Nigeria do të pilotojë rezervën e monedhës dixhitale të bankës në tetor

Banka Qendrore e Nigerisë do të fillojë pilotin e valutës dixhitale të bankës së saj rezervë, e cila operon në bllokimin e pëlhurës Hyperledger, më 1 tetor.

Nigeria do të pilotojë monedhën dixhitale të bankës qendrore në tetor

Për pjesën më të madhe të vitit 2021, Banka Qendrore e Nigerisë (CBN) në fakt ka mbetur në titujt e procedurave të saj anti-kriptomonedhë. Megjithatë, organizata ka rritur sot investimin e saj financiar dhe studimin kërkimor në inovacionin themelor të kriptos, blockchain, dhe në të vërtetë ka vendosur një datë të qartë për planin pilot të monedhës dixhitale të bankës rezervë të mundësuar nga blockchain (CBDC).

Më 1 tetor, CBN supozohet se do të lëshojë një plan pilot për "GIANT" - një punë e CBDC në avancim duke marrë parasysh 2017-ën, e cila operon në pëlhurën me burim të hapur të blloqeve Hyperledger.

Rakiya Mohammed, drejtori i infoteknisë së CBN, deklaroi se banka mund të kryejë një provë të konceptit para përfundimit të vitit 2021. Në një uebinar sot me palët e interesuara, agjentët e CBN gjoja theksuan se organizata mund të mos paguante për t'u lënë ndërsa pjesa më e madhe e bankave rezervë në të gjithë botën fitojnë terren me studimin dhe përparimin e tyre kërkimor CBDC.

Ndër frymëzimet e përmendura për vendin e punës, CBN në fakt ka mbajtur në mendje se një CBDC do të ishte i dobishëm për menaxhimin makro dhe të zhvillimit, ndihmën e tregtisë ndërkufitare dhe shtesën monetare.

Përparësitë e mundshme mund të shtrihen edhe më shumë, sipas pikëpamjes së CBN, që variojnë nga efektiviteti më i madh për pagesa dhe remitanca, transmetim shumë më i mirë i politikës financiare, mbledhje e shtuar e fitimeve të taksave dhe asistenca e politikave sociale të synuara.

Related: Ministri i komisioneve të Nigerisë lidh bllokimin me përpjekjet për zhvillimin dixhital në të gjithë vendin

Krahas CBN, Banka e Ganës ka kaluar këtë verë shpejt drejt fazës pilot për monedhën dixhitale të bankës së saj rezervë. Kombi e ka vendosur veten në të vërtetë si një lider në përparimin e CBDC në kontinent dhe mendon që monedhat dixhitale të emetuara nga banka të jenë të jashtëzakonshme dhe më pak të rrezikshme sesa kriptovalutat e decentralizuara.

Sidoqoftë, gatishmëria e Ganës për kriptimin eklipsohet nga procedurat më agresive të Nigerisë, që përfshijnë një kufizim të bankave industriale dhe bankave të tjera nga shërbimi i shkëmbimeve kripto. Pavarësisht kësaj, adoptimi i Bitcoin dhe tregtia e kolegëve me BTC në të vërtetë kanë qëndruar lartë në vend.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 10 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Shikoni një video në si të mësoni për kriptomonedhën e ardhshme pump dhe fitoni fitime të mëdha.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin e fitimit të madh në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram. A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provoni! Ne ju dëshirojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si abonentët VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju