Shkëputja përpara? Bitcoin dhe Ethereum mund të kapin përfundimisht lidhjen e tyre 36-mujore

Bitcoin dhe Ethereum në të vërtetë kanë shitur sinkronizimin duke marrë parasysh 2018, duke rritur ekspozimin e drejtpërdrejtë të portofoleve të investimeve financiare vetëm kripto.

Shkëputja përpara? Bitcoin dhe Ethereum më në fund mund të kapin korrelacionin e tyre 36-mujor

Anish Saxena, një tregtar i automjeteve me bazë në Delhi të Ri, bëri të ardhura "të pabesueshme" duke blerë kripto monedha në vitin 2020, thjesht ndërsa shërbimi i tij goditi një bllokim të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit.

"Unë kisha njohur për Bitcoin dhe Ethereum dhe dhjetëra asete të tjera për vite me rradhë", deklaroi personi i biznesit 33-vjeçar. “Por unë vetëm dua të investoj në to pasi bllokimi më shtyu mua dhe anëtarët e familjes sime nga puna. Dhe na ndihmoi të mbijetonim - kohë e madhe. ”

Saxena ekspozoi se ai në të vërtetë kishte caktuar rreth 80% të portofolit të tij të investimeve financiare në Bitcoin (BTC) dhe Ether (ETH), me pjesën tjetër të kapitalit të tij të shpërndarë në të gjithë Poligonin, Dogecoin (DOGE) dhe LINK-un e Chainlink. Investimi i tij vetëm kripto financiar i bëri atij të ardhura të jashtëzakonshme, llojet e të cilave Saxena zvogëloi të ekspozonte.

Sidoqoftë, ai zbuloi se si ai praktikisht pastroi gjysmën e të ardhurave të tij latente duke zgjedhur të mos likuidonte përpara përplasjes në maj 2021.

"Unë isha duke likuiduar kriptovaluta bazuar në kërkesën e familjes sime për para," deklaroi Saxena. "Ndërsa unë jam ende në fitime, duke parë që fitimet e mia bien me më shumë se 50% më ka shtyrë të marr një pjesë të madhe të investimeve të mia përsëri në para të gatshme."

Kërcënimet e korrelacionit

Tregtarët me pakicë si Saxena në të vërtetë janë vënë nën presion për shkak të mbështetjes së tepruar në 2 kriptovalutat më kryesore: Bitcoin dhe Tjetër

Ndërsa janë të ndryshme në lidhje me ekonominë dhe shfrytëzojnë rastet, të dy pronat dixhitale priren të zhvendosin saktësisht të njëjtat udhëzime. Në historinë aktuale, humbjet dhe të ardhurat e tyre dukeshin të sinkronizuara mirë, duke treguar se mbajtësit e tyre mund të shohin investimet e tyre financiare të shumohen në të gjithë modelet e demave, megjithatë, në të njëjtën kohë, duke kërcënuar të humbasin shumë kur trendi i rritjes gomat dhe kthehet në anën bearish.

"Nëse është një portofol i pastër kripto, atëherë, natyrisht, të kesh dy kripta që janë shumë të ndërlidhura me njëri-tjetrin shton rrezikun e portofolit", deklaroi Simon Peters, një ekspert kripto në biznesin e brokerimit me shumë pasuri eToro.

"Ndërsa portofoli mund të shihte një performancë të jashtëzakonshme një muaj me dy kriptot që bënin fitime së bashku, ju gjithashtu mund të shihni tërheqje të mëdha në një muaj të keq ndërsa kriptot lëvizin më poshtë së bashku."

Nga ana tjetër, Liam Bussell, shefi i ndërveprimeve të biznesit në furnizuesin e hyrjes fiat-në-kripto Banxa, thirri prapavijat e likuiditetit Bitcoin dhe Ether për tregtarët e kriptos.

Lexo artikullin:  'DeFi verë' sheh hapjen e projekteve në fermat më të nxehta

Në vërejtjet e tij për CryptoPumpNew s, ekzekutivi deklaroi se tregtarët përdorin fitimet e tyre paraprake në dy tregjet kryesore të kriptomonedhës për të blerë prona dixhitale me kapak të mesëm dhe të ulët, duke përmendur tubimet në Dogecoin dhe gjatë detyrave të shenjave jo të dëmshme. Ai kishte parasysh:

“Sapo tregu fillon të ngadalësohet, tregtarët përpiqen të kthehen te asetet likuide si BTC dhe ETH. Kjo mund të kompensojë rëniet për një kohë të shkurtër, por nuk mund ta mbajë tregun për një kohë të pacaktuar. Ka fitime për t'u bërë në tregjet e ariut, por ato janë monedha të paqëndrueshme dhe rreziku është i lartë ".

Për më tepër, Peters inkurajoi tregtarët dhe financuesit të kundërpeshojnë kërcënimet e tyre të investimeve kripto financiare duke përcaktuar një pjesë të shkëlqyeshme të kapitalit të tyre në instrumente standarde monetare, të përbërë nga aksione, produkte dhe letra me vlerë me të ardhura fikse / fonde.

"Historikisht, kripta ka treguar se është goxha jo e lidhur me klasat e tjera të aseteve dhe ofron kthime më të mira të rregulluara për rrezikun," përshkroi eksperti.

Shkëputja përpara?

Nga ana tjetër, Peters këshilloi që zhvendosja e rrjetit Ethereum nga prova e punës në provat e aksioneve - referuar si Ethereum 2.0 - mund të kufizojë lidhjen e saj me Bitcoin.

Në informacion, ndër funksionet kryesore që konsistojnë në azhurnimin e ardhshëm të bllokimit të Ethereum, të quajtur Propozimi i Përmirësimit të Ethereum 1559, është deflacioni dhe mjetet për të djegur një pjesë të kostove të marrëveshjes të mbledhura nga përdoruesit.

Kjo mund të eleminojë një minimum prej 1 milion shenjash ETH çdo vit nga furnizimi shpërndarës, prandaj duke e bërë posedimin më të pakët, sipas botimit të arsimit të kriptove

Bitcoin tregon një mungesë të krahasueshme duke minimizuar shkallën e furnizimit të sapo lëshuar në gjysmë çdo 4 vjet, një procedurë e quajtur përgjysmim. Cryptocurrency ka një kapak furnizimi minimal prej 21 milion argumentesh.

I ngjashëm: Piruni i Londrës shkon në testnet në Ethereum ndërsa bomba problematike vë në lëvizje

"Possibleshtë e mundur që një shkëputje mund të ndodhë midis bitcoin dhe eterit pas përfundimit të tranzicionit në 2.0, pasi" tokenomics "- mënyra se si ETH punon në blockchain 2.0 - do të jetë ndryshe nga aktualisht", tha Peters, duke shtuar:

"Kërkesa për ETH mund të ndryshojë në varësi të rendimentit të shpërblimit të grumbulluar në atë kohë, gjë që nga ana tjetër mund të çojë çmimin e ETH më të lartë ose më të ulët në mënyrë të pavarur nga kriptot e tjera."

Sa për Saxena, tregtari i ri tha se do të "shkonte" në një pjesë të BTC dhe ETH të tij.

Lexo artikullin:  BE-ja delegon 30 milion dollarë për fondin e ri të blockchain dhe pronave dixhitale

"Nëse biznesi rritet përsëri pas një rihapjeje të plotë të ekonomisë, unë jam duke planifikuar të investoj vazhdimisht në të gjithë Bitcoin, Ethereum, ar dhe fondet e përbashkëta," ai mbajti në mendje.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju