Q & A: Çfarë po bëhet i pasaktë sot sektori DeFi?

Pse sektori DeFi kërkon rrjetin e tij jashtëzakonisht të decentralizuar publik? Ne flasim me CEO të Radix Piers Ridyard, biznesi i të cilit po zhvillon një të tillë.

Pyetje dhe Përgjigje: Çfarë po gabon sektori DeFi tani?

DeFi në fakt është rritur jashtëzakonisht shpejt - dhe kur kjo të ndodhë, është e pashmangshme që të shfaqen çështje të dhëmbëzimit.

Këtu, ne flasim me Piers Ridyard, CEO i Radix Ai na informon se çfarë po bën biznesi i tij për t'u marrë me disa nga pikat kryesore të shqetësimit në këtë sektor - dhe vështirësitë me të cilat merren aktualisht klientët dhe dizajnerët.

1. Përshëndetje! A mund të na informoni për Radix?

Absolutisht Radix është rrjeti i parë publik i decentralizuar i zhvilluar posaçërisht për t'i shërbyer financimit të decentralizuar (DeFi). Kjo ishte thelbësore pasi që me DeFi në Ethereum, zhvillimi i tërheqjeve - në të vërtetë ka pasur mbi 285 milion dollarë në hacks vetëm në 2 vitet e fundit. Rrjetet janë të ngadalta dhe joefektive - ngarkesat e gazit mbajnë rekorde rekord dhe duke i kushtuar përdoruesve dollarë të panumërt, dhe zhvillimi i zonës në thelb po mbahet larg nga bllokimi i rrjetit.

Ne dëshirojmë të themi se Radix është "një shtresë e duhur DeFi e bërë mirë", kjo pasi Radix është i vetmi rrjet i decentralizuar ku dizajnerët do të kenë aftësinë të ndërtojnë me shpejtësi pa rrezik të vazhdueshëm të shfrytëzimeve dhe sulmeve, ku çdo përmirësim do të shpërblehet, dhe ku shkalla nuk do të jetë kurrë bllokim trafiku.

Radix po zhvillon 3 përmirësime thelbësore të inovacionit DeFi që do të lansohen gjatë 3 viteve të ardhshme:

1. Performanca e projektuesit 10x DeFi Tani për tani, dizajnerët e DeFi investojnë afërsisht 90% të kohës së tyre duke mbrojtur kodin e tyre në vend që të zhvillojnë performancën. Pavarësisht nga kjo, në të vërtetë kanë ekzistuar mbi 285 milion dollarë DeFi hacks, mete dhe shfrytëzime deri më sot në Ethereum

Soliditeti (Ethereum tregon gjuhën) është një pjesë e madhe e çështjes. Radix po zhvillon një mjedis të krijuar për qëllime DeFi që do të bëjë të mundur përparimin e shpejtë dhe të mbrojtur, duke u dhënë më shumë kohë krijuesve të DeFi që të përqendrohen në zhvillim në vend të sigurisë.

Scrypto është rregulluar të nisë në Q4 2021.

2. Efektiviteti i ekzekutimit 100x DeFi. Makina Virtuale Ethereum (EVM) është vendi ku kryhet i gjithë arsyetimi i marrëveshjes së mençur DeFi dhe është i ngadaltë. Në mënyrë të ngadaltë në realitet saqë është ndër bllokimet më të mëdha të trafikut të DeFi sot.

Motori Radix është zhvilluar për të ndryshuar lojën video duke ndryshuar EVM për një prodhues të dobët, sugjerojnë shtetin. Ju mund ta konsideroni si azhurnimin e një CPU të sistemit kompjuterik nga ai i zhvilluar 20 vjet më parë në procesorët më të mirë të markave të reja të Apple. Në mënyrë të pabesueshme shpejt, më energjikisht të efektshëm dhe të aftë për të bërë paraprakisht një tërësi gjërash.

Radix Engine v1 lançohet me fillimin e parë të Radix mainnet në 28 korrik 2021. Radix Engine v2 është rregulluar që të lançohet në 2022.

3. Shkallëzimi 1000x DeFi. DeFi në Ethereum është i kushtueshëm për t’u përdorur. Kjo pasi nuk është i shkallëzuar, megjithatë i popullarizuar, i cili prodhon një sasi të madhe bllokimi. Ajo që shumë injorojnë është madhësia e madhe e marrëveshjeve që do të duhet të trajtojnë këto sisteme. Për të ndryshuar sistemin monetar ndërkombëtar do të duhet përpunimi i marrëveshjeve të panumërta për 2-të, që është përtej aftësive të platformave si Ethereum 2.0 ose Solana, dhe po kështu tërësisht përtej aftësive të shërbimeve të shkallëzimit të shtresës dy.

Radix zhvilloi algoritmin e tyre të marrëveshjes, Cerberus, për të siguruar diçka krejtësisht të veçantë për tregun e blloqeve - kompozueshmëria atomike e shkallëzuar në mënyrë lineare për DeFi. Kjo sugjeron që sistemi afatgjatë Radix nuk duhet të sigurojë vetëm marrëveshje të panumërta për të dytin, por duhet ta bëjë këtë në një metodë krejtësisht të lindur DeFi.

Variacioni totalisht i copëtuar, linearisht i shkallëzuar i rrjetit publik Radix është rregulluar për lëshimin e Xi në 2023.

Këto 3 pjesë të strukturës së inovacionit sigurojnë vizionin tonë për një lehtësi publike pa leje për sistemin monetar ndërkombëtar për të punuar.

2. A po i afrohet tregu shkallëzimit siç duhet?

Tregu kupton që shkallëzueshmëria është një çështje, megjithatë besoj se ekziston një keqkuptim tipik për sa i madh është çështja. Për të treguar, është pak a shumë si të përpiqesh të ushtrosh se sa i shkallëzuar kërkon të jetë rrjeti në internet duke llogaritur numrin e thirrjeve që bëhen në të gjithë botën dhe duke përdorur atë si sasinë e përafërt të informacionit që do të kërkonte të menaxhonte uebi.

Numrat nuk do të jenë as të afërt. Por kjo është çështja, ne aktualisht e kuptojmë thirrjen (marrëveshjet për financim) në sistemin monetar ndërkombëtar, megjithatë ne thjesht kemi filluar thjesht të kuptojmë se cilat faqe (marrëveshje të mençura për DeFi) do të kenë nevojë për gjerësi bande të ndjeshme.

2,000 marrëveshjet për sekondë që bën Visa ka një kuotë me çmime të shpeshta si "standardi i artë" për shkallëzimin, duke harruar që Alipay bëri 256,000 marrëveshje për sekondë në ditët e tyre më të ngarkuara në Kinë, në 2017! Dhe ky është thjesht një sistem. Sistemi i përgjithshëm monetar sot ka shumë të ngjarë të ketë mesatare rreth 2 milion marrëveshje për të dytin që thjesht kalon.

Shtoji kësaj realitetin që në DeFi çfarëdo që është e lidhur. Një marrëveshje mbi Uniswap mund të shkaktojë ndërveprime të 10-të ose ndoshta të shumta të tjera të mençura, duke bërë çfarëdo, nga azhurnimi i tarifave të orakullit në drejtimin e robotëve të arbitrazhit ose metodat e bujqësisë. Një marrëveshje në DeFi nuk është një marrëveshje, një marrëveshje mund të përfundojë vendosjen e 10-ave ose ndoshta të shumta ekzekutimeve të arsyeshme të arsyeshme të marrëveshjes.

Pra, nëse sistemi monetar ndërkombëtar po bën 2 milion marrëveshje për 2-të tani, lëvizja e kësaj në DeFi mund të ketë nevojë për 20 milion deri në 200 milion marrëveshje në sekondë, kjo ka shumë të ngjarë të jetë konservatore.

Radix është sistemi i vetëm i revistave publike që unë kuptoj se ka çfarëdo lloj udhërrëfyesi për të siguruar këtë lloj shkalle. Ethereum 2.0 nuk është afër. Solana nuk është afër. Shtresa 2 nuk është afër. Çdo gjë tjetër në zonë është me madhësi larg ku ne kërkojmë të jemi për të përmbushur sisteme të revistave publike që mund të kryejnë në shkallën që bota në fakt kërkon të digjitalizojë plotësisht sistemin monetar pasi ne e kuptojmë atë dhe të mundësojmë një lloj zhvillimi krejt të ri .

3. Cili është opsioni për Soliditetin?

Mirë, kështu që vendosja e gjuhëve është diçka për të cilën shumë individë kanë shumë pikëpamje me të vërtetë entuziaste! Soliditeti u bazua në JavaScript. Kjo u zgjodh pasi është gjuha më e njohur në botë për shfaqjet, kështu që ata dëshironin që ajo të ishte e thjeshtë për tu marrë.

Sidoqoftë, nuk është në të vërtetë JavaScript. Isshtë një kafshë e çuditshme që ka një pjesë të madhe të pikave të këqija (jo shumë të shtypura, të vështira për t'u faktorizuar në lidhje me ekzekutimin e) plus shumë çështje shtesë thjesht për Soliditetin (problemet sfiduese të hyrjes në pension që janë ato që dëmtojnë vazhdimisht).

Ethereum nuk e kuptonte se për çfarë po zhvillonin gjuhën, mund të jetë gjithçka që ata arsyetojnë. Doli që ata po e zhvillonin atë për financim, ata thjesht nuk e kuptuan, atëherë ndodhi DeFi.

Tani– nëse do të kërkonit nga CTO në një neobank (si Monzo, ose Revolut ose N26) për të ndërtuar sistemin e tyre kryesor në JavaScript, ata do t'ju rrahin për vdekje me një shkop bejsbolli. Asnjë projektues i arsyeshëm nuk do të zgjidhte, vullnetarisht, për të ndërtuar një aplikacion monetar thelbësor në JavaScript. Megjithatë këtu jemi si një treg.

Lexo artikullin:  Cardano zgjerohet më pranë lëshimit të marrëveshjeve të zgjuara me testnet krejt të ri

Ne as nuk u motivuam të ndryshonim nga Soliditeti, ne thjesht filluam në vendin e dukshëm: nëse e kuptojmë se aplikacioni vrasës për revistat publike të decentralizuara është DeFi, si duhet të shfaqet gjuha që përdorin individët për të ndërtuar këto aplikacione monetare në botë. ?

Pas kësaj, ishte mjaft e dukshme që Soldity duhej të shkonte.

Nga atje, ne investuam rreth një vit duke biseduar me dizajnerë dhe detyra kryesore të DeFi për të zbuluar se çfarë lloj gjuhe do të funksiononte mirë. Tani kemi të bëjmë me gjuhën tonë, Scrypto, megjithatë se njohja e kohëzgjatjes së konsumatorit ishte thelbësore për ta formuar atë në diçka të mprehur veçanërisht për funksionin ideal: zhvillimin e aplikacioneve të financimit të decentralizuar.

Scrypto do të lëshohet në fund të këtij viti, dhe ndërkohë ne po mbajmë edhe më shumë informacion afër gjoksit tonë. E tëra që do të them është se nëse programoni Rustin, do të ndiheni mirë në shtëpi. Nëse nuk programoni Rust dhe dëshironi të ndërtoni në Radix, shkoni të zbuloni. Në realitet, zbuloni gjithsesi, është një gjuhë e mahnitshme për shumë faktorë.

Scrypto nuk është Rust, megjithatë ne kemi marrë një motivim të madh prej tij, dhe kompania jonë beson se ne në të vërtetë kemi ushtruar një metodë për të bërë të mundur ndërtimin e aplikacioneve të mbrojtura DeFi shpejt dhe me sukses. Prandaj mantra jonë: Ndërtoni shpejt dhe mos i prisni gjërat!

4. Dhe cila është përgjigjja juaj për ndryshimin e Makinës Virtuale Ethereum?

Pra, së pari - pse kërkon që Makina Vërtetë Ethereum të ndryshohet? Në terma themelorë, pasi është i keq për aplikimet monetare.

Ky është një problem i ndërlikuar, megjithatë përfundimisht zbret në 2 gjëra: shpejtësia dhe siguria. Shumë individë nuk e pranojnë që EVM është në të vërtetë ndër gjërat më të mëdha që ngadalësojnë Ethereum sot; shumë kështu që është ndër faktorët kryesorë që Ethereum bën vetëm 15 marrëveshje në sekondë. Për më shumë njerëz, është një çështje IOPS, në vend të një problemi të latentit të rrjetit.

Shtoji kësaj realitetin se EVM është kryesisht Turing total (përveç për kufizimin e gazit) ju përfundon duke marrë një sistem që përfundon të jetë jashtëzakonisht i vështirë për të faktorizuar për GJITHA shtetet që një marrëveshje e zgjuar * mund * të hyjë (e përbërë nga gabimi shtetet). Ky problem qëndron pikërisht në zemër të shumë sulmeve dhe shfrytëzimeve që ndodhin sot në Ethereum.

Pra, si e rritni efikasitetin dhe sigurinë e një rrjeti pa i bërë asgjë algoritmit të marrëveshjes? Thjeshtë, ju ndryshoni mjedisin e ekzekutimit. Në vend që të përvetësonte të gjitha problemet e EVM, Radix zhvilloi një prodhues ekzekutimi shtetëror jashtëzakonisht të shpejtë, jashtëzakonisht të mbrojtur, të cilin ne e quajmë "Motori Radix".

Ndryshe nga EVM, Radix Engine është një Makinë e Programueshme me Kusht e Shtetit (FSM). Kjo është e njëjta risi e saktë që zbuloni në kodin thelbësor si sistemet e kontrollit të energjisë bërthamore, avionikën fluturuese nga tela ose motorët që përputhen me shpejtësi të lartë të tipit që mund të zbuloni në tregun e aksioneve Nasdaq. Jo vetëm që këto rende të madhësisë janë më efektive, ato janë gjithashtu SHUMCH më të mbrojtura pasi shumëllojshmëria e përmendjeve të gabimeve që sistemi mund të hyjë në vendin e parë është ulur jashtëzakonisht shumë.

Përpiluesi merr gjuhën Scrypto (që është kuptimplotë dhe i gjithanshëm) dhe bashkon kodin Scrypto që një projektues në Radix dëshiron të shtypë në ditarin Radix në një grup Makinerish të Shtetit të Fundit që drejtojnë marrëveshjen e veçantë të arsyeshme që kërkon projektuesi.

Në kohën kur do të nisë Radix Engine v2, ne parashikojmë që kjo të arrijë 100 herë efektivitetin e ekzekutimit të DeFi në Radix vs Ethereum edhe para se të fillojmë të mendojmë për shkallëzimin shtesë që parashikohet të sigurohet nga sistemi i marrëveshjes Radix.

5. Ndonjë teknikë tjetër në mëngë?

Absolutisht DeFi është i respektueshëm për të qenë plotësisht i palejueshëm (gjë që është një gjë fantastike!) - megjithatë, ndërsa tregu po zhvillohet, ekziston një larmi në rritje e situatave ku përdoruesit kërkojnë të përfundojnë kontrollet e LPP / KYC. Çështja është se aktualisht, përdoruesit kërkojnë ta bëjnë këtë në bazë platforme nga platforma, shpesh duke kaluar të njëjtën procedurë të saktë sa herë që krijojnë një llogari krejt të re shkëmbimi, marrin pjesë në një shitje token, ose përdorin një devijim fiat. Shtë e ngadaltë. Unshtë e pakëndshme. Dhe është joefektive si për përdoruesit ashtu edhe për platformat.

Kjo është arsyeja pse kur Radix po hidhte një vështrim në zhvillimin e disa mjeteve të pajtueshmërisë për veten tonë, ne pamë një shans për të furnizuar një shërbim të shkrirë që mund të ndihmojë të gjithë komunitetin e Radix duke furnizuar një shërbim pajtueshmërie për ndërtuesit e shtëpive të DApp që e dëshirojnë atë, duke lejuar gjithashtu përdoruesit të asaj DApp për të lidhur pa fërkime.

Kjo është arsyeja pse ne e bëmëInstapass io, një shërbim të vetëm identifikimi për pajtueshmërinë e DeFi. Pasi një përdorues të ketë ofruar në të vërtetë skedarë KYC në Instapass dhe të ketë kaluar në mënyrë efektive konfirmimin, në të ardhmen, ata do të kenë mundësinë të ndajnë këto detaje me shërbimet që përdorinInstapass Kjo parandalon kërkesën për të kopjuar të njëjtën procedurë të saktë me platforma, shërbime të ndryshme dhe DApps që janë përfshirë meInstapass

Shërbimi i parë që do të përdorë Instapass do të jetëInstabridge io, i cili do t'u mundësojë mbajtësve të eXRD që të kalojnë ndërmjet eXRD dhe XRD me shpejtësi dhe efektshmëri. Duke parë të ardhmen, posaçërisht rreth lëshimit të Babylon të Rrjetit Publik Radix, dizajnerët e Radix do të kenë zgjedhjen të përfshijnë me Instapass për t'u siguruar përdoruesve të tyre një metodë të ulët fërkimi për të përfunduar kërkesat e pajtueshmërisë nëse kërkohet.

6. A nuk jeni të stresuar që Soliditeti është zhvilluar shumë mirë që Radix të jetë i suksesshëm?

Asnjë gjuhë programimi nuk është thjesht një mjet për të bërë të mundur që një projektues të barazojë konceptet e tyre në sisteme reale pune. Si çdo mjet ka mjete të shkëlqyera dhe mjete të këqija. Tregu është i lidhur me Soliditetin pasi ofrohej gjuha amtare. Kjo nuk e bën atë një gjuhë të shkëlqyeshme, as një gjuhë që është e thjeshtë për tu kualifikuar.

Nga bisedat tona me shumë nga detyrat kryesore të DeFi në Ethereum, ndër gjërat thelbësore që shfaqen shumë është mungesa e mrekullueshme e aftësive në zonë. Me detyrat e kripto që përdorin të ardhura të mëdha për përvojën e Soliditetit, dhe me kriptimin që është një vend kaq i nxehtë i inovacionit, pse do të qëndronte e vërtetë kjo? Soliditeti ka ekzistuar praktikisht për 6 vjet tani.

Faktori themelor është se ndërsa është e thjeshtë të vazhdosh me Soliditetin, është jashtëzakonisht e vështirë për ta zotëruar atë. Kurba e zbulimit plus jotërheqësi themelore e gjuhës si një mjet i avancimit, të gjitha shtojnë një sasi të ulët të krijuesve të shkëlqyeshëm të Soliditetit.

Lexo artikullin:  Etherisc në bord Fermerët Kenia 17K të mbuluar nga sigurimi i të korrave me bazë blockchain

Ka një milion shembuj të mjeteve shumë më të mira që hyjnë në një zonë që të gjithë besonin se ishte rritur plotësisht (Webflow, Figma, Google, Facebook, One Plus, Ne Punojmë, Pipedrive, e kështu me radhë), së bashku me shumë, shumë gjuhë shfaqjesh që në të vërtetë mund të gjenden në dhe të ndryshojnë ato që erdhën në të kaluarën.

Ne besojmë se jemi duke zhvilluar diçka unike për dizajnerët e DeFi dhe jemi shumë të kënaqur që po e lançojmë atë drejt përfundimit të këtij viti. Padyshim që nuk do të jetë ideale, megjithatë besojmë se do të jetë një rend madhësie shumë më i mirë sesa ajo që është aktualisht këtu, e cila me të vërtetë ka rëndësi si për aftësinë krejt të re që hyn në zonë, së bashku me shpejtësinë dhe sigurinë me të cilën mund të ndërtohen detyrat. dhe përtërij.

7. Si do t'i motivoni dizajnerët të pranojnë Radix?

Nuk është vetëm Risi që do të fitojë këtu. E gjithë zona e DeFi është zhvilluar në punën mahnitëse të një lagjeje me 10 dizajnerë të panumërt të cilët në të vërtetë kanë kontribuar në kohën dhe inteligjencën e tyre si kod i burimit të hapur, dhe për të ndërtuar mjetet që bëjnë të mundur ndërtimin e një aplikacioni DeFi miliard dollarësh si Komponimi.

Çështja është që në Ethereum përparësia e këtij kodi shpesh nuk tërhiqet në lagjen e projektuesve që e kanë zhvilluar atë. Kjo pasi që nuk ka ndonjë metodë të thjeshtë që DeFi të kontribuojë me burim të hapur dhe të ngarkojë për përdorimin e aplikacionit tuaj të softuerit, përveç nëse ndërtoni një aplikacion të tërë monetar si Aave ose Uniswap.

Në Radix, kjo çështje po trajtohet nga një bibliotekë e kodeve DeFi, e quajtur broshura Blueprint. Kjo është një bibliotekë e kodit të gatshëm për përdorim DeFi, siç do të zbulonit në Github, megjithatë me një sistem të autorizimit të dizajnerit të përfshirë në të, në mënyrë që dizajnerët jo vetëm të shtojnë në komunitetin Radix, ata gjithashtu mund të shpërblehen për këtë. sa herë që një punë përfshin kodin e atij krijuesit në një aplikim monetar të ri të decentralizuar.

Nëse kjo është e integruar me lehtësinë e zhvillimit të Projekteve në vendin e parë për shkak të thjeshtësisë së gjuhës Scrypto tregon, ne jemi pozitivë që komuniteti Radix do të ketë aftësinë për të arritur barazinë e funksionit me komunitetin Ethereum mjaft shpejt.

8. Cilat janë pengesat që qëndrojnë në metodën e arritjes së përdorimit tradicional?

Sinqerisht, çështja më e madhe sot është ende menaxhimi thelbësor personal. Sekretet private dhe shprehjet e farës janë ende ndër pjesët më të frikshme të kriptos për shumicën e njerëzve dhe do të vazhdojnë të jenë një pengesë për hyrjen për një kohë të gjatë.

Ekzistojnë disa shenja të shkëlqyera të asaj që mund të jetë udhëzimi ideal me detyra të tilla si Argjent duke zhvilluar një marrëveshje të zgjuar të bazuar në sistemin e shërimit social që nuk ka nevojë që ju të fshehni një letër nën dyshekun tuaj të shtratit dhe të shpresoni se nuk do ta humbni atë, megjithatë ekziston ende një metodë e gjatë për t'i paraprirë asaj specifikon që individi ditor do të ndihet i qetë duke qenë banka e tyre.

Po kështu, ekzistojnë një larmi e problemeve të tjera shtesë që konsistojnë në problemin e marrjes së parave nga dhe në kripto; ngarkesat e larta të gazit; problemi i përvojës së përdoruesit të gjërave si Metamask; mungesa e mbulimit të sigurimit që ofrohet si parazgjedhje për të mbuluar gjëra të tilla si defektet e mençura të marrëveshjes (duhet të shkoni dhe të zbuloni mbulimin ideal të sigurimit, i cili mund të jetë sfidues); dhe problemin thelbësor që ka financuesi i rastësishëm në diskriminimin midis një pune të shkëlqyeshme dhe një shlyerjeje.

Këto janë të gjitha të kuptueshme, disa prej të cilave Radix po punon drejtpërdrejt në shërbime, disa prej të cilave thjesht do të referojnë kohën dhe pjekurinë, megjithatë unë ende besoj se problemi i vjetër i menaxhimit thelbësor po e mban zonën më shumë sesa njohin individët!

9. Çfarë është GoodFi?

Radix themeloi konsorciumin jo-fitimprurës GoodFi me një objektiv të qartë: Merrni 100 milion individë për të vendosur një minimum prej $ 1 në DeFi deri në vitin 2025. Anëtarët tani përbëhen nga Aave, Sushiswap, mStable, Chainlink, Avalanche dhe shumë më tepër.

Ne krijuam GoodFi që kur kompania jonë beson dhe anëtarët tanë ndajnë besimin, se ne qëndrojmë në ditët e para të një transformimi të madh të inovacionit. Në ditët e para të çdo transformimi, ndër gjërat më thelbësore është informimi dhe zgjerimi i audiencës. GoodFi u krijua për të rritur larminë e individëve të cilët në fakt janë bërë të vetëdijshëm për DeFi, dhe për t'u siguruar individëve një zonë të sigurt për të filluar udhëtimin e tyre DeFi.

Në ditët e para të uebit ishte e vështirë të gjesh individë në internet. Ju kërkuat të bindni individët që të lidhin uebin me shtëpinë e tyre. Ju shpesh kërkonit të bindni individët për të blerë një sistem kompjuterik për herë të parë. Ju kërkohej që më pas t'i nxirrni ata të mësojnë të përdorin një shfletues interneti. Të gjitha këto gjëra që ne tani i konsiderojmë të dhëna megjithatë në atë kohë ishte E VARDSHTIR.

Sot, për të hyrë në DeFi, ju duhet një portofol web 3.0, disa monedha kripto dhe për të zgjedhur aplikacionin tuaj të parë DeFi. Të gjitha këto janë gjëra të vështira, dhe të gjithë ne ndihemi të merituar të investojmë para për ta bërë udhëtimin fillestar sa më të thjeshtë!

10. E fundit, sidoqoftë jo më pak e rëndësishmja, a mund të ndani objektivat tuaja për 12 muajt e ardhshëm?

Olympia mainnet qëndron në 28 korrik dhe gjuha jonë e shfaqjeve fillon në fund të këtij viti.

Midis atyre 2 datave, Instapass io, Instabridge io do të vazhdojë të rritet dhe vendoset, dhe ne do të vazhdojmë të angazhohemi dhe të rritim lagjen tonë të mrekullueshme.

Bërtitni të gjithë në lagjen Radix Telegram, Discord dhe Twitter!

Ka shumë për të siguruar këtë vit, dhe ne thjesht do të vazhdojmë të bluajmë dhe të vazhdojmë të sigurojmë.

Çdo tregtar që tregton kriptomonedhë në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për të ardhmen pumpnë vlerën e monedhave në mënyrë që të fitoni fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohore.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni se kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pump”. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali Telegram Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance publikon 3-4 sinjale falas për të ardhmen "Pump"Dhe raporton për të suksesshëm"Pumps ”të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë në fitimin nga 5% në 45% fitim në vetëm disa orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për Binance ”. A jeni duke fituar tashmë duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ne ju dëshirojmë fat të mirë në tregtimin e kriptomonedhës dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të Crypto Pump Signals for Binance Sinjalet për kanalin Binance.
John Lesley/ autori i artikullit

John Lesley është një tregtar me përvojë i specializuar në analizën teknike dhe parashikimin e tregut të monedhës. Ai ka përvojë mbi 10 vjeçare me një gamë të gjerë të tregjeve dhe aseteve - monedhave, indekseve dhe mallrave. John është autori i temave të njohura në forume të mëdha me miliona shikime dhe punon si një analist dhe një tregtar profesional për të dy klientët dhe vetveten.

Lini një Përgjigju