Monedhat stabël algoritmike zbulojnë garanci për uljen e paqëndrueshmërisë - ShapeShift

"Eksperimentimi i Stablecoin po ndodh në kohë reale me miliarda dollarë në rrezik në këtë laborator të madh pa leje që ne e quajmë DeFi," zbulon një raport studimi krejt të ri kërkimor nga ShapeShift. Autori përqendrohet në rritjen e monedhës stabile algoritmike dhe rastet e mundshme të përdorimit të tyre.

Stabilcoinat algoritmikë tregojnë premtimin e zvogëlimit të paqëndrueshmërisë - ShapeShift

Zhvillimet premtuese në DeFi në të vërtetë kanë shkaktuar një lloj marke të re të qëndrueshme monedhash që kanë mundësi të ulin paqëndrueshmërinë dhe të promovojnë decentralizim më të lartë, sipas një raporti të ri të studimit të hulumtimit nga ShapeShift.

Në studimin e tij më të ri kërkimor New Frontiers, ShapeShift kontrollon zhvillimin aktual të "monedhave stabile algoritmike", të cilat janë kriptomonedha që ndryshojnë menjëherë ofertën e një prone dhe specifikimet e tjera thelbësore për të ulur paqëndrueshmërinë. Në analizën e tij, autori Kent Barton, i cili kryeson studimin dhe avancimin e kërkimit në ShapeShift, përqendrohet në 3 prona: RAI, FRAX dhe FEI.

Related: ShapeShift për të decentralizuar të gjithë biznesin, përgatiteni për airdropin më të madh në histori

Barton përmbledh propozimin e mundshëm me vlerë të monedhave të qëndrueshme algoritmike si më poshtë:

"Nocioni themelor këtu është që nëse një protokoll i qëndrueshëm Bitcoin ka aftësinë për të menaxhuar automatikisht furnizimin duke prerë dhe djegur asete në përgjigje të kushteve të tregut, ai mund të sigurojë që aktivi të mbetet afër kunjit të tij. Kjo mund të çojë në më pak mbështetje në qeverisje, si dhe kërkesa më të ulëta për kolateralizim. ”

Autori diskuton se stacionet monetare me bazë algo ndryshojnë nga ekuivalentët e tyre të mbështetur nga fiat dhe kripto-kolateralizuar, megjithatë mbani në mend gjithashtu se ndryshimet algoritmike dhe kripto-kolateralizuara nuk janë gjithmonë njësoj unike. Këto monedha të qëndrueshme "janë të kolateralizuara në një masë të caktuar, por gjithashtu shfaqin mekanizma brenda protokollit për të menaxhuar furnizimin dhe për të zvogëluar paqëndrueshmërinë," tha ai.

Lidhur: Raporti ShapeShift i quan 'derivatet e aksioneve' një fitim të mundshëm të mundshëm për përdoruesit e PoS

RAI, FRAX dhe FEI në fakt të gjithë kanë marrë nivele të ndryshme ndihme nga lagjet kripto, megjithëse FEI është më e madhja nga 3 në lidhje me kapitalizimin e tregut me rreth 350 milion dollarë. Në të kundërt, FRAX ka një çmim të përgjithshëm të tregut prej 245 milion dollarë, ndërsa RAI vlerësohet në rreth 28 milion dollarë, sipas informacionit të Coingecko.

Lexo artikullin:  Michael Saylor nuk mendon se Bitcoin do të jetë 'monedhë në SHBA ndonjëherë'

RAI ndjek një procedurë të "çmimit të shpengimit" që synon shitjet e tregut sekondar, e cila e lejon atë të ruajë stabilitetin gradualisht kundrejt zotërimit të bazuar në ETH. Barton thotë se RAI është një zgjedhje e preferueshme për tregtarët sesa financuesit afatgjatë.

FRAX kolateralizohet nga USDC, megjithëse mbështetja e tij e përgjithshme është vazhdimisht më e vogël se furnizimi i FRAX. Kjo e bën atë të nën-kolateralizuar dhe sistemi i stabilitetit mbështetet duke përdorur USDC sesa ETH.

FEI ndryshon ndjeshëm nga këto detyra duke përdorur një kurbë lidhëse që ofron FEI për ETH. Pasuria që hyn në sistem sigurohet diçka e quajtur Vlera e kontrolluar e Protokollit, e cila përdoret për të ruajtur kunjin përmes menaxhimit të likuiditetit në shkëmbime.

Related: Zanafilla e Protokollit Fei siguron 1 miliard dollarë në ETH, megjithatë LP -të mund të merren me humbje

Barton përfundon duke specifikuar se monedhat stabile algoritmike janë ende në fazat e tyre të hershme, gjë që sugjeron që suksesi i tyre është larg të qenit i siguruar. Sidoqoftë, kjo klasë e posedimit në zhvillim është e dallueshme për profilin e saj rregullator, ndoshta efekt të favorshëm në DeFi dhe aftësinë për të ndihmuar me raste të veçanta të përdorimit të kamareve.

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju