Tregtarët profesionistë përpiqen të gjejnë këtë model të përjetshëm për të zënë kthesat e kostos së Bitcoin

Tregtarët e kriptove dhe aksioneve e shohin modelin e përmbysur të kokës dhe shpatullave si një sinjal i hershëm se një kthesë modeli bullish mbetet në proces.

Tregtarët profesionistë kërkojnë këtë model klasik për të vërejtur përmbysjet e çmimeve të Bitcoin

Çdo tregtar synon të blejë pak dhe të ofrojë të lartë, megjithatë vetëm disa kanë aftësinë të thërrasin guximin për të thyer tufën dhe për të blerë kur lëkundja përmbys udhëzimet.

Kur kostot po bien, besimi është i pafavorshëm dhe shqetësimi është në nivele të rënda, megjithatë në raste si këto mund të shfaqet modeli i kokës dhe shpatullave të përmbysura (IHS).

Modeli (IHS) është i krahasueshëm në ndërtimin me modelin e zakonshëm të H&S, megjithatë zhvillimi është përmbysur. Si përfundim, modeli (IHS) nënkupton fundin e rënies dhe fillimin e një tendence të re krejtësisht të re.

Bazat e kundërta të kokës dhe shpatullave

Modeli (IHS) është një konfigurim i kthesës që formohet pas një rënieje. Ajo ka një kokë, një shpatull të majtë dhe një shpatull ideal që janë me kokë poshtë dhe të pozicionuara të listuara nën një vijë të qafës. Një thyerje dhe mbyllje mbi vijën e qafës përfundon konfigurimin, duke sugjeruar që lëkundja në të vërtetë është përmbysur.

Siç u zbulua më lart, posedimi mbetet në rënie megjithatë pas një rënie të konsiderueshme, blerësit me vlerë mendojnë se kostoja në fakt ka arritur nivele tërheqëse dhe do të fillojë peshkimin nga fundi. Kur nevoja tejkalon furnizimin, posedimi formon lugin e parë nga shpatulla e majtë dhe kostoja fillon një tubim lehtësimi.

Në një rënie, tregtarët ofrojnë në mitingje. Arinjtë shiten fuqishëm pas tërheqjes dhe rënies së kostos të listuara më poshtë në luginën e parë, duke e bërë atë më të ulët. Sidoqoftë, arinjtë nuk janë në gjendje të përfitojnë nga kjo pikë e dobët dhe të rifillojnë rënien. Demat blejnë këtë zhytje dhe fillojnë një tubim lehtësimi, duke formuar kokën e modelit. Ndërsa kostoja i afrohet kulmit të mëparshëm, ku tubimi kishte ngecur, arinjtë edhe një herë hynë në veprim.

Kjo fillon uljen, duke kulmuar në zhvillimin e lugit të tretë, i cili burgoset pothuajse në përputhje me luginën e parë, pasi blerësit presin një kthim dhe blerje të fortë. Kjo formon shpatullën më të mirë të konfigurimit. Kostoja shfaqet dhe këtë herë, demat trajtojnë për të shtypur koston mbi vijën e qafës, duke përfunduar modelin.

Linja e qafës më pas përfundon të jetë dyshemeja e re pasi tregtarët blejnë dipin për këtë ndihmë. Kjo nënkupton fillimin e një trendi të ri të rritjes.

Lexo artikullin:  Shtetet e Bashkuara Binance 'duke parë rrugën e IPO-së', thotë CZ

Identifikimi i një trendi të ri në rritje me modelin (IHS)

Bitcoin (BTC) në të vërtetë kishte mbetur në një rënie duke pasur parasysh që formimi i një maje rajonale në 13,970 dollarë më 26 qershor 2019. Blerësit vepruan dhe burgosën uljen në zonën e ndihmës prej $ 7,000 në $ 6,500, duke formuar shpatullën e majtë të modelit (IHS) . Kjo filloi një tubim ndihme që e çoi koston në $ 10,450. Në këtë nivel, demat afatshkurtër fitimet e planifikuara dhe arinjtë filluan pozicione të shkurtra, me synimin për të rifilluar rënien.

Shitja agresive theu ndihmën në 6,500 dollarë dhe Bitcoin/Tether (USDT) u ul në 3,782.13 dollarë më 13 mars 2020. Demat e panë këtë vjeshtë si një shans blerjeje i cili filloi një tubim të fortë ndihme, i cili arriti afër 10,450 dollarë. Ky lug i dytë formoi kokën e konfigurimit.

Supi më i mirë ishte i cekët pasi presioni i shitjes ishte ulur dhe demat nuk prisnin një korrigjim shumë më të thellë për të blerë. Më në fund, demat shtypën koston mbi vijën e qafës më 27 korrik, duke përfunduar modelin (IHS).

Arinjtë u përpoqën të kapnin dema dhe ata e tërhoqën koston në vijën e qafës. Edhe pse kostoja e ulur thjesht e shënuar nën vijën e qafës, tregtarët nuk mundësuan që grupi të ruajë listën nën 10,000 dollarë. Kjo rekomandoi një modifikim në besim. Vrulli bullish mori pasi blerësit e ulën koston mbi 12,500 dollarë.

Si të llogarisni objektivin e modelit të një konfigurimi të IHS

Për të llogaritur qëllimin minimal të synuar të modelit (IHS), llogaritni thellësinë nga vija e qafës në pikën më të përballueshme, duke formuar kokën. Në shembullin e mësipërm, vija e qafës është rreth 10,450 dollarë, dhe zbritja e pikës më të përballueshme në 3,782.13 dollarë ofron një thellësi prej 6,667.87 dollarë.

Kjo vlerë më pas kontribuohet në nivelin e shpërthimit, i cili në shembullin e mësipërm, është afër $ 10,550. Kjo ofron një objektiv të synuar në 17,217.87 dollarë. Kur një model modifikohet nga poshtë në lart, ai mund të dështojë ose të tejkalojë qëllimin e synuar. Prandaj, tregtarët duhet të përdorin objektivin si një udhëzues dhe të mos heqin dorë nga pozicionet e tyre edhe nëse niveli është arritur në të vërtetë.

Durimi paguan o pasi shpesh modeli ndalon së punuari

Asnjë model nuk është i suksesshëm në çdo shpërthim dhe tregtarët duhet të presin që konfigurimi të përfundojë para fillimit të tregtisë. Ndonjëherë, struktura e modelit llojet megjithatë breakout nuk ndodh. Tregtarët që parandalojnë përfundimin e modelit dhe fillojnë tregtitë kapen.

Për shembull, LINK i Chainlink arriti kulmin në 4.58 dollarë më 29 qershor 2019 dhe filloi një korrigjim. Blerësit u përpoqën të ndalonin rënien në zonën prej $ 2.20 në $ 2.00. Kjo formoi një model (IHS) me një kokë dhe 2 shpatulla siç mund të shihet në grafikun e mësipërm.

Lexo artikullin:  Elon Musk shprehet se Bitcoin mund të ketë goditur standardin e tij në burimet e rinovueshme

Edhe pse kostoja arriti në vijën e qafës më 19 gusht 2019, blerësit mund të mos e ulin koston mbi të. Për shkak të kësaj, modeli nuk u arrit dhe sinjali i blerjes nuk u ndez.

Seti LINK/USDT ra nga linja e qafës dhe u prish në listën poshtë kokës së konfigurimit në 1.96 dollarë, duke anuluar modelin. Kjo kapi tregtarët të cilët mund të kishin blerë në pritje të një kthimi të modelit.

Përtypjet kryesore

Modeli (IHS) mund të jetë një mjet i dobishëm për tregtarët për të hyrë në një prirje krejtësisht të re të rritjes, siç po fillon. Ekzistojnë disa tregues thelbësorë që mbani në mend gjatë përdorimit të këtij konfigurimi.

Tregtarët duhet të presin që modeli të përfundojë, i cili ndodh pas prishjes së kostos dhe mbylljes mbi vijën e qafës, para fillimit të ndonjë pozicioni të gjatë. Një thyerje e vijës së qafës, e cila është mbi vëllimin mbi mesataren, ka shumë të ngjarë të çojë në një prirje të re krejtësisht të re në krahasim me një shpërthim që ndodh në vëllime të ulëta.

Kur një model përmbyset, ai zakonisht vazhdon për një periudhë të gjatë kohore. Prandaj, tregtarët nuk duhet të qëndrojnë me nxitim për të hedhur poshtë pozicionet vetëm pasi objektivi i modelit është përmbushur. Në raste të tjera, modeli përfundon megjithatë ndryshon me shpejtësi udhëzimet dhe kostoja bie. Tregtarët duhet të shikojnë me kujdes indikacionet e tjera dhe veprimet e kostos para se të grumbullojnë një pozicion.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 20% në 150% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance. Shembujt mund të shihen në këtë faqe!
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju