Minierat e kriptomonedhës sipas ndryshimeve të propozuara të politikës amerikane

Efekti i kërkesave më të rrepta të raportimit të kriptove në aranzhimin e pronës dixhitale të Aktit të Investimeve në Infrastrukturë dhe Punë do të përqëndrohet në minierat e kriptomonedhës.

Minierat e kriptomonedhës sipas ndryshimeve të propozuara të politikës amerikane

Ekzaminimi rregullator i blockchains dhe kriptovalutave po rritet. Nga kufizimi i minierave të kriptomonedhës në Kinë deri tek Grupi i Punës i Presidentit Joe Biden për Tregjet Financiare, i mbledhur nga Sekretarja e Thesarit Janet Yellen, aktivitetet financiare që mbështesin dhe lejohen nga blockchains kanë përfunduar në fakt si një çështje thelbësore për politikëbërësit. Kohët e fundit, një aranzhim në shpenzimet e propozuara të objekteve të vitit 2021 modifikon kuptimin e një ndërmjetësi në mënyrë specifike të përbëhet nga "çdo person i cili […] është përgjegjës për ofrimin e rregullt të çdo shërbimi që ndikon në transferimin e pasurive dixhitale në emër të një personi tjetër."

Objektivi i përmendur i këtij modifikimi të politikës "minator-si-ndërmjetës" është të rrisë mbledhjen e të ardhurave nga taksat mbi fitimet kapitale të kriptomonedhës duke përmirësuar aftësinë e mbledhësve të taksave për të vëzhguar tregtitë e kriptomonedhës. Meqenëse minatorët e kriptomonedhës shpesh konfirmojnë marrëveshje që lëvizin zotërimet dixhitale, të tilla si kriptovalutat, në emër të mbajtësve të kriptomonedhës, këta minatorë duket se i pëlqejnë këtij kuptimi të një ndërmjetësi. Nuk është për t'u habitur, shumë në tregun e kriptomonedhës kanë ngritur në të vërtetë çështje.

Një funksion vendimtar i inovacionit në blockchain është mbajtja e shënimeve konkurruese e decentralizuar. Përfitimet dhe disavantazhet e këtij lloji krejt të ri të mbajtjes së të dhënave në lidhje me bazat e të dhënave konvencionale monetare qendrore janë një argument aktiv. Por politika krejt e re mund të prodhojë një përfundim të hershëm të këtij argumenti.

Related: Autoritetet po synojnë të mbyllin hapësirën në kuletat e palidhura

Cilat janë efektet direkte të specifikimit të minatorëve si ndërmjetës?

Së pari, minatorët - një minimum prej atyre që ndodhen në Shtetet e Bashkuara - do të kalonin kërkesa të përmirësuara në mënyrë të konsiderueshme për raportimin në Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme. Shpenzimet për minatorët për t'iu përmbajtur kërkesave të tilla ka shumë të ngjarë të jenë të mëdha dhe kryesisht të riparuara. Minatorët do të kërkonin të përballonin këto shpenzime, pavarësisht nga fuqia minerare që ata kishin dhe para se të minonin një bllok të vetëm. Kjo do të dekurajojë hyrjen dhe ka shumë të ngjarë të shkaktojë më shumë kontroll qendror ose përqendrim të fuqisë minerare.

Së dyti, këta ndërmjetës-minatorë do të ishin përgjegjës për kënaqjen e udhëzimeve të Njihni Klientin tuaj. Duke pasur parasysh natyrën pseudo-anonime të shumë kriptovalutave, një politikë e tillë do të kufizonte llojet e marrëveshjeve që minatorët e ndërmjetësit do të kishin aftësinë për të përpunuar në marrëveshje jo anonime. Si do të funksiononte kjo? Me sa duket, unë do të regjistrohesha me një minator (duke lidhur licencën e shoferit tim me një adresë Bitcoin, shteti), dhe minatorët thjesht do të konfirmonin marrëveshjet në emër të përdoruesve të tyre të regjistruar. Por nëse ai minator bëhet i vogël (ka pak fuqi minerare), atëherë marrëveshjet e mia ka më pak të ngjarë të përpunohen në rrjetin Bitcoin (BTC). Ndoshta, do të ishte shumë më mirë nëse unë (dhe ti) regjistrohem me një minator më të madh. Ose ndoshta, ne të gjithë thjesht duhet të përdorim Coinbase dhe të lejojmë një minator të merret me marrëveshje në emër të Coinbase Përsëri, efekti këtu është një përqendrim më i lartë i fuqisë minerare.

Lexo artikullin:  Raporti i ri zbulon shkëmbime të nivelit të lartë në dominimin maksimal të vëllimit trevjeçar

E kombinuar, kjo politikë ka shumë të ngjarë të rrisë përqendrimin në minierat e kriptomonedhës amerikane duke rritur shpenzimet e minierave dhe duke minimizuar potencialisht sasinë totale të minierave që ndodh; domethënë, politika do të lëvizte minierat brenda SHBA-së larg nga "grupet e panjohura të super-koduesve", të shpjeguar kohët e fundit nga Sen Elizabeth Warren, megjithatë ndoshta do të rrisë varësinë e përdoruesve nga super-kodues të tillë pa fytyrë përtej Shteteve të Bashkuara.

Cilat janë efektet ndërkombëtare të përcaktimit të minatorëve si ndërmjetës?

Një pjesë e efektit ndërkombëtar të aranzhimeve të sugjeruara në shpenzimet e objekteve varet nga vlera relative e operacioneve të minierave të kriptomonedhës amerikane me kontekstin e minierave në të gjithë botën. Historia e kohëve të fundit jep një këndvështrim. Në qershor, Kina rriti zbatimin e kufizimit të saj të minierave Bitcoin. Rezultati ishte shumë më pak minatorë. Ne mund ta shohim këtë në rënien e problemit të minierave të vërejtur në fillim të Qershorit Problemi i minierave rregullon shkallën me të cilën përpunohen marrëveshjet (rreth 1 bllok për 10 minuta në Bitcoin). Me disa minatorë, problemi qëndron në mbajtjen e qëndrueshme të normës së marrëveshjes.

Niveli më i ulët i problemit të minierave ka nevojë për më pak energji elektrike për të minuar një bllok. Përfitimi i bllokut është i qëndrueshëm. Kostoja e Bitcoin nuk ka rënë me problemin e zvogëluar në Korrik Këtu janë 3 gjëra që duhet të keni parasysh:

  • Të ardhurat nga minierat për minatorët që qëndrojnë duhet të jenë rritur.
  • Minatorët e rinj nuk i ndryshuan minatorët tani jashtë linje të Kinës shpejt.
  • Konkurrenca në miniera ra.

Këto funksione ka shumë të ngjarë të shkaktojnë një konsolidim të borxhit ose përqendrim të fuqisë minerare. Nëse politika e re-veçanërisht klasifikimi i ndërmjetësit të minatorëve-vazhdon, me shumë mundësi mund të parashikojmë një efekt të krahasueshëm.

Related: Nëse keni një minator Bitcoin, ndizeni atë

A është përqendrimi më i madh natyrisht problem?

Pjesa më e madhe e tezës së sigurisë të inovacionit në blockchain është e rrënjosur në decentralizim. Asnjë individ nuk ka shpërblime për të lënë jashtë marrëveshjet ose blloqet e kaluara. Kur një minator ka fuqi të konsiderueshme minerare - një probabilitet i lartë për të rregulluar disa blloqe me radhë - ata mund të kenë aftësinë për të modifikuar një pjesë të historisë së blockchain. Ky skenar quhet një sulm 51% dhe ngre çështje në lidhje me pandryshueshmërinë e blockchain.

Ka 2 efekte të lidhura me politikën e propozuar. Së pari, përqendrimi më i madh, sipas kuptimit, i vendos minatorët më afër shenjës ku ata mund të modifikojnë me sukses ditarin e blockchain. Së dyti, dhe ndoshta më delikate, suksesi i një sulmi është më i madh kur shpenzimet e minierave bien - është thjesht më pak e shtrenjtë për të sulmuar.

Lexo artikullin:  Blockchain Australia thotë se qeveria ende nuk e hedh poshtë industrinë si një "perëndim të egër"

Siç argumentojmë bashkë-autorët e mi në studimin e vazhdueshëm kërkimor, megjithatë, çështje të tilla të sigurisë burojnë tërësisht nga procedura e minierave të Bitcoin, e cila sugjeron se minatorët përfshijnë marrëveshje të reja në zinxhirin më të gjatë në blockchain. Ne argumentojmë se suksesi i ardhshëm i sulmeve prej 51% merret plotësisht nga ky sugjerim për minatorët bashkëpunues në zinxhirin më të gjatë. Ne demonstrojmë se si pajisjet alternative të koordinimit mund të përmirësojnë sigurinë e një blockchain dhe të kufizojnë efektet e sigurisë të rritjes së përqendrimit të minierave.

Asnjë konkurrent, asnjë blockchain

Pavarësisht nëse aranzhimet aktuale që shqetësojnë zotërimet dixhitale në shpenzimet e objekteve amerikane të vitit 2021 kalojnë apo jo, politikëbërësit duket se janë të përgatitur për të përmirësuar politikën dhe raportimin e tregtisë së kriptomonedhës. Ndërsa argumenti në fakt është përqendruar kryesisht në kompromiset e një gjurmimi të përmirësuar të tregtimit të kriptomonedhës nga qeveria federale amerikane dhe dëmtimit të mundshëm të zhvillimit amerikan në blockchain, është jetike për politikëbërësit dhe novatorët të mendojnë për efektin më të mundshëm të politikave të tilla mbi konkurrentët brenda minierave të kriptomonedhës, pasi ky konkurrent luan një funksion jetësor në mbrojtjen e blockchains.

Ariel Zetlin-Jones është një mësues i asociuar i ekonomisë në Universitetin Carnegie Mellon Ai studion studimin e ndërveprimit të ndërmjetësimit monetar dhe makroekonomisë. Që nga viti 2016, Ariel në të vërtetë po shikon ekonominë e blockchains - si shpërblimet financiare mund të përdoren për të formuar marrëveshje blockchain dhe procedura të stacioncoin së bashku me tregjet qendrore unike dhe të mëdha financiare që aktualisht mbështesin tregtimin e kriptomonedhës. Studimi i tij kërkimor është publikuar në të vërtetë në American Economic Review, Journal of Political Economy dhe Journal of Monetary Economics.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju