaneve të aplikacioneve.

Çfarë rrezikon?

Rreziku është që, gjatë udhëtimit tonë të pashmangshëm drejt rrjedhës së përgjithshme, komoditeti dhe gjithashtu lehtësia e përdorimit me siguri do të tejkalojnë decentralizimin. Në realitet, kjo është arsyeja pse lindin derëtarë të thjeshtë: ato i bëjnë pikat shumë më pak të vështira, gjë që i bën pikat edhe më të arritshme për masat.

Ndërsa lagjja e kriptos bashkëvepron për të zhvilluar një klimë të suksesshme ekonomike të pronës elektronike që përfiton pjesa më e madhe, të gjithë duhet të kemi parasysh këto shkëmbime. Ne patjetër që duhet t'i bëjmë pronat elektronike të kuptueshme dhe gjithashtu të arritshme, ndërsa shtyjmë përsëri çdo lloj debate që riorganizimi i pushtetit në duart e pakicave është një shkëmbim i vlefshëm në korsinë e shpejtë për në rrjedhën e zakonshme.

Ne mund - dhe gjithashtu duhet të - shtypim mbrapa për të siguruar atë që e bën vizionin tonë të përbashkët kaq efektiv: një të ardhme të arritshme për të gjithë.

Diane Dai është themeluese dhe gjithashtu oficeri kryesor i policisë së reklamave të DODO, një shkëmbim elektronik i decentralizuar i pronave me qendër në Singapor Ajo është një udhëheqëse në lagjen kineze DeFi dhe gjithashtu ka përvojë të konsiderueshme në reklamat, administrimin e faqeve të mediave sociale dhe gjithashtu avancimin e organizatës. Para fillimit të DODO, ajo rrinte ulur në DDEX dhe gjithashtu CypherJump.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju