Angazhimi qytetar dhe kripto: Miami zbulon monedhën e tij dixhitale

Monedha Miami nuk është thjesht një kriptovalutë, por një aplikim i decentralizuar që mund të funksionojë si një platformë projektuesi për qytetet.

Angazhimi qytetar dhe kripto: Miami zbulon monedhën e tij dixhitale

Më 2 qershor 2021, Kryetari i Miamit Francis Suarez shkroi në Twitter se "MiamiCoin" do të jetë "CityCoin" i parë që është prezantuar ndonjëherë, duke përfaqësuar kriptomonedhën jashtëzakonisht të Miamit. Shpejt përpara rreth 2 muaj më vonë dhe pritjet për lëshimin e Miami Coin në fakt kanë qenë në rritje.

Fillimisht, mund të duket sikur monedha dixhitale e Qytetit Magjik do të funksionojë në mënyrë të ngjashme me kriptovalutat e tjera që mund të blihen, ofrohen dhe tregtohen për të përfituar si financuesit ashtu edhe qytetin e Miamit. Megjithatë, "MiamiCoin" është mjaft i veçantë nga monedhat e tjera dixhitale.

Një platformë projektuesi për qytetet

Patrick Stanley, krijuesi dhe CEO i City Coins - puna pas Miami Coin - informoi CryptoPumpLajmet që Miami Coin (MIA) në fakt mund të mendohen si një platformë projektuesi për qytetet. "MiamiCoin, duke qenë CityCoin i parë ndonjëherë, është plotësisht i programueshëm. Prandaj, aplikacionet lehtë mund të ndërtohen mbi të, "tha Stanley

Në mënyrë të veçantë, City Coins është një detyrë e zhvilluar në Stacks, e cila është një rrjet me burim të hapur të aplikacioneve të decentralizuara (DApps) dhe marrëveshje të mençura të zhvilluara përreth blockchain Bitcoin. Kjo nënkupton që Miami Coin, e cila u aktivizua zyrtarisht më 3 gusht, mund të mendohet si një DApp i mundësuar nga rrjeti Stacks - një platformë e zgjuar marrëveshjeje e zhvilluar në rrjetin Bitcoin. Si i tillë, Stanley diskutoi që Miami Coin nuk mund të minohet ose blihet në minutë:

"Komuniteti filloi MiamiCoin, kështu që të gjithë duhet të minojnë $ MIA në mënyrë të drejtë dhe të barabartë. Kjo përfaqëson minierat e anëtarësimit të hapur, i cili është i njëjti koncept si kur Satoshi lançoi Bitcoin. Minierat filluan zyrtarisht më 4 gusht. "

Lidhur me tokenomics prapa Miami Coin, Stanley vuri në dukje se gjatë 2 javëve të para të minierave të MPB -së, monedha bazë që përdoret për të minuar City Coin - e cila është shenja STX e Stacks - do të shkojë direkt në një portofol të rezervuar të deklaruar nga qyteti i Miami Pas 2 javësh, 30% e të gjitha atyre fondeve do të qëndrojnë në portofolin e rezervuar, ndërsa 70% do t'u caktohen minatorëve.

Stanley akoma më shumë ndau se meqenëse City Coins mundësohet nga Stacks, përdoruesit do të kenë aftësinë të kalojnë midis MIA dhe Bitcoin (BTC) kur kryejnë një marrëveshje Bitcoin. "Ne e konsiderojmë Bitcoin si diçka që mund të fuqizojë shumë aplikacione të tjera, megjithëse aktualisht është e papërdorur," komentoi Stanley Deri në pikën e tij, shumë DApps aktualisht janë zhvilluar në Ethereum, i cili pa një sërë aktivitetesh në rritje në 2015.

Lexo artikullin:  Cardano zgjerohet më pranë lëshimit të marrëveshjeve të zgjuara me testnet krejt të ri

"Paratë e komunitetit" të lejuara nga kripto

Një tregues vendimtar mbani në mend këtu është se 30% e MPB -së së minuar do t'i caktohet qytetit të Miamas. Sipas një artikulli të shkurtër të publikuar nga The Miami Herald muajin e kaluar, autoritetet e qytetit vunë në dukje se Monedha e Miamit mund të përdoret për zhvillimin e rrugëve, parqeve dhe objekte të tjera publike.

Stanley mbajti në mend se qyteti i Miamit duke shfrytëzuar MIA -n për angazhimin qytetar është shumë vendimtar, ofroi elementin e lagjes pas City Coins. Sipas Stanley, Monedhat e Qytetit mbeten në një pjesë të vogël një monedhë për vendet, duke treguar se ata që vlerësojnë zona të veçanta mund të zbulojnë ndihmën e tyre duke mbajtur monedha dixhitale të prodhuara për qytete të ndryshme. Stanley përmendi edhe më shumë se me kalimin e kohës, Monedhat e Qytetit do të vërshojnë në lagje të tjera në zona të shumta.

Ndërsa ishte futuriste, kjo ide i përkiste arsyes që shkëmbimi i kriptomonedhës Okcoin u zotua të rendiste MIA -n në platformën e saj. Haider Rafique, shefi i marketingut në Okcoin, informoi CryptoPumpLajmet se në fakt ka pasur disa punë dhe grupe tradicionalisht angazhuese, të cilave u është dashur shumë kohë për t'u shfaqur në Shtetet e Bashkuara, Rafique mendon se City Coins ndoshta mund të mbledhë një komunitet për aplikime të ndryshme:

“Duke hapur këto tregje, ne sjellim investitorë që mund të blejnë këto pasuri dhe pastaj të eksplorojnë më tej këto ekosisteme. Për shembull, Stacks ka aplikime të ndryshme të decentralizuara financiare për të bashkëvepruar. Ne i shohim CityCoins që kanë të njëjtin lloj shërbimi. "

Për më tepër, Rafique mendon për Miami Coin për të treguar një metodë krejt të re që individët të përfitojnë nga kriptovaluta për të marrë pjesë në angazhimin qytetar: “CityCoins nuk është vetëm një nxitje për investitorët me pakicë, por edhe për organet drejtuese. Cryptocurrency nuk duhet të jetë vetëm për spekulime, por edhe për përdorim në botën reale. " Rafique përfshiu që MPB do të përfundojë të tregtueshme në Okcoin në të ardhmen, kur likuiditeti të prodhohet nga minierat.

A do të përqafohet ideja gjerësisht?

Edhe pse vlen të përmendet se Miami është qyteti i parë që prezantoi një shenjë të Monedhave të Qytetit, çështjet rreth adoptimit dhe politikave mbeten. Tim Shields, një partner në vendin e punës të ligjit Kelley Kronenberg's Fort Lauderdale, informoi CryptoPumpLajmet që ai nuk beson se Miami Coin do të çojë në adoptimin e përhapur: "Skema teknologjike se si funksionon MiamiCoin është mjaft komplekse dhe do të shkojë përtej fushëveprimit të shumicës së njerëzve që tashmë mbajnë kriptovaluta."

Ndërsa kjo mund të jetë, Shields mendon se MPB do të ndihmojë edhe më shumë në krijimin e mjedisit në rritje të teknologjisë në Miami. Sipas Shields, Miami Coin është një tjetër përpjekje që nxjerr në pah hapjen dhe pozicionin miqësor të Miamit ndaj kriptomonedhës. Shields përmendi edhe më shumë se Kryebashkiaku Suarez në fakt është marrë qartë me objektivin e tij për ta bërë Miamin kryeqytetin Bitcoin të botës, dhe nëse absolutisht asgjë tjetër, Miami Coin zbulon se një kryebashkiak i qytetit mund të tërheqë zhvillimin në zonën e blockchain.

Lexo artikullin:  Dolce dhe gjithashtu Gabbana për të lansuar një koleksion unik NFT

Lidhur: Miami aksionet pretendon të përfundojë të jetë Bitcoin dhe kryeqyteti kripto në botë

Sa i përket politikave, Shields diskutoi se kjo ka të ngjarë të jetë e vështirë, duke pasur parasysh se ai nuk është saktësisht i sigurt se si do të mbajë MPB qyteti i Miamit. "Kjo mund të mbahet si pronë dhe më pas të shndërrohet në para," tha ai.

Ben Bartlett, anëtar i Këshillit të Qytetit Berkeley dhe avokati i kriptove, informoi CryptoPumpLajmet që kërcënimet me Miami Coin duken në vlerësimin e likuiditetit për argumentet. Bartlett gjithashtu vuri në dukje fërkimin kur përdorte Miami Coin: "Njerëzit e zakonshëm nuk kanë gjerësinë e brezit për t'u marrë me kompleksitetin e kuletave dhe për të parë shkëmbimin e duhur. Mund të ketë disa çështje rregullatore që duhet të merren parasysh me kujdes. "

Bartlett diskutoi se kjo është veçanërisht rasti për shkak të propozimeve krejt të reja të përcaktuara nga kostot e pajisjeve dixhitale të posedimit krejt të ri që synon të zgjerojë kuptimin e ndërmjetësve që të përbëhen nga minatorë dhe lidhës të tjerë të mjedisit kripto.

Shqetësimet mënjanë, Bartlett qëndron i sigurt se qyteti i Miamit mund t'i rregullojë këto shqetësime duke përqafuar një teknikë të shkathët, duke garantuar përfshirjen popullore duke parandaluar rreziqet rregullatore. “Jam shumë i emocionuar dhe mirënjohës për udhëheqjen e guximshme të kryebashkiakut të Miamit. MiamiCoin përfaqëson nivelin e ardhshëm të qeverisjes dhe prosperitetit të përbashkët, "tha Bartlett

.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju